20/1/11

VIEIRES AMB TARONJA I PORRO


No hi ha res millor per posar-se les piles després de la ressaca de la hiperactivitat nadalenca, que participar en algun esdeveniment gastronòmic,....aixi és que la proposta de "Gastronomia & cia", i el seu concurs de receptes amb taronja ... em ve com anell al dit .... animeu-vos!!






Despatxeu (4 persones)

- 4 Vieires
- 2 Taronges
- 2 Porros
- Gingebre en pols
- Oli, sal i sèsam

Preparació


1 .- Espremeu una de les taronges, reserveu-ne el suc i feu amb la pell fines tires, tot evitant la part blanca, i blanquejeu-les en aigua bullint durant un parell de minuts.

2 .- Netejeu els porros i feu amb la part més tendra, cilindres d'uns 6-7 cm. de longitud que caldra que els talleu en juliana. En una paella amb una mica d'oli d'oliva, salteu-los durant uns 3-4 minuts. Afegiu les tires de pell de taronja blanquejades, el suc de taronja, una mica de gingebre en pols, i deixeu-ho coure a foc lent fins que reduixi totalment el suc de taronja.

3 .- Talleu en viu la segona de les taronges i reserveu-ne els grills.

4 .- En una planxa amb unes gotes d'oli, feu les vieires un parell de minuts per cada costat. Reserveu.

5 .- En un morter, tritureu una cullerada de llavors de sèsam amb una punta de sal. Condimenteu les vieires i les tires de porro

Muntatge

Disposeu en el plat, un fons de tires de porro, la vieira, afegiu-hi uns grills de taronja i ...gaudiu-ho de gust

26 comentaris:

  1. Unes vieires riquísimes, unes fotos de categoria amb una presència espectacular, segur que estaría boníssim.

    ResponElimina
  2. Una delícia per a la vista i el paladar!

    ResponElimina
  3. Ummm aquest toc de taronja, gingebre i sesam ha d'estar bonisima.

    ResponElimina
  4. Aquestes vieires han de ser boníssimes!!!! M'agrada molt aquesta recepta. Sort al concurs. Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  5. Que ricas!!. la naranja y el jengibre hacen una mezcla muy buena con las vieiras. Te deseo mucha suerte en el concurso. Es una receta deliciosa. un beso.

    ResponElimina
  6. M'encanten les vieires!!! Llàstima que només faig per Nadal (me'n regalen). Aquesta recepta teva m'hauria anat de perles. Ja veig que ni podré esperar fins afinals d'any per provar-les.....
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Una altra creació de luxe. Sort al concurs.
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  8. Quin contrast de gustos!
    Bona sort al concurs.

    ResponElimina
  9. Everything looks delicious.So happy for you!

    ResponElimina
  10. Un aperitiu lleuger, però amb molt sabor.
    Sort al concurs.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  11. Una receta muy original, las vieras con naranja y puerro, nunca las he preparado así, gracias por compartir tu receta. Bicos Marimi

    ResponElimina
  12. Alfons buena recetaaperitivo el toque del jengibre en la naranja me gusta mucho de echo hoy estoy haciendo uno de gajos de naranja con jengibre fresco y beicon.Suerte en el concurso.
    Bon cap de setmana
    miquel

    ResponElimina
  13. Excelente receta, tengo que probarla.

    ResponElimina
  14. Debe resultar muy aromático y deliciosos. Buen finde.

    ResponElimina
  15. Que buen sabor......la combinacion de naranja con jengibre ya es en si una delicia....y mezclada con las vieiras me la imagino.....un bocado finisimo.....suerte en el concurso!!......para mi ganadora.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  16. Que buena opción, siempre he comido los ostiones de la misma manera; gratinados con parmesano.
    Besitos, se ve riquísimo.

    ResponElimina
  17. Nunca he cocinado vieiras! Tengo que animarme porque esta receta tiene un contraste de recetas espectacular! Suerte en el concurso!

    Petons!

    ResponElimina
  18. Donde pone "contraste de recetas" lease, contraste de sabores, que ando un poco atontada jijiji

    ResponElimina
  19. Realmente necesitas suerte en concurso? ..o justicia?...son maravillosas estas vieras,la combinación de jengibre y naranja ha de ser exquisita.La foto muy linda ;))

    Un abrazo y buen fin de semana.

    ResponElimina
  20. Unes vieires que han d’estar boníssimes, amb aquets ingredients,sort al concurs.
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Que lujo de vieiras......una combinación espectacular y el toque del jengibre es ideal! me encanta tu propuesta! tus combinaciones son brutales ;)

    ResponElimina
  22. que m'agraden les vieiras!!! encantat de coneixer el teu blog...el meu catalá es precari...pero ho intentaré fer sempre...
    salutacions del gat!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails