7/2/11

COCKTAIL DE BACALLÀ

Tot i que crec que tots tenim el neguit de penjar sempre en els nostres blocs, el darrer, el més recent, tot allò que gairebé ni ha tingut encara temps de sortir de les nostres cuines,....... algunes vegades apareixen algunes fotos, d'algunes receptes, atrapades en un arxiu, d'una carpeta, d'una subcarpeta, d'un directori .... que dins del nostre ordinador ha estat víctima oblidada d'un arxiu encara més recent .... fins que un dia, sense saber com, reapareix, per casualitat,..... com un autèntic jaciment gastroarqueologic .... La recepta d'avui és d'un d'aquests jaciments,..... per les dades trobades, el seu origen sembla força antic..... i probablement fou elaborada a partir d'algun dels primers números de la revista Descobrir Cuina ... comparteix el jaciment amb altres "elements", que aniran sortint, si de nou, nous arxius, més recents, no aconsegueixen deixar-los altre cop en l'oblit ...







Despatxeu Per 4 copes:

- 1 taronja sanguina
- Bacallà esquinçat ja dessalat
- Tapenade d’olives negres
- 1 tomàquet madur
- Patates xips
- 1 ceba tendra
- Vinagre balsàmic
- Oli d’oliva

Preparació

1.-Poseu a marinar el bacallà amb la tapenade d’olives negres i una mica d’oli d’oliva

2.-Talleu la ceba en juliana molt fina i la poseu a marinar amb una mica d’oli i de vinagre balsàmic

3.-Peleu el tomàquet i reserveu-ne les llavors

4.- Feu suc amb la taronja


Muntatge

Poseu el bacallà, la ceba i les llavors de tomàquet dins de les copes (petites, de vi dolç), afegiu-hi el suc de taronja amanir-ho amb la resta d’oli i tapenade marinat, afegiu uns xips de patates . ...i gaudiu-ho de gust

47 comentaris:

  1. Me alegra que lo hayas rescatado, es una maravilla la combinación de elementos que has puesto.
    Un beso

    ResponElimina
  2. Doncs que bé que l'hagis trobat, aquest cocktail ha de ser una explosió de sabors!

    ResponElimina
  3. Doncs quina sorpresa més agradable que de cop i volta trobis aquesta meravella tan bona. Les copichueles aquestes són uan monada, i aquest cocktail no té cap mena de desperdici. Mil petons, amic!

    ResponElimina
  4. A una troballa així només puc dir EUREKA. Una altra copa de festa.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Sort que l'has recuperat, perquè és una gran recepta amb una presentació exquisida. La combianació d'ingredients ha de quedar fantàstica!

    ResponElimina
  6. Doncs ves buscant, pq si surten meravelles com aquesta, estarem tots contents!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  7. Doncs continua rebuscant, que no ens ho podem perdre!

    ResponElimina
  8. ostresssss ha quedat maquisim i segur que super booo.un petó

    ResponElimina
  9. Doncs si tot el que trobes és així, quines sorpreses ens esperen!

    ResponElimina
  10. Que bo!!!! Tens tota la raó.... I els teus jaciments estna plens de receptes com aquestes ens lleparem els dits...

    ResponElimina
  11. Hagués estat una pena que aquesta marevella es perdés.
    Quina bona trovalla.
    Un petó

    ResponElimina
  12. Això ha de ser mel , com deim per aqui. Una marevella de combinació i presentació. Una abraçada

    ResponElimina
  13. Alfons continua buscando que maravillas como esta no se pueden perder en el fondo de una carpeta
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  14. Estos vasitos que preparas me encantan y el de hoy con unos de mis ingredientes favoritos: el bacalao. Precisamente hoy he puesto en mi blog una entrada con bacalao.
    Saludos!!

    ResponElimina
  15. Ya sabes que todo lo que va en copa tienen glamour.
    Y este lo tiene.
    Eres genial con las presentaciones.
    Besos

    ResponElimina
  16. pues como todo lo que rescates sea igual. Pq. vaya pinta . Bss.

    ResponElimina
  17. Mira a mi el peix en general no em va gairé, menjo... peró vaja una mica forçada... pero em serveixen aixó i no deixo res a la copa.
    Bss

    ResponElimina
  18. Mel de romer... que bo deu estar aixó.
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  19. Rebusca entre els arxius, a veure si en surten petits tresors gastronòmics com aquest!! Unes copes molt i molt suggerents!
    Una abraçada,
    Sandra

    ResponElimina
  20. Molt bona l'introducció, jo en tinc que veig les fotos i dic i aixó com ho vaig fer?

    Apa a continuar treient que si totes les troballes són com aquesta serà una delìcia.

    Muas!

    ResponElimina
  21. Vine por ideas pues tengo amigas invitadas a casa, me encuentro con estas copas llenas de glamour, me encantan tus presentaciones, habría sido una pena perder esta receta.
    Besos

    ResponElimina
  22. Menudo hallazgo ese coktail con esa mezcla de sabores ha de ser inolvidable.
    Saludos

    ResponElimina
  23. Doncs, cerca, cerca, que si tot el que tens guardat és així... Una recepta moolt bona! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  24. Con esa presentación y con esos ingredientes imposible resistirse.

    Besos.

    ResponElimina
  25. que maravilla!!!!!!...muy rico pero mucho mucho....y es que el bacallá...me alucina

    ResponElimina
  26. Uns vasets de luxe, tot el que ens presentes té un aspecte meravellós!
    Petonas

    ResponElimina
  27. Un cop més, presentes una delícia "recuperada" de la teva capsa de tresors particular...Com m'agradaria tastar-la!...A reveure

    ResponElimina
  28. Quina delícia!! Que bé que l'hagis recuperada del "bagul dels records" ;)

    ResponElimina
  29. Renoi!!
    Com sepre, ets un crack!! Quina presentació en copeta de licor.
    Salut,

    ResponElimina
  30. Sempre queden receptes enrera, però aquesta no es mereixia estar tancada tant de temps. El bacalla amb la tapenade ha de quedar força bo.
    Petons.

    ResponElimina
  31. Que bé, que les excavacions d’aquets directoris t’hagin ajudat a treure una copa com aquesta.
    Una abraçada

    ResponElimina
  32. Alfons, mi niño, menudo yacimiento gastroarqueológico!. jajajajajajaja Madre mía... qué rico!!!!. Esos vasitos son lindísimos, pero es que el contraste de sabores debe ser una maravilla. Me lo apunto, que esas cosas me chiflan!
    Un besoteeeeeeeeeeeeee

    ResponElimina
  33. Preparas unas cosas que entran por los ojos y que seguro que están ricas, pero que a mi nada más verlas ya me apetece comerlas o darle un bocao al monitor. Me encanta el bacalao y seguro que esta copita está de lujo!

    Petons!

    ResponElimina
  34. M'agrada! Segueix buscant i segueix trobant!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  35. Alfons, jeje tu segueix buscant que aquestes delícies no es poden perdre! ;)
    Aquestes copes, senzillament extraordinàries!
    Petons!

    ResponElimina
  36. un postre muy original sin duda, besos

    ResponElimina
  37. Ostres, doncs si han de ser com aquests els descobriments, que surtin molts.

    Això deu estar bonissim.

    Ara

    ResponElimina
  38. Que copas tan geniales, el bacalao con la naranja combinan a la perfección, como siempre un aperitivo ideal! un beso

    ResponElimina
  39. No puedo decir muchas cosas que no hayan dicho. como siempre me entusiasma ver esas copas con tu sello que una tras otra me van cautivando. Una combinación perfecta y original!!!. me encanta!!. besos

    ResponElimina
  40. Vengo a verte.....y me encuentro con uno de mis ingredientes favoritos.....bacalao....pero que delicia de copas.....solo una vez probe el bacalao con naranja y me gusto.....pero en estas copas me mato!!.....es que me tomaria (o comeria?) mas de una copa.....delicioso!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  41. m'ha fet molta gràcia això del jaciment gastroarqueològic, jo també en tinc un i en rescato alguna cosa de tant en tant, però em passa també que le pressa per ensenyar les darreres novetats acaba tapant les coses que tenim guardades a l'armari.
    sigui com sigui, aquesta copeta ha resistit molt bé el pas del temps, oi?

    ResponElimina
  42. Alfons que te veo ya a lo Indiana Jones en busca de la receta perdida, jejejeje.
    Me encanta la combinación de naranja, bacalao y aceitunas negras.
    Mi abuela materna es de un pueblo de Jaén y hace una ensalada que lleva estos ingredientes más cebollita fresca, le llaman "remojón" a mí me encanta así que con esta receta me recuerda a la de mi abuela pero "vestida de etiqueta".

    Besos

    ResponElimina
  43. qué gusto comprobar que mis manias con el blog no son solo mías y que publico lo más reciente, procuraré introducir en breve alguna receta olvidada, jajaja

    Un cocktail distinto que tendré que probar ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  44. Que delicatesen ..son estas dos ultimas recetas ..las apunto ...me encantan ..besos MARIMI

    ResponElimina
  45. Es un exelent blog Felicitats i que segueixis innovant.endevany i fins aviat. Esteldor

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails