Tot i que encara falta una mica, per aqui a la blogesfera culinaria, ja comença a respirar-se olor de Nadal,... molts són els blocs que comencen a proposar ja delicades menges per a aquests dies ...i em sembla una fantàstica idea!! ... a la que m'hi apunto rapidament amb aquesta proposta d'avui, que tot i que nosaltres ens la vàrem cruspir en màniga curta, lluiria perfectament en una taula ben guarnida per aquestes properes festes .. així es que aquí queda !!...
Despatxeu:
- 500 g de salmó fumat
- 1 kg de salmó fresc
- El suc d’una llimona
- 3 fulles de gelatina
- 200 cc de nata liquida 35 %
- Grans de pebre negre, rosa, blanc... per decorar
- Anet
- Cibulet ...
- 4 cullerades de maionesa ( 1 ou, oli d'oliva i sal)
- 4 cullerades de maionesa ( 1 ou, oli d'oliva i sal)
- Sal
- Pebre
- Amanida variada
- Tomàquets xerry
- Torradetes, grisines...
Preparació:
1.-Feu el salmó fresc a filets, i ruixeu-los amb una mica del suc de llimona, d’anet, sal i pebre, i feu-ho coure en una vaporera o al varoma del Th.
2.- Folreu l’interior d’un motlle de silicona amb les lamines de salmó fumat, fent que sobresurtin suficient pels cantons, per tal de poder cobrir-ho un cop ple amb el farcit.
4.-Prepareu la maionesa tal i com tingueu costum fer-ho. Escalfeu la resta del suc llimona i afegiu-hi les fulles de gelatina prèviament hidratades. Barregeu-ho amb les quatre culleres generoses de maionesa i aboqueu-ho al bol amb el salmó juntament amb una mica d’anet i de cibulet picat fi.
6.- Ompliu el motlle de silicona i recobriu la base del motlle amb el salmó fumat. Deixeu-ho a la nevera un mimin d’unes 4 hores.
Muntatge
Desemmotlleu-ho i decoreu-ho amb grans de pebre de colors per sobre. Acompanyeu-ho d’unes fulles d’amanida variada, uns tomàquets xerry, unes torradetes ...i gaudiu-ho de gust
Que delicia!!....aca en Canada para las fiestas de Navidad se hacen muchas coronas como la que presentaste hoy....se hacen coronas de salmon o de gambas....tratando de combinarlas con verde y mas rojo por los colores de las fiestas.....tu corona esta exquisita....como todo lo que presentas!!....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaUna presencia de fiesta, me copio la receta porque esto tiene que estar de miedo.
ResponEliminaBesos
A tus pies....es una corona fantástica,fina delicada,deliciosa,la mar de festiva....estaba pensando en "que hombres tenemos en la blosesfera"...vengo de ver a Francisco.que me deja con la boca abierta.Jose manuel igual y ahora tú...soies fantásticos.
ResponEliminaUn abrazo compañero ;))
Pero si es q està perfecte, si sembla de plastic!! increible...com tot el q fas...
ResponEliminaUna abraçada,
Perfecte per a les festes de Nadal, o per a qualsevol altre àpat!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Genial!! s´acabat comprarl´ho fet.
ResponEliminaUn petó
Que bonic queda, és perfecte per aquestes festes que s'aproximen i segur que és deliciós!
ResponEliminaPetonets!!!
Madre mía, chiquillo... qué preciosa corona de salmón!. Ya me imagino que debe estar buenísima, pero es que encima te quedó tan linda... Intentaré imitarla.
ResponEliminaUn besote
Aix, em fa por la gelatina!
ResponEliminaTard o d'hora l'hauré de superar aquesta por!!!
Realment un bon plat de cara els Nadals, quin luxe de corona!!
ResponEliminaQuin goig de corona Alfons! I tant que és un plat de festa! I a més a més, que segur que és deliciós!
ResponEliminaPetons!
Un plat fantàstic per les festes de Nadal, t'ha quedat perfecte!!
ResponEliminaUna corona per Nadal o per qualsevol altre festa.
ResponEliminaEl salmó m' agrada molt.
Queda un plat luxós.
Petons.
Em sembla una proposta ESPATARRANT!,a mi els pastissos de verdures, peix, bolets... m'agraden moltíssim i sobretot quan es tracta d'un àpat de compromís o important, així que aquesta magnífica corona me la imprimeixo ara mateix!gràcies!
ResponEliminaAlfons, simplemente "magico" como dice el Ferran Adria.Empezamos bien fuertes las propuestas de las fiestas
ResponEliminaUna abraçada
miquel
una proposta de luxe per a la taula de nadal, com sempre, amb una presentació impecable.
ResponEliminaWonderful food! Absoluty delicious.
ResponEliminaYour blog is an inspiration!
Saludos!
Com sempre espectacular, i aquest any segur q a la meva taula hi hauran unes quantes de les teves delicatessen.
ResponEliminaAquesta corona m'ha encantat.
Petons
Ara
Que apetecible esa corona de salmón!!. te ha quedado impecable y super bien presentada. Las bolitas de pimientas me han encantado encima. Besos.
ResponEliminaAquesta corona és exquisita y preciosaa!!!! segur que és ideal en qualsevol ocasió, tot i que és un plat perfecte en una taula de Nadal!!
ResponEliminaM'agrada mooolt!
Molts petons
Am aquesta corona es pot coronar una bona taulada! M'agrada!!
ResponEliminammmm, quin bona pinta! Tens raó en dir que tant serveix per un dinar estiuenc com per un àpat nadalenc de luxe!
ResponEliminaGenial, va molt bé veure receptes tan vistoses per agafar idees de cara el Nadal... aquesta em sembla sensacional, amb una presentació molt bonica i amb ingredients de luxe. Me l'apunto ;)
ResponEliminaAquesta proposta juntament amb molts dels teus gotets, a la llista de plats per Nadal!
ResponEliminaM¡agrada molt com queda el salmó fumat en els pastisos salats. Me guarde la recepta me pareis fantástica.
ResponEliminaAmb aquesta corona m’encantaria fer de reina, ha d’estar deliciosa, el salmó m’encanta
ResponEliminaUna abraçada
Que corona más espectacular, muy novedosa para mi.
ResponEliminaMe la llevo!
Besos
Però què és aquesta preciositat? Que bé que aviat sigui Nadal, si vas posant plats com aquests, ja podria ser-ho tot l'any!
ResponEliminaTe quedat preciosa.
ResponEliminaquina presentació tan perfecta.
Petons.
Como bien dices, es perfecta para las fiestas navideñas, te ha quedado una corona perfecta! además es ideal porque la puedes tener preparada horas antes de servirla y eso es de agradecer cuando tienes invitados! Buen fin de semana!
ResponEliminaImpecable...una presentació exquisida...aquesta corona presentada a taula es tota una ovació....
ResponEliminafelicitacions!!!
una abraçada
Alfons, no trobo el teu mail...tinc el llibre aquell dels gotets...en castellà...mira-te'l, l'he posat al blog,a l'apartat Revistas de cocina. Hi ha cosetes interessants, d'altres no tant...
ResponEliminaUna abraçada,
gracias por compartir la receta, me parece perfecta para las fiestas que se avecinan ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura.libre.net
Què més dir a banda de tot l'anterior? Espectacular!. Es pot congelar? Es que jo cuino només els caps de setmana, que els dies feiners vaig de crani....
ResponEliminaPer favore, quina delícia de blog!!! No veig el moment d'arribar a casa i posar-me a la cuina a fer aquestes delícies de gourmet!! Moltes felicitats pel blog!!
ResponEliminaSílvia.