26/2/11

GAMBES AMB BOLETS I TIRABECS


Tal i com us vaig anunciar en l'últim post, avui va de tirabecs,...... bé de tirabecs, de bolets i gambes ..... una proposta de la cuinera Kao CHien Jung, amb la que saltem de la mà d'uns senzills, dolços i cruixents tirabecs, de la terra de l'escudella i carn d'olla, a l'altra punta del món, ... una saborosa recepta amb fortes arrels en la cuina xinesa, on ingredients, textures i colors pretenen, tal i com comenta la seva autora, reflectir també al plat, l'esperit del ying- yang .....
i.... 碳利润 (bon profit) ...







Despatxeu (4 persones)

- 50-100 gr de tirabecs
-150-200 gr. de bolets, variats (jo xampinyons i gírgoles)
-16 gambes
-Vi d'arròs
-Brou vegetal
-Oli, sal i pebre


Preparació

1 .- En una paella, o millor en un wok, amb un rajolí d'oli de gira-sol salteu-hi els bolets tallats a trossos.

2 .- Mentrestant, en una altra paella amb unes gotes d'oli i un pessic de sal, salteu-hi les gambes. Reserveu-ho.

3 .- Incorporeu els tirabecs al wok, juntament amb mig cullerot de vi d'arròs, un pessic de sal i una mica de pebre mòlt. Deixeu-ho cuinar uns instants i incorporeu-hi el brou vegetal, fins a aconseguir uns tirabecs al dente, necessitareu aproximadament una mica menys d'un cullerot de brou i uns 3-4 minuts.


Muntatge

Disposeu en el plat el saltat de tirabecs-bolets, acompanyeu-ho d'unes gambes i. .. gaudiu-ho de gust

26 comentaris:

  1. Doncs el viatge que han fet a l'altra punta del mon, m'agrada.

    Muas!

    ResponElimina
  2. Que conjunto mas delicioso.....la cocina China tiene tanto que explorar.....y es tan sabrosa al mismo tiempo....todo un ying yang en la mesa!.....para equilibrar nuestros sentidos.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  3. Que delícia!!!. La cuina asiatica té tantes coses meravelloses i cosetes per poder explorar en sabors i texturas.Me encanta la teva proposta
    Passa bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. M´agrada aquesta contraposició de cultures, una recepta ben bona...un petonet

    ResponElimina
  5. una buena mezcla de gustos amb l'esperit del ying- yang.Me gusta
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  6. Vaja platet de gambes em menjaria ara! Quina pinta!
    Petons!

    ResponElimina
  7. La presentació és molt bonica i la combinació dels aliments ha de ser molt saborosa, bona recepta per als de casa!

    ResponElimina
  8. Una proposta que em sembla genial, fa anys que no tasto els tirabecs.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Muy buena propuesta para un entrante ...BSSSSS MARIMI

    ResponElimina
  10. Un plat saborós i saludable. Veig que domines idiomes, eh?

    ResponElimina
  11. A mi me encanta este tipo de mezclas algo orientales.
    Debió haber estado delicioso.
    Besos

    ResponElimina
  12. una recepta ben senzilla que ha d'estar deliciosa. a mi m'encanta cuinar al wok, però no faig servir mai vi d'arròs, prometo provar el gust que hi dóna.

    ResponElimina
  13. M'agrada el toc oriental, que li has donat
    una abraçada

    ResponElimina
  14. Un plat sensacional, amb ingredients de luxe molt ben combinats. M'encanten els tirabecs, llàstima que la temporada sigui tan curta... val la pena aprofitar-la al màxim, oi?

    ResponElimina
  15. este plato es perfecto para mi dieta ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  16. Haig de probar els tirabecs!,segur que amb aquesta combinació casen més que bé! A reveure.

    ResponElimina
  17. Els tirabecs son molt bons, las gambes també, doncs la parella perfecta.
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. Nunca he probado los tirabecs, pero se han puesto muy de moda ultimamente! La combinación tiene una pinta sabrosa, sofisticada pero de ser un plato sano y ligero al mismo tiempo.

    Besis!

    ResponElimina
  19. Una proposat molt saludable i super bona!!! m'encanta! aquests aliments combinen molt bé junts!!
    petonetss

    ResponElimina
  20. Hola Alfons, guapao tu

    com sempre les teves receptes son per "enmarcar," de 10 x10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  21. Creeme si te digo que tan sólo hace unos meses que probé los tirabeques, y menudo descubrimiento, me gustó mucho su sabor y textura. El plato que nos muestras con tintes asiáticos es fantástica Alfons! un abrazo

    ResponElimina
  22. Amb els tirabecs ja em conformo, però si a més té aquestes gambetes, doncs ... millor, que millor.

    ResponElimina
  23. si es que no dejas de meternos cosas ricas, buenisimo, besitossss

    ResponElimina
  24. Hola Alfons!! sóc la Silvia de Chez Silvia, arribo al teu blog per comentàris que arriben al meu, tens receptes molt interessants i m´agrada molt el teu blog, amb el teu permís em quedo!! com puc rebre l´actualitat teva?

    ResponElimina
  25. Doncs m'encanten aquests tirabecs!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails