Tal i com us vaig anunciar en l'últim post, avui va de tirabecs,...... bé de tirabecs, de bolets i gambes ..... una proposta de la cuinera Kao CHien Jung, amb la que saltem de la mà d'uns senzills, dolços i cruixents tirabecs, de la terra de l'escudella i carn d'olla, a l'altra punta del món, ... una saborosa recepta amb fortes arrels en la cuina xinesa, on ingredients, textures i colors pretenen, tal i com comenta la seva autora, reflectir també al plat, l'esperit del ying- yang .....
i.... 碳利润 (bon profit) ...
i.... 碳利润 (bon profit) ...
Despatxeu (4 persones)
- 50-100 gr de tirabecs
-150-200 gr. de bolets, variats (jo xampinyons i gírgoles)
-16 gambes
-Vi d'arròs
-Brou vegetal
-Oli, sal i pebre
Preparació
1 .- En una paella, o millor en un wok, amb un rajolí d'oli de gira-sol salteu-hi els bolets tallats a trossos.
2 .- Mentrestant, en una altra paella amb unes gotes d'oli i un pessic de sal, salteu-hi les gambes. Reserveu-ho.
3 .- Incorporeu els tirabecs al wok, juntament amb mig cullerot de vi d'arròs, un pessic de sal i una mica de pebre mòlt. Deixeu-ho cuinar uns instants i incorporeu-hi el brou vegetal, fins a aconseguir uns tirabecs al dente, necessitareu aproximadament una mica menys d'un cullerot de brou i uns 3-4 minuts.
Muntatge
Disposeu en el plat el saltat de tirabecs-bolets, acompanyeu-ho d'unes gambes i. .. gaudiu-ho de gust
- 50-100 gr de tirabecs
-150-200 gr. de bolets, variats (jo xampinyons i gírgoles)
-16 gambes
-Vi d'arròs
-Brou vegetal
-Oli, sal i pebre
Preparació
1 .- En una paella, o millor en un wok, amb un rajolí d'oli de gira-sol salteu-hi els bolets tallats a trossos.
2 .- Mentrestant, en una altra paella amb unes gotes d'oli i un pessic de sal, salteu-hi les gambes. Reserveu-ho.
3 .- Incorporeu els tirabecs al wok, juntament amb mig cullerot de vi d'arròs, un pessic de sal i una mica de pebre mòlt. Deixeu-ho cuinar uns instants i incorporeu-hi el brou vegetal, fins a aconseguir uns tirabecs al dente, necessitareu aproximadament una mica menys d'un cullerot de brou i uns 3-4 minuts.
Muntatge
Disposeu en el plat el saltat de tirabecs-bolets, acompanyeu-ho d'unes gambes i. .. gaudiu-ho de gust
Doncs el viatge que han fet a l'altra punta del mon, m'agrada.
ResponEliminaMuas!
Que conjunto mas delicioso.....la cocina China tiene tanto que explorar.....y es tan sabrosa al mismo tiempo....todo un ying yang en la mesa!.....para equilibrar nuestros sentidos.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaM´agrada aquesta contraposició de cultures, una recepta ben bona...un petonet
ResponEliminauna buena mezcla de gustos amb l'esperit del ying- yang.Me gusta
ResponEliminauna abraçada
miquel
mmm que bo,els ingredients genials,petons
ResponEliminaVaja platet de gambes em menjaria ara! Quina pinta!
ResponEliminaPetons!
La presentació és molt bonica i la combinació dels aliments ha de ser molt saborosa, bona recepta per als de casa!
ResponEliminaUna proposta que em sembla genial, fa anys que no tasto els tirabecs.
ResponEliminaPetons.
Muy buena propuesta para un entrante ...BSSSSS MARIMI
ResponEliminaUn plat saborós i saludable. Veig que domines idiomes, eh?
ResponEliminaA mi me encanta este tipo de mezclas algo orientales.
ResponEliminaDebió haber estado delicioso.
Besos
una recepta ben senzilla que ha d'estar deliciosa. a mi m'encanta cuinar al wok, però no faig servir mai vi d'arròs, prometo provar el gust que hi dóna.
ResponEliminaM'agrada el toc oriental, que li has donat
ResponEliminauna abraçada
Un plat sensacional, amb ingredients de luxe molt ben combinats. M'encanten els tirabecs, llàstima que la temporada sigui tan curta... val la pena aprofitar-la al màxim, oi?
ResponEliminaeste plato es perfecto para mi dieta ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
Haig de probar els tirabecs!,segur que amb aquesta combinació casen més que bé! A reveure.
ResponEliminaEls tirabecs son molt bons, las gambes també, doncs la parella perfecta.
ResponEliminaUna abraçada
Nunca he probado los tirabecs, pero se han puesto muy de moda ultimamente! La combinación tiene una pinta sabrosa, sofisticada pero de ser un plato sano y ligero al mismo tiempo.
ResponEliminaBesis!
Una proposat molt saludable i super bona!!! m'encanta! aquests aliments combinen molt bé junts!!
ResponEliminapetonetss
Hola Alfons, guapao tu
ResponEliminacom sempre les teves receptes son per "enmarcar," de 10 x10
mil petonets Susanna
Creeme si te digo que tan sólo hace unos meses que probé los tirabeques, y menudo descubrimiento, me gustó mucho su sabor y textura. El plato que nos muestras con tintes asiáticos es fantástica Alfons! un abrazo
ResponEliminaAmb els tirabecs ja em conformo, però si a més té aquestes gambetes, doncs ... millor, que millor.
ResponEliminasi es que no dejas de meternos cosas ricas, buenisimo, besitossss
ResponEliminaHola Alfons!! sóc la Silvia de Chez Silvia, arribo al teu blog per comentàris que arriben al meu, tens receptes molt interessants i m´agrada molt el teu blog, amb el teu permís em quedo!! com puc rebre l´actualitat teva?
ResponEliminaDoncs m'encanten aquests tirabecs!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça