21/11/10

GOTET DE VIEIRES AMB PANNA COTTA DE PEBROTS VERMELLS

Un cop va desapareixer fins i tot la més petita de les engrunes de la corona de salmó, jo, amb tota la intenció, vaig anunciar el següent plat com una pana cotta ... crec que més d'un va caure en el parany, ... i fins i tot em va semblar veure un intent d’estarrufar el nas pensant que dels entrants ens anàvem directament a les postres.... Lògic, no estava en el cap de ningú el pensar en aquells moments, en una panacota.... salada !!... i el que tampoc sabien, és que per arribar a les postres, encara els hi quedaba molta roba per rentar....






Despatxeu (per a 14 gotets):

- 4 pebrots vermells,
- 2 grans d'all,
- 400 cc de nata líquida 35 %
- 200 cc de llet,
- 4 fulles de gelatina
- 1 mica de pebre de caiena
- Sal i pebre
- Vieires -1 per cap si són grans, 2 o 3 si són petites-
- Oli d'oliva
- Un grapat de pinyons
- Cibulet


Preparació:

1.- Amb l’ajut d’un pelador de verdures, feu encenalls amb la pell d’un pebrot i reserveu-les Amb la resta de pebrots, un cop nets, feu-ne tires i passeu-les per la paella amb unes gotes d’oli i els grans d’all trinxats. Aboqueu-hi la llet, la nata amb una mica de sal i pebre de caiena. Cuineu-ho a foc lent durant vint minuts o fins que veieu que sigui tot cuit. Poseu en remull els fulls de gelatina en aigua freda.

2.- Tritureu els pebrots i afegiu-hi la gelatina ben escorreguda. Rectifiqueu de sal /pebre al vostre gust i ompliu els gotets . Reserveu-ho.

3.- En una paella amb un raig d’oli fregiu-hi les pells de pebrot. Escorreu-les sobre paper de cuina absorbent i reserveu-ho. En la mateixa paella, sense afegir-hi més oli, poseu-hi els pinyons i a foc baix els torreu lleugerament . Reserveu-ho

4.- Una estona abans de servir, passeu per la planxa, amb unes gotetes d’oli, les vieires. Feu-les al voltant d’un minut per canto i reserveu-les.

Muntatge

Disposeu les vieires per sobre de la panna cotta de pebrots vermells i guarniu-ho amb els xips de pells de pebrot fregits, els pinyons torrats, una mica de cibulet...i gaudiu-ho de gust

29 comentaris:

  1. Ohhhh!!! Ohhh!!! aixó es espectacular...una panacotta de pebrots...estic amb salivera....
    una abraçada

    ResponElimina
  2. Un hurra, un bravo i un ole!!!! Els teus convidats deurien gaudir d'allò més... no m'estranya que no volguessin arribar mai als postres! Aquesta per Nadal caurà... amb el que m'agraden les vieires!
    Bon inici de setmana!
    Sandra i Xavi

    ResponElimina
  3. Com els devies enredar... ara que quan devien veure aquest "gotet" devien flipar...com jo ara mateix!

    ResponElimina
  4. uaua, com sempre esplèndit! Jo també hagués caigut en el parany...i espero que ens posis el menú complert eh?!

    ResponElimina
  5. Chiquillo, qué cosa más apetecible!. Ummmmmmm... Tiene que tener un sabor interesante y el toque de la vieira... ñam ñam.
    Un besote

    ResponElimina
  6. La paraula panna cotta et fa venir al cap un dolç, aixi que ets mol agossarat, però aquest gotet ha de estar per llepar-se els dits.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Me da igual que tarden los postres con estos entrantes tan apetitosos podemos esperar.
    Saludos

    ResponElimina
  8. Simplemente me lo llevo a mi casa, para las proximas fiestas
    Adeu
    Bona setmana
    Miquel

    ResponElimina
  9. alfons, el teu repertori de gotets (vull dir tant de recepte com de receptacles) és inesgotable, i a quin més sorprenent i apetitós.

    ResponElimina
  10. I tu d'on treus aquestes idees tan originals i sorprenents? És que fins i tot crida l'atenció aquesta decoració tan exquisida!

    ResponElimina
  11. Estos sabores me matan....ostiones.....pimientos.....toque de ajo.....Que te puedo decir que no te hayan dicho???....hace tiempo me ronda una idea cada vez que vengo a ver tus exquisiteces....Cuando publicaras un libro?....."Deliciosas Tapas y Entrantes en Vasos"....by St Hilaris.....Piensalo!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  12. I love panna cotta - my regular snack of choice.
    Lucky you that you got to visit!

    ResponElimina
  13. Normalment a una panacotta dic sempre q no, pero a aquesta dubto q em pugui resistir...

    El llibre del q parlavem no t'arriba a la sola de les sabates...no se per que me'l vaig comprar, tenint el teu blog....

    Una abraçada,

    ResponElimina
  14. Una receta muy original y además se ve la presentación preciosa.

    saludos

    ResponElimina
  15. Una recepta molt original i, com sempre, genial presentada!!!!!!
    Els convidats deuen fer cua a la porta de casa per tornar!!!!!
    Ja tinc ganes de veure la resta...

    ResponElimina
  16. Tot un espectacle, com sempre uns gotets per triomfar!!!
    Petonets

    ResponElimina
  17. Quin joc - parany més divertit, una pannacotta salada per fer un entrant. Com sempre excel·lent! Mil petons.

    ResponElimina
  18. Que et puc dir que no t'hagin dit........ Bueno si que a quina hora és el sopar aquest?

    ResponElimina
  19. Fantastica recepta!! Aquestos Nadals ja en tinc una nova
    Bessets

    ResponElimina
  20. Una receta estupenda para anotarse y utilizar en Navidad.

    ResponElimina
  21. Ja m'imagino la cara de sorpresa dels convidats :)
    Pells de pebrot fregida??? No ho hauria imaginat mai, ho provaré que ha de quedar molt "xic".
    Com sempre, has triomfat un cop més. Ets el rei dels gotets! ;)

    ResponElimina
  22. Que puc dir que no t'hagin dit: espectacular!!!!

    Petons

    ResponElimina
  23. Si tota la roba que queda per rentar segueix aquesta tònica, ja m'estic arromangant.
    Com sempre sensacional, tant la recomanació copm la presentació.
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. Originalidad, color, sabor y una presentación que cautiva a la mirada. No he visto aperitivos más originales y bien presentados en ninguna parte. Enhorabuena. Besos.

    ResponElimina
  25. Pero que espectaculo de foto y la pannacota de pimientos tiene que estar de miedo.

    Un beso

    ResponElimina
  26. Noi cada cop et superes amb les receptes i les presentacions. Ets un veritable crack. Una altre que queda copiada.
    Una abraçada

    ResponElimina
  27. pannacotta de pimientos rojos!!! yo quiero ir a comer un día a tu casa ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  28. Una combinació de sabors autènticament temptadora. I també una bona proposta per a les dates que se'ns vénen a sobre. Gràcies per compartir.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails