8/11/10

GASPATXO DE TOMÀQUET PICANT AMB GELAT D’ALL


Aquest estiu he estat donant tombs al tema de si valia la pena o no tenir –comprar- una geladora ... amb el bons que són els gelats que comprem habitualment !!.... qui s'atreveix a renunciar-hi?.... i sense saber si els fets a casa sortirien comestibles!! ... la solució al dubte va arribar fa uns dies a la bústia de casa, en forma d'un catàleg d'obsequis dels que habitualment s'utilitzen com a fidelització per l'ús d'alguna targeta de crèdit ..... i allà estava, una geladora !!... i a l'extracte, punts suficients per demanar-la ...... i aquest a estat el meu primer gelat casolà ... per començar ... gens malament!! .... Ahh!!... i per postres, gelat,... dels de sempre,... voleu millor solució....!!!




Font: E si etait bon

Despatxeu: Per a uns 14 gotets

Pel gelat d’all:
- ¼ l de llet
-3 rovells d’ou
-5 grans d'all
-1 raig de crema de llet
-Sal i pebre
Pel gaspatxo:
-500 g. de tomàquets
-2 cebes
-1 pessic de sucre
-una branca de farigola
-1 culleradeta de vinagre de xerès
- Pebre de caiena,
-sal i oli d'oliva

Preparació

1.-Pel gelat: Peleu els grans d'all i blanquegeu-los uns 5-6- cops amb aigua bullint abans de reduir-los a puré amb la batedora, i un rajolí de la mateixa aigua. Bateu lleugerament els rovells d'ou. Poseu en una cassola la llet i feu-la bullir. Retireu-ho del foc i afegiu-hi l'all picat. Remeneu-ho bé, deixeu-ho infusionar-refredar- una estona i aboqueu-ho, mica a mica i sense deixar de remenar, sobre els rovells d'ou. Barregeu-ho bé. Torneu-ho a la cassola i cuineu-ho, sense que arribi a bullir, remenant constantment, fins que napi la cullera. Afegiu un rajolí de la crema i retireu-ho del foc. Assaoneu-ho amb sal i pebre. Un cop fred, aboqueu-ho a la geladora. Un cop fet el gelat, passeu-ho al congelador, fins una estona abans de muntar el gotet.

2.-Pel gaspatxo: Peleu i retireu les llavors dels tomàquets i feu-los a daus. En una paella amb la meitat de l'oli d'oliva, poseu-hi la ceba picada i deixeu que es faci lleugerament. Afegiu-hi els tomàquets, la farigola i el sucre i deixeu-ho reduir una mica. Retireu la branca de farigola, saleu-ho i afegiu-hi el vinagre i el pebre al vostre gust , millor si queda un pel picant. Amb la batedora, emulsioneu-ho amb la resta de l’oli i deixeu-ho refredar.

Muntatge

Ompliu els gotets amb el gaspatxo, feu una quenelle amb el gelat d’all i incorporeu-ho als gotets, amaniu-ho amb un raig d’oli de trufa, unes escates de sal negra....i gaudiu-ho de gust.

31 comentaris:

  1. Ostres, Alfons, tens una geladora i q ens portes? gelat d'all....és q ets el millor!!

    Aquest dissabte m'he comprat uns gotets q crec q t'agradaran molt...bé, i de fet, m'he comprat un llibre q traduit seria "Cosetes delicioses dintre d'un got"...170 receptes!..no l'he trobat en castellà, si el trobo, et passo el nom.

    Petons,

    ResponElimina
  2. Guau!! Els trobo fantàstics, quina bona iversió de punts aquesta geladora! Jo també sempre tinc el dubte de sobre si comprar-la o no... però veient aquests gotets, me l'apunto com a compra pendent! Fantàstics, de veritat
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Wow! I have been making a version of this and I love it!
    Lovely photos.
    Cheers!

    ResponElimina
  4. Caram, quina sofisticació!
    Si es que amb les teves receptes és començar i no parar, un vici!

    ResponElimina
  5. Una forma muy original de presentar el gazpacho. Saludos

    ResponElimina
  6. uauh...gelat d'all, això si que és original! Aquest gaspatxo ha de ser una delicia...

    Petons!

    ResponElimina
  7. Otra super buena idea que me anoto, me encantan esos vasitos como con doble fondo.
    Besitos.

    ResponElimina
  8. Original, fins a l'hora de estrenar una geladora...jo hegues anat directe al xocolata ...jejeje

    jo tb dono voltes amb la geladora...mirare si la tinc disponible al cataleg de premis....per utilitzar la tarjeta.

    Un petonet

    ResponElimina
  9. lastima que no tengo heladora porque el gazpacho y el ajo me encantan
    Bons Gotets
    records
    miquel

    ResponElimina
  10. Que delicia!!.....una maravilla!!...esta idea del gazpacho con helado de ajo me encanto!!....y esos vasos preciosos son una maravilla!!.....una excelente idea.....y estupendas todas tus recetas en vaso!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  11. Jo també en tinc moltes ganes d'una geladora! Aquest que ens presentes és tot originalitat!! ha d'estar fantàstic amb el gaspatxo! una idea brillant!
    Molts petons

    ResponElimina
  12. Hasta el nombre lo tiene bonito, me suena a música celestial.
    Que original Alfons.
    Un beso

    ResponElimina
  13. Mira que ets original, gelat d'all, difícil d'imaginar, encara que segur que està bó. Estic repasant les teves receptes per anar agafant idees per Nadal.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Els meus reis mags me la tenen ja reservada... (la del Aldi) i de segur que esta recepta serà una de les primeres. Com sempre ¡impresionant! besets.

    ResponElimina
  15. Jooooooooooo... me parece una maravilla!!!! Ese heladito de ajo con el gazpacho me ha encantado.
    Genial...
    Petonets per tu

    ResponElimina
  16. Caram, quina sort aconseguir aquesta màquina! Estic segura que faràs gelats casolans sensacionals. El d'avui, però, no m'agrada gaire, que a mi l'all... encara que estigui blanquejat, el trobo massa fort.

    ResponElimina
  17. Alfons, hola guapo!
    Quina gràcia! Sé que m'encantarà aquest gaspatxo tan original amb aquest gelat d'all! (¡Aplausos, muchos aplausos!) Quina bona idea! Fantàstic!
    Gràcies per compartir aquests gotets! Tots gaudirem d'aquesta gelatora! :))
    Petons i feliç setmana,
    Marina

    ResponElimina
  18. Un aperitivo presentado de primera como todos los que haces. La combinación de ingredientes me parecen muy adecuados y las fotos preciosas con esos vasitos. La heladora la verdad es que es una maravilla, sobretodo en verano verás que rendimiento le vas a dar. un abrazo.

    ResponElimina
  19. Helado de ajo no lo he probado pero si tu lo dices el próximo verano heladora y el gazpacho con helado ajo que lo dice Alfons.

    ResponElimina
  20. Ja fa uns anys que disposo de geladora de casa i t'asseguro que a mi m'agraden MOLT més que els de fora! Ara bé, d'all no n'he fet mai, tens unes idees de geni!

    ResponElimina
  21. Quin gotet mes deliciós, tenia desada la geladora, però aviat es tornarà a posar en marxa
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Una vegada més : Chapeau!
    Mai havia vist gelat d'all. La combinació simplement: perfecte.

    ResponElimina
  23. Yo creo que me lo comeria y todo.
    Ya que tus receta me encanatn y tus presentaciones son impecables y preciosas.
    No soporto los ajos, imagina un helado de ajo, seria cmo el peor de los castigos para mi.
    jajajaj.
    Genial.
    Besos

    ResponElimina
  24. Alfons,
    Això ja passa de 10! Gelat d'all... amb gaspatxo, ha de ser.......la ......mar de bo!
    Salut,

    ResponElimina
  25. Jo també estic suspirant per una geladora des de fa molt de temps però no m´acabo d´animar...això si mai hagués pensat en fer el gelat d´all..em sembla una idea boníssima...petonets

    ResponElimina
  26. em sembla que tots en treurem profit, d'aquesta geladora, amb aquestes delícies que ens mostres.

    ResponElimina
  27. Riquísimos chupitos... Me apunto a hacerlos!
    Un besote

    ResponElimina
  28. Boníssim!!! ets el rei dels gotets!!! cada dia et superes...
    Petonets

    ResponElimina
  29. El gazpacho no me va mucho, rara que es una... pero el helado de ajo me ha dejado encantada. Innovadora receta.

    Besos.

    ResponElimina
  30. Alfons, em sembla que li treuràs molt de suc a aquesta geladora. ;) Cada dia et superes amb les teves creacions. Això sí... jo avui, li treuria el gelat d'all que l'all i jo no som bons amics. :p
    Petons!

    ResponElimina
  31. Molt original aquest gelat d´all, quina bona idea per acompanyar el gaspatxo, sempre em dones ideas genials i enginyoses!!! una abraçada

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails