Aquest estiu he estat donant tombs al tema de si valia la pena o no tenir –comprar- una geladora ... amb el bons que són els gelats que comprem habitualment !!.... qui s'atreveix a renunciar-hi?.... i sense saber si els fets a casa sortirien comestibles!! ... la solució al dubte va arribar fa uns dies a la bústia de casa, en forma d'un catàleg d'obsequis dels que habitualment s'utilitzen com a fidelització per l'ús d'alguna targeta de crèdit ..... i allà estava, una geladora !!... i a l'extracte, punts suficients per demanar-la ...... i aquest a estat el meu primer gelat casolà ... per començar ... gens malament!! .... Ahh!!... i per postres, gelat,... dels de sempre,... voleu millor solució....!!!
Font: E si etait bon
Despatxeu: Per a uns 14 gotets
Pel gelat d’all:
- ¼ l de llet
-3 rovells d’ou
-5 grans d'all
-1 raig de crema de llet
-Sal i pebre
-3 rovells d’ou
-5 grans d'all
-1 raig de crema de llet
-Sal i pebre
Pel gaspatxo:
-500 g. de tomàquets
-2 cebes
-1 pessic de sucre
-2 cebes
-1 pessic de sucre
-una branca de farigola
-1 culleradeta de vinagre de xerès
- Pebre de caiena,
-1 culleradeta de vinagre de xerès
- Pebre de caiena,
-sal i oli d'oliva
Preparació
1.-Pel gelat: Peleu els grans d'all i blanquegeu-los uns 5-6- cops amb aigua bullint abans de reduir-los a puré amb la batedora, i un rajolí de la mateixa aigua. Bateu lleugerament els rovells d'ou. Poseu en una cassola la llet i feu-la bullir. Retireu-ho del foc i afegiu-hi l'all picat. Remeneu-ho bé, deixeu-ho infusionar-refredar- una estona i aboqueu-ho, mica a mica i sense deixar de remenar, sobre els rovells d'ou. Barregeu-ho bé. Torneu-ho a la cassola i cuineu-ho, sense que arribi a bullir, remenant constantment, fins que napi la cullera. Afegiu un rajolí de la crema i retireu-ho del foc. Assaoneu-ho amb sal i pebre. Un cop fred, aboqueu-ho a la geladora. Un cop fet el gelat, passeu-ho al congelador, fins una estona abans de muntar el gotet.
2.-Pel gaspatxo: Peleu i retireu les llavors dels tomàquets i feu-los a daus. En una paella amb la meitat de l'oli d'oliva, poseu-hi la ceba picada i deixeu que es faci lleugerament. Afegiu-hi els tomàquets, la farigola i el sucre i deixeu-ho reduir una mica. Retireu la branca de farigola, saleu-ho i afegiu-hi el vinagre i el pebre al vostre gust , millor si queda un pel picant. Amb la batedora, emulsioneu-ho amb la resta de l’oli i deixeu-ho refredar.
Muntatge
Ompliu els gotets amb el gaspatxo, feu una quenelle amb el gelat d’all i incorporeu-ho als gotets, amaniu-ho amb un raig d’oli de trufa, unes escates de sal negra....i gaudiu-ho de gust.
Ostres, Alfons, tens una geladora i q ens portes? gelat d'all....és q ets el millor!!
ResponEliminaAquest dissabte m'he comprat uns gotets q crec q t'agradaran molt...bé, i de fet, m'he comprat un llibre q traduit seria "Cosetes delicioses dintre d'un got"...170 receptes!..no l'he trobat en castellà, si el trobo, et passo el nom.
Petons,
Guau!! Els trobo fantàstics, quina bona iversió de punts aquesta geladora! Jo també sempre tinc el dubte de sobre si comprar-la o no... però veient aquests gotets, me l'apunto com a compra pendent! Fantàstics, de veritat
ResponEliminaPetons
Sandra
Wow! I have been making a version of this and I love it!
ResponEliminaLovely photos.
Cheers!
Caram, quina sofisticació!
ResponEliminaSi es que amb les teves receptes és començar i no parar, un vici!
Una forma muy original de presentar el gazpacho. Saludos
ResponEliminauauh...gelat d'all, això si que és original! Aquest gaspatxo ha de ser una delicia...
ResponEliminaPetons!
Otra super buena idea que me anoto, me encantan esos vasitos como con doble fondo.
ResponEliminaBesitos.
Original, fins a l'hora de estrenar una geladora...jo hegues anat directe al xocolata ...jejeje
ResponEliminajo tb dono voltes amb la geladora...mirare si la tinc disponible al cataleg de premis....per utilitzar la tarjeta.
Un petonet
lastima que no tengo heladora porque el gazpacho y el ajo me encantan
ResponEliminaBons Gotets
records
miquel
Que delicia!!.....una maravilla!!...esta idea del gazpacho con helado de ajo me encanto!!....y esos vasos preciosos son una maravilla!!.....una excelente idea.....y estupendas todas tus recetas en vaso!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaJo també en tinc moltes ganes d'una geladora! Aquest que ens presentes és tot originalitat!! ha d'estar fantàstic amb el gaspatxo! una idea brillant!
ResponEliminaMolts petons
Hasta el nombre lo tiene bonito, me suena a música celestial.
ResponEliminaQue original Alfons.
Un beso
Mira que ets original, gelat d'all, difícil d'imaginar, encara que segur que està bó. Estic repasant les teves receptes per anar agafant idees per Nadal.
ResponEliminaPetons.
Els meus reis mags me la tenen ja reservada... (la del Aldi) i de segur que esta recepta serà una de les primeres. Com sempre ¡impresionant! besets.
ResponEliminaJooooooooooo... me parece una maravilla!!!! Ese heladito de ajo con el gazpacho me ha encantado.
ResponEliminaGenial...
Petonets per tu
Caram, quina sort aconseguir aquesta màquina! Estic segura que faràs gelats casolans sensacionals. El d'avui, però, no m'agrada gaire, que a mi l'all... encara que estigui blanquejat, el trobo massa fort.
ResponEliminaAlfons, hola guapo!
ResponEliminaQuina gràcia! Sé que m'encantarà aquest gaspatxo tan original amb aquest gelat d'all! (¡Aplausos, muchos aplausos!) Quina bona idea! Fantàstic!
Gràcies per compartir aquests gotets! Tots gaudirem d'aquesta gelatora! :))
Petons i feliç setmana,
Marina
Un aperitivo presentado de primera como todos los que haces. La combinación de ingredientes me parecen muy adecuados y las fotos preciosas con esos vasitos. La heladora la verdad es que es una maravilla, sobretodo en verano verás que rendimiento le vas a dar. un abrazo.
ResponEliminaHelado de ajo no lo he probado pero si tu lo dices el próximo verano heladora y el gazpacho con helado ajo que lo dice Alfons.
ResponEliminaJa fa uns anys que disposo de geladora de casa i t'asseguro que a mi m'agraden MOLT més que els de fora! Ara bé, d'all no n'he fet mai, tens unes idees de geni!
ResponEliminaQuin gotet mes deliciós, tenia desada la geladora, però aviat es tornarà a posar en marxa
ResponEliminaUna abraçada
Una vegada més : Chapeau!
ResponEliminaMai havia vist gelat d'all. La combinació simplement: perfecte.
Yo creo que me lo comeria y todo.
ResponEliminaYa que tus receta me encanatn y tus presentaciones son impecables y preciosas.
No soporto los ajos, imagina un helado de ajo, seria cmo el peor de los castigos para mi.
jajajaj.
Genial.
Besos
Alfons,
ResponEliminaAixò ja passa de 10! Gelat d'all... amb gaspatxo, ha de ser.......la ......mar de bo!
Salut,
Jo també estic suspirant per una geladora des de fa molt de temps però no m´acabo d´animar...això si mai hagués pensat en fer el gelat d´all..em sembla una idea boníssima...petonets
ResponEliminaem sembla que tots en treurem profit, d'aquesta geladora, amb aquestes delícies que ens mostres.
ResponEliminaRiquísimos chupitos... Me apunto a hacerlos!
ResponEliminaUn besote
Boníssim!!! ets el rei dels gotets!!! cada dia et superes...
ResponEliminaPetonets
El gazpacho no me va mucho, rara que es una... pero el helado de ajo me ha dejado encantada. Innovadora receta.
ResponEliminaBesos.
Alfons, em sembla que li treuràs molt de suc a aquesta geladora. ;) Cada dia et superes amb les teves creacions. Això sí... jo avui, li treuria el gelat d'all que l'all i jo no som bons amics. :p
ResponEliminaPetons!
Molt original aquest gelat d´all, quina bona idea per acompanyar el gaspatxo, sempre em dones ideas genials i enginyoses!!! una abraçada
ResponElimina