Un cop va desapareixer fins i tot la més petita de les engrunes de la corona de salmó, jo, amb tota la intenció, vaig anunciar el següent plat com una pana cotta ... crec que més d'un va caure en el parany, ... i fins i tot em va semblar veure un intent d’estarrufar el nas pensant que dels entrants ens anàvem directament a les postres.... Lògic, no estava en el cap de ningú el pensar en aquells moments, en una panacota.... salada !!... i el que tampoc sabien, és que per arribar a les postres, encara els hi quedaba molta roba per rentar....
Despatxeu (per a 14 gotets):
- 4 pebrots vermells,
- 2 grans d'all,
- 400 cc de nata líquida 35 %
- 200 cc de llet,
- 4 fulles de gelatina
- 1 mica de pebre de caiena
- Sal i pebre
- Vieires -1 per cap si són grans, 2 o 3 si són petites-
- 4 fulles de gelatina
- 1 mica de pebre de caiena
- Sal i pebre
- Vieires -1 per cap si són grans, 2 o 3 si són petites-
- Oli d'oliva
- Un grapat de pinyons
- Cibulet
- Un grapat de pinyons
- Cibulet
Preparació:
1.- Amb l’ajut d’un pelador de verdures, feu encenalls amb la pell d’un pebrot i reserveu-les Amb la resta de pebrots, un cop nets, feu-ne tires i passeu-les per la paella amb unes gotes d’oli i els grans d’all trinxats. Aboqueu-hi la llet, la nata amb una mica de sal i pebre de caiena. Cuineu-ho a foc lent durant vint minuts o fins que veieu que sigui tot cuit. Poseu en remull els fulls de gelatina en aigua freda.
2.- Tritureu els pebrots i afegiu-hi la gelatina ben escorreguda. Rectifiqueu de sal /pebre al vostre gust i ompliu els gotets . Reserveu-ho.
3.- En una paella amb un raig d’oli fregiu-hi les pells de pebrot. Escorreu-les sobre paper de cuina absorbent i reserveu-ho. En la mateixa paella, sense afegir-hi més oli, poseu-hi els pinyons i a foc baix els torreu lleugerament . Reserveu-ho
4.- Una estona abans de servir, passeu per la planxa, amb unes gotetes d’oli, les vieires. Feu-les al voltant d’un minut per canto i reserveu-les.
Muntatge
Disposeu les vieires per sobre de la panna cotta de pebrots vermells i guarniu-ho amb els xips de pells de pebrot fregits, els pinyons torrats, una mica de cibulet...i gaudiu-ho de gust
Ohhhh!!! Ohhh!!! aixó es espectacular...una panacotta de pebrots...estic amb salivera....
ResponEliminauna abraçada
Un hurra, un bravo i un ole!!!! Els teus convidats deurien gaudir d'allò més... no m'estranya que no volguessin arribar mai als postres! Aquesta per Nadal caurà... amb el que m'agraden les vieires!
ResponEliminaBon inici de setmana!
Sandra i Xavi
Com els devies enredar... ara que quan devien veure aquest "gotet" devien flipar...com jo ara mateix!
ResponEliminauaua, com sempre esplèndit! Jo també hagués caigut en el parany...i espero que ens posis el menú complert eh?!
ResponEliminaChiquillo, qué cosa más apetecible!. Ummmmmmm... Tiene que tener un sabor interesante y el toque de la vieira... ñam ñam.
ResponEliminaUn besote
La paraula panna cotta et fa venir al cap un dolç, aixi que ets mol agossarat, però aquest gotet ha de estar per llepar-se els dits.
ResponEliminaPetons.
Me da igual que tarden los postres con estos entrantes tan apetitosos podemos esperar.
ResponEliminaSaludos
Simplemente me lo llevo a mi casa, para las proximas fiestas
ResponEliminaAdeu
Bona setmana
Miquel
alfons, el teu repertori de gotets (vull dir tant de recepte com de receptacles) és inesgotable, i a quin més sorprenent i apetitós.
ResponEliminaI tu d'on treus aquestes idees tan originals i sorprenents? És que fins i tot crida l'atenció aquesta decoració tan exquisida!
ResponEliminaEstos sabores me matan....ostiones.....pimientos.....toque de ajo.....Que te puedo decir que no te hayan dicho???....hace tiempo me ronda una idea cada vez que vengo a ver tus exquisiteces....Cuando publicaras un libro?....."Deliciosas Tapas y Entrantes en Vasos"....by St Hilaris.....Piensalo!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaI love panna cotta - my regular snack of choice.
ResponEliminaLucky you that you got to visit!
Normalment a una panacotta dic sempre q no, pero a aquesta dubto q em pugui resistir...
ResponEliminaEl llibre del q parlavem no t'arriba a la sola de les sabates...no se per que me'l vaig comprar, tenint el teu blog....
Una abraçada,
Una receta muy original y además se ve la presentación preciosa.
ResponEliminasaludos
Una recepta molt original i, com sempre, genial presentada!!!!!!
ResponEliminaEls convidats deuen fer cua a la porta de casa per tornar!!!!!
Ja tinc ganes de veure la resta...
Tot un espectacle, com sempre uns gotets per triomfar!!!
ResponEliminaPetonets
Quin joc - parany més divertit, una pannacotta salada per fer un entrant. Com sempre excel·lent! Mil petons.
ResponEliminaQue et puc dir que no t'hagin dit........ Bueno si que a quina hora és el sopar aquest?
ResponEliminaFantastica recepta!! Aquestos Nadals ja en tinc una nova
ResponEliminaBessets
Una receta estupenda para anotarse y utilizar en Navidad.
ResponEliminaJa m'imagino la cara de sorpresa dels convidats :)
ResponEliminaPells de pebrot fregida??? No ho hauria imaginat mai, ho provaré que ha de quedar molt "xic".
Com sempre, has triomfat un cop més. Ets el rei dels gotets! ;)
Que puc dir que no t'hagin dit: espectacular!!!!
ResponEliminaPetons
Si tota la roba que queda per rentar segueix aquesta tònica, ja m'estic arromangant.
ResponEliminaCom sempre sensacional, tant la recomanació copm la presentació.
Una abraçada
Originalidad, color, sabor y una presentación que cautiva a la mirada. No he visto aperitivos más originales y bien presentados en ninguna parte. Enhorabuena. Besos.
ResponEliminaPero que espectaculo de foto y la pannacota de pimientos tiene que estar de miedo.
ResponEliminaUn beso
Noi cada cop et superes amb les receptes i les presentacions. Ets un veritable crack. Una altre que queda copiada.
ResponEliminaUna abraçada
pannacotta de pimientos rojos!!! yo quiero ir a comer un día a tu casa ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Una combinació de sabors autènticament temptadora. I també una bona proposta per a les dates que se'ns vénen a sobre. Gràcies per compartir.
ResponEliminaEspectacular.
ResponEliminabEsinos