No hi ha res millor per posar-se les piles després de la ressaca de la hiperactivitat nadalenca, que participar en algun esdeveniment gastronòmic,....aixi és que la proposta de "Gastronomia & cia", i el seu concurs de receptes amb taronja ... em ve com anell al dit .... animeu-vos!!
Despatxeu (4 persones)
- 4 Vieires
- 2 Taronges
- 2 Porros
- Gingebre en pols
- Oli, sal i sèsam
Preparació
1 .- Espremeu una de les taronges, reserveu-ne el suc i feu amb la pell fines tires, tot evitant la part blanca, i blanquejeu-les en aigua bullint durant un parell de minuts.
2 .- Netejeu els porros i feu amb la part més tendra, cilindres d'uns 6-7 cm. de longitud que caldra que els talleu en juliana. En una paella amb una mica d'oli d'oliva, salteu-los durant uns 3-4 minuts. Afegiu les tires de pell de taronja blanquejades, el suc de taronja, una mica de gingebre en pols, i deixeu-ho coure a foc lent fins que reduixi totalment el suc de taronja.
3 .- Talleu en viu la segona de les taronges i reserveu-ne els grills.
4 .- En una planxa amb unes gotes d'oli, feu les vieires un parell de minuts per cada costat. Reserveu.
5 .- En un morter, tritureu una cullerada de llavors de sèsam amb una punta de sal. Condimenteu les vieires i les tires de porro
Muntatge
Disposeu en el plat, un fons de tires de porro, la vieira, afegiu-hi uns grills de taronja i ...gaudiu-ho de gust
Unes vieires riquísimes, unes fotos de categoria amb una presència espectacular, segur que estaría boníssim.
ResponEliminaUna delícia per a la vista i el paladar!
ResponEliminaUmmm aquest toc de taronja, gingebre i sesam ha d'estar bonisima.
ResponEliminaAquestes vieires han de ser boníssimes!!!! M'agrada molt aquesta recepta. Sort al concurs. Una abraçada, Paula
ResponEliminaQue ricas!!. la naranja y el jengibre hacen una mezcla muy buena con las vieiras. Te deseo mucha suerte en el concurso. Es una receta deliciosa. un beso.
ResponEliminaM'encanten les vieires!!! Llàstima que només faig per Nadal (me'n regalen). Aquesta recepta teva m'hauria anat de perles. Ja veig que ni podré esperar fins afinals d'any per provar-les.....
ResponEliminaUna abraçada
Una altra creació de luxe. Sort al concurs.
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana
Un plat lleuger i elegant, que bo!
ResponEliminaQuin contrast de gustos!
ResponEliminaBona sort al concurs.
Everything looks delicious.So happy for you!
ResponEliminaQuè booones!
ResponEliminaMuas!
Un aperitiu lleuger, però amb molt sabor.
ResponEliminaSort al concurs.
Petons i bon cap de setmana.
Una receta muy original, las vieras con naranja y puerro, nunca las he preparado así, gracias por compartir tu receta. Bicos Marimi
ResponEliminaAlfons buena recetaaperitivo el toque del jengibre en la naranja me gusta mucho de echo hoy estoy haciendo uno de gajos de naranja con jengibre fresco y beicon.Suerte en el concurso.
ResponEliminaBon cap de setmana
miquel
Excelente receta, tengo que probarla.
ResponEliminaDebe resultar muy aromático y deliciosos. Buen finde.
ResponEliminaQue buen sabor......la combinacion de naranja con jengibre ya es en si una delicia....y mezclada con las vieiras me la imagino.....un bocado finisimo.....suerte en el concurso!!......para mi ganadora.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaQue buena opción, siempre he comido los ostiones de la misma manera; gratinados con parmesano.
ResponEliminaBesitos, se ve riquísimo.
Nunca he cocinado vieiras! Tengo que animarme porque esta receta tiene un contraste de recetas espectacular! Suerte en el concurso!
ResponEliminaPetons!
Donde pone "contraste de recetas" lease, contraste de sabores, que ando un poco atontada jijiji
ResponEliminaRealmente necesitas suerte en concurso? ..o justicia?...son maravillosas estas vieras,la combinación de jengibre y naranja ha de ser exquisita.La foto muy linda ;))
ResponEliminaUn abrazo y buen fin de semana.
Unes vieires que han d’estar boníssimes, amb aquets ingredients,sort al concurs.
ResponEliminaUna abraçada
Que lujo de vieiras......una combinación espectacular y el toque del jengibre es ideal! me encanta tu propuesta! tus combinaciones son brutales ;)
ResponEliminaCom sepre, GE NI AL!!
ResponEliminasALUT,
que m'agraden les vieiras!!! encantat de coneixer el teu blog...el meu catalá es precari...pero ho intentaré fer sempre...
ResponEliminasalutacions del gat!
ah ja me fet seguidor!
ResponElimina