14/11/10

CORONA DE SALMÓ


Tot i que encara falta una mica, per aqui a la blogesfera culinaria, ja comença a respirar-se olor de Nadal,... molts són els blocs que comencen a proposar ja delicades menges per a aquests dies ...i em sembla una fantàstica idea!! ... a la que m'hi apunto rapidament amb aquesta proposta d'avui, que tot i que nosaltres ens la vàrem cruspir en màniga curta, lluiria perfectament en una taula ben guarnida per aquestes properes festes .. així es que aquí queda !!...







Despatxeu:

- 500 g de salmó fumat
- 1 kg de salmó fresc
- El suc d’una llimona 
- 3 fulles de gelatina
- 200 cc de nata liquida 35 %
- Grans de pebre negre, rosa, blanc... per decorar
- Anet
- Cibulet ...
- 4 cullerades de maionesa ( 1 ou, oli d'oliva i sal)
- Sal
- Pebre
- Amanida variada
- Tomàquets xerry
- Torradetes, grisines...

Preparació:


1.-Feu el salmó fresc a filets, i ruixeu-los amb una mica del suc de llimona, d’anet, sal i pebre, i feu-ho coure en una vaporera o al varoma del Th.


2.- Folreu l’interior d’un motlle de silicona amb les lamines de salmó fumat, fent que sobresurtin suficient pels cantons, per tal de poder cobrir-ho un cop ple amb el farcit.

3.-Esmicoleu la carn de salmó cuit, després de retirar-hi pell i espines. Reserveu-ho en un bol.



4.-Prepareu la maionesa tal i com tingueu costum fer-ho. Escalfeu la resta del suc llimona i afegiu-hi les fulles de gelatina prèviament hidratades. Barregeu-ho amb les quatre culleres generoses de maionesa i aboqueu-ho al bol amb el salmó juntament amb una mica d’anet i de cibulet picat fi.


5.- Munteu la nata liquida amb un pessic de sal i incorporeu-ho al bol amb moviments envolvents. Rectifiqueu-ho de sal pebre si cal.

6.- Ompliu el motlle de silicona i recobriu la base del motlle amb el salmó fumat. Deixeu-ho a la nevera un mimin d’unes 4 hores.

Muntatge

Desemmotlleu-ho i decoreu-ho amb grans de pebre de colors per sobre. Acompanyeu-ho d’unes fulles d’amanida variada, uns tomàquets xerry, unes torradetes ...i gaudiu-ho de gust

35 comentaris:

  1. Que delicia!!....aca en Canada para las fiestas de Navidad se hacen muchas coronas como la que presentaste hoy....se hacen coronas de salmon o de gambas....tratando de combinarlas con verde y mas rojo por los colores de las fiestas.....tu corona esta exquisita....como todo lo que presentas!!....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. Una presencia de fiesta, me copio la receta porque esto tiene que estar de miedo.

    Besos

    ResponElimina
  3. A tus pies....es una corona fantástica,fina delicada,deliciosa,la mar de festiva....estaba pensando en "que hombres tenemos en la blosesfera"...vengo de ver a Francisco.que me deja con la boca abierta.Jose manuel igual y ahora tú...soies fantásticos.

    Un abrazo compañero ;))

    ResponElimina
  4. Pero si es q està perfecte, si sembla de plastic!! increible...com tot el q fas...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  5. Perfecte per a les festes de Nadal, o per a qualsevol altre àpat!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Genial!! s´acabat comprarl´ho fet.
    Un petó

    ResponElimina
  7. Que bonic queda, és perfecte per aquestes festes que s'aproximen i segur que és deliciós!
    Petonets!!!

    ResponElimina
  8. Madre mía, chiquillo... qué preciosa corona de salmón!. Ya me imagino que debe estar buenísima, pero es que encima te quedó tan linda... Intentaré imitarla.
    Un besote

    ResponElimina
  9. Aix, em fa por la gelatina!
    Tard o d'hora l'hauré de superar aquesta por!!!

    ResponElimina
  10. Realment un bon plat de cara els Nadals, quin luxe de corona!!

    ResponElimina
  11. Quin goig de corona Alfons! I tant que és un plat de festa! I a més a més, que segur que és deliciós!
    Petons!

    ResponElimina
  12. Un plat fantàstic per les festes de Nadal, t'ha quedat perfecte!!

    ResponElimina
  13. Una corona per Nadal o per qualsevol altre festa.
    El salmó m' agrada molt.
    Queda un plat luxós.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Em sembla una proposta ESPATARRANT!,a mi els pastissos de verdures, peix, bolets... m'agraden moltíssim i sobretot quan es tracta d'un àpat de compromís o important, així que aquesta magnífica corona me la imprimeixo ara mateix!gràcies!

    ResponElimina
  15. Alfons, simplemente "magico" como dice el Ferran Adria.Empezamos bien fuertes las propuestas de las fiestas
    Una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  16. una proposta de luxe per a la taula de nadal, com sempre, amb una presentació impecable.

    ResponElimina
  17. Wonderful food! Absoluty delicious.
    Your blog is an inspiration!
    Saludos!

    ResponElimina
  18. Com sempre espectacular, i aquest any segur q a la meva taula hi hauran unes quantes de les teves delicatessen.

    Aquesta corona m'ha encantat.

    Petons

    Ara

    ResponElimina
  19. Que apetecible esa corona de salmón!!. te ha quedado impecable y super bien presentada. Las bolitas de pimientas me han encantado encima. Besos.

    ResponElimina
  20. Aquesta corona és exquisita y preciosaa!!!! segur que és ideal en qualsevol ocasió, tot i que és un plat perfecte en una taula de Nadal!!
    M'agrada mooolt!
    Molts petons

    ResponElimina
  21. Am aquesta corona es pot coronar una bona taulada! M'agrada!!

    ResponElimina
  22. mmmm, quin bona pinta! Tens raó en dir que tant serveix per un dinar estiuenc com per un àpat nadalenc de luxe!

    ResponElimina
  23. Genial, va molt bé veure receptes tan vistoses per agafar idees de cara el Nadal... aquesta em sembla sensacional, amb una presentació molt bonica i amb ingredients de luxe. Me l'apunto ;)

    ResponElimina
  24. Aquesta proposta juntament amb molts dels teus gotets, a la llista de plats per Nadal!

    ResponElimina
  25. M¡agrada molt com queda el salmó fumat en els pastisos salats. Me guarde la recepta me pareis fantástica.

    ResponElimina
  26. Amb aquesta corona m’encantaria fer de reina, ha d’estar deliciosa, el salmó m’encanta
    Una abraçada

    ResponElimina
  27. Que corona más espectacular, muy novedosa para mi.
    Me la llevo!
    Besos

    ResponElimina
  28. Però què és aquesta preciositat? Que bé que aviat sigui Nadal, si vas posant plats com aquests, ja podria ser-ho tot l'any!

    ResponElimina
  29. Te quedat preciosa.
    quina presentació tan perfecta.
    Petons.

    ResponElimina
  30. Como bien dices, es perfecta para las fiestas navideñas, te ha quedado una corona perfecta! además es ideal porque la puedes tener preparada horas antes de servirla y eso es de agradecer cuando tienes invitados! Buen fin de semana!

    ResponElimina
  31. Impecable...una presentació exquisida...aquesta corona presentada a taula es tota una ovació....
    felicitacions!!!
    una abraçada

    ResponElimina
  32. Alfons, no trobo el teu mail...tinc el llibre aquell dels gotets...en castellà...mira-te'l, l'he posat al blog,a l'apartat Revistas de cocina. Hi ha cosetes interessants, d'altres no tant...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  33. gracias por compartir la receta, me parece perfecta para las fiestas que se avecinan ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura.libre.net

    ResponElimina
  34. Què més dir a banda de tot l'anterior? Espectacular!. Es pot congelar? Es que jo cuino només els caps de setmana, que els dies feiners vaig de crani....

    ResponElimina
  35. Per favore, quina delícia de blog!!! No veig el moment d'arribar a casa i posar-me a la cuina a fer aquestes delícies de gourmet!! Moltes felicitats pel blog!!
    Sílvia.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails