Ondia!!... si em despisto una mica mes, no hi arribo!!! ... demà s'acaba el termini per a la participació en el concurs d'aperitius que organitza la Sonia, del bloc L'Exquisit ... ja hi ha un munt de receptes ... quina mes esplèndida .... i la veritat és que el jurat ho tindrà veritablement coll amunt a l'hora d'escollir-ne alguna ... animeu-vos !!... que entre tots l'hi podem posar encara més dificil a la nostra amiga ...ànims Sonia!! ...;-))
Font: Ferran Adrià
Despatxeu (Per a 6 unitats):
- Tres mini xapates
- 1 alvocat
- 3 anxoves en sal
- 1 tomàquet madur
- 1 / 2 ceba tendra
- Oli d'oliva
- Sal
- Vinagre
- Pebre
- Suc de 1 / 2 llimona
Elaboració
1 .- Netegeu les anxoves, traieu l'espina central i poseu-les en oli d'oliva amb un pessic de pebre. Reserveu-ho
2 .- Talleu la ceba en cercles fins i poseu-los en un bol amb aigua i un raig de vinagre. Reserveu-ho
3.-Obriu l'alvocat per la meitat. Traieu l'os i retirar amb una cullera la polpa. En un bol, tritureu-ho bé amb l'ajuda d'una forquilla, i amb una mica de suc de llimona, una punta de sal i de pebre. Reserveu-ho
4 .- Peleu el tomàquet, reserveu les llavors i talleu en petits cubs la resta.
Muntatge
Obriu les mini xapates per la meitat i unteu cadascuna de les meitats amb el puré d'alvocat. Afegiu-hi alguns cèrcols de ceba ben escorreguts, les llavors i els cubs de tomàquet, incorporeu-hi un filet d’anxova, amaniu-ho amb l'oli de les anxoves ....i gaudiu-ho de gust
Si, aixo, Alfons, ves animant a més gent...com si amb 197 receptes no en tinguessim prou!
ResponEliminaNo sé si el jurat (o sigui, el meu marit) escollir1a tastar la teva recepta, pero jo ho faré aviat!
Gracies per participar!
Una abraçada,
mmm que bo te d'estar aixó,la veritat que el teu blog m'agradat molt i em quedo per aqui.un petó
ResponEliminaTorno a ser jo! ja me n'he menjat dues de xapates...estan bonissimes!!! sembla mentida, eh, pero es q quan m'has enviat la recepta tenia tota la cuina empantangada (estic preparant 8 aperitius del concurs) i ho tenia tot a ma (bé, les meves anxoves son de pot...)
ResponEliminaGracies per la recepta!
Petons,
Eso creo yo, que lo va a tener difícil con tantos aperitivos deliciosos. Ahora con el tuyo hay otra estupenda opción. Me encanta la mezcla de aguacate con anchoa, así que suerte!!!.
ResponElimina(me estoy imaginando la cocina de Sonia cargada de aperitivos). Besos
Aquestes xapates cauran ben aviat si és que no cauen avui per sopar!!!! Mmmmmm!!
ResponEliminaUn bocado perfecto e ingredientes a la mano, jaja, te quedaron geniales, un saludo
ResponEliminaComo me ha encantado!!.....ayer compramos anchoas.....pero no encontre palta (aguacate)!!.....literalmente....se me hizo agua la boca este bocado.....ahora voy corriendo a poner mi segundo aporte al concurso......que delicia va ser este recuento de recetas!!!!..........Abrazotes, Marcela
ResponEliminaBuenísima la combinación de ingredientes. Buen finde.
ResponEliminaM'encanta tota la combinació d'ingredients!!! Han d'estar bonissimes.....
ResponEliminaAlfons
ResponEliminaJo, yo que pensaba que no llegabas a tiempo,un contricante menos Je,je!! vas al ultimo minuto me me presentas estos mini bocatas del ferran adria,y claro que guay!!!!
me gusta y hoy sabado para cenar lo pruebo,tengo todos los ingredientes
Una abraçada
miquel
Què bones!!!! jo també las faré deseguida!
ResponEliminaPetonets
Ja he sopat, pero encara tinc gana, això de la dieta es la repera, veure aquestes xapatas em posa l'estomac a ballar, que bones.
ResponEliminaAmb xapata pa amb qualsevol altre pa les penso fer. M'agrada molt aquesta combinació.
ResponEliminaSort al concurs.
Petons.
Quan he vist la recepte... he dit per que no se l'envia a la Sonia???
ResponEliminaI ja ho has fet i ja ho ha tastat...mare meva...quina velocitat.
sort amb el jurat...diuen que es exigent!!!!
un petonet.
No has vist el bloc http://gastropuntcat.blogspot.com/
dona-li un cop d'ull que pin ta molt interesant
Una combinació d'ingredients boníssima!
ResponEliminaSort en el concurs ;)
Petons
Si portes al Ferran no hi ha res més a fer. Em sembla una recepta fàcil i molt gustosa, una altra que provaré. Gràcies.
ResponEliminaPetonets i feliç diumenge.
So beatiful and inspiring.This looks amazing!
ResponEliminaHola Alfons!!!
ResponEliminaEns caldría saber a quina provincia pertanys per tal d'incloure't en el llistat.
(Perdó per possart'ho publicamnet, no he trobat cap adreça de contacte.
Salut!!
P.D:...
Les xaàtes fantastiques, com les vegi la parella estic perduda, jaja, ;).
Alfons, una vegada més t'has superat. Uns entrants immillorables, consistents i amb una aparença extraordinària.
ResponEliminaUna abraçada
pues también hubiera sido gordo que el rey de los aperitivos se hubiera perdido el concurso de Sonia, jajaja
ResponEliminaEste bocado es exquisito, me ha gustado la combinación aguacate-anchoa, la veo muy interesante ;)
Salu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
Alfons una delicia de xapata estaran bonísimes.
ResponEliminaMolta sort.
Un abraç
Acabo de sopar però ja torno a tenir gana veient aquestes fotos... Els provaré a casa, triomfaran!
ResponEliminaQue bones, bueno ja he vist que la Sònia no s'ha pogut estar. Me la guardo.
ResponEliminaMuas!
La xapata per si sola ja és bona, farcida així ha de ser boníssima!Una abraçada.
ResponEliminaQuina xapata, i amb eixe facit, un somni..
ResponEliminaSort!!
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
Alfons, aquestes mini xapates han de ser delicioses amb tots aquests ingredients! mmm!
ResponEliminaSort al concurs!
Petons!
Alfons, quins aperitius més bons!! Com pot ser que en vulgui menjar si es suposa que no tenc gana perquè he sopat??!! Sort al concurs! Una abraçada, Paula
ResponEliminaSabes que me encanta ver y hacer esta clase de recetas ....Ferran Adria?...pero tu no te quedas atras ...excelente.BICOS MARIMI
ResponEliminaAlfonso, no sé si ganarás o no pero a mi desde luego me tienes "comprada" de este aperitivo me gusta todo, todo y todo, lo que más el aguacate.
ResponEliminaBesos
Sort que hi has arribat a temps Alfons, pk áquestes xapatetes són de concurs, quin aspecte tant saborós i a´més super vistoses!
ResponEliminaPtonàss
Que buena pinta tienen....y de sabor me los imagino riquísimos...
ResponEliminaUn saludo!!!
Unes mini xapates que estan digen mengem¡¡¡¡¡¡
ResponEliminaUna abraçada
Me gusta mucho esta combinación y esas minichapatas son tan monas! Suerte en el concurso!
ResponEliminaBesis!
Llego tarde?..no debe de quedar ni para probar,que bocados tan deliciosos...SIEWMPRE SON UN ACIERTO TUS ENTRADAS...DELICIOSAS ALFONS!!
ResponEliminaUN ABRAZO
els alvocats no tenen ossos com els animals, és un pinyol
ResponElimina:-D