19/2/11

PILOTA AMB PÈSOLS, FAVETES I TIRABECS / Homenatge a Santi Santamaria


Jo també vull sumar-me, encara que sigui d'una forma una mica improvisada, i en l'últim moment, a l'homenatge que la blogesfera culinària vol rendir al malaurat Santi Santamaria, amb aquesta feliç idea, la de coincidir, avui, proposant en les nostres pàgines una de les seves receptes ....
Jo m'he quedat amb aquesta. Una recepta que, faves, com no !!... que parteix d'un dels elements més tradicionals de la nostra cuina com és la pilota, i que incorpora ...casualitats de la vida ... tirabecs ... la base de la recepta que tenia prevista inicialment per avui ...
vaja!... que ja sabeu de que anirà el proper post....







Despatxeu:

- 600
g de carn picada ( jo, 1/2 porc 1/2 vedella)
- 2 ous
- 2 alls
- 1 c / s de julivert picat
- 30 g de molla de pa
- 10 g de llet
- sal
- Pebre negre acabat de moldre
-
Pastanagues
- 50 g de pèsols
- 50 g de favetes
-120 g d'avellanes picades
- 200 g de tirabecs
- 2 l de brou d'au
- 4 c / s d'oli d'oliva verge
- 50 g de farina
- Porradell

Preparació

1.Barrejeu la carn picada amb els ous,la molla de pa remullada amb llet, les avellanes picades, els alls també picats i el julivert. Salpebreu-ho. Formeu 4-6 pilotes i passeu-les per farina.

2.-Netejeu les verdures, blanquejeu-les en aigua i refredeu-les.

3.-En una olla amb brou d'au, coeu a foc lent les pilotes durant uns 20 minuts, fins que estiguin al punt.

4.-Salteu les verdures en oli d'oliva i serviu-les juntament amb les pilotes acabades de sortir de l'olla. - jo, també saltades uns instants-. Amaniu el conjunt amb el porradell picat i oli d'oliva verge.

30 comentaris:

  1. Doncs per ser improvisat l'has brodat.
    Estaria molt content de veure que avui esn hem ficat tots a la cuina per ell.

    Muas!

    ResponElimina
  2. un plato fantasticamente cocinado del maestro Santi
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  3. ningú ho diria que és a l'últim moment, per ser improvisat fa una pinta escel·lent!

    ResponElimina
  4. Hola ALfons, guapot u

    te ha quedat de 10,....en el fons crec que tots portem una mica d´en Santi...amor a la cuina

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  5. No puede ser más de la tierra,con esos ingredientes y como no,con tu presentación,siempre haces nos haces el honor,auque improvises,te lo puedes permitir.
    Pues yo he corrido lo mío para poder llegar,mi hijo me ayudó mucho,que voy a medio gas con mi mano.
    Me ha encantado participar.

    Un beso amigo

    ResponElimina
  6. Una inicitiva molt bonica. I la recepta, una de sempre renovada.... bonissimmmm....

    ResponElimina
  7. Me gusta que hagamos entre todos este homenaje a un grande de la cocina que ha sido capaz de poner de moda nuestros platos en Asia y en el medio oriente. todo un reto que sólo un maestro podría hacer con éxito. hemos coincidido en uno de los ingredientes: los guisantes, aunque no en la receta.. Los productos frescos y la tradición se unen en este homenaje. BESOS.

    ResponElimina
  8. He podido conocer de este Chef a traves de los blogs por este homenaje.....una pena....pero un hermoso tributo!!....maravillosa receta.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  9. Una gran recepta, m'encanta la tria que has fet. I amb productes plenament de temporada... boníssima!

    ResponElimina
  10. Un plat fantástic i uns ingredients 10.
    Que dir de la presentació...maravella de maravellas.
    I això que no va en gotets jaja.
    Preciós homenatge.
    Un petó.

    ResponElimina
  11. Quina bona recepta!!!! no la coneixia, però la deixo a pendents!
    Hem fet un bon homenatge entre tots, per en Santi Santamaria, que crec que ho mereixia!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Doncs sort que era improvisada... perquè sinó ja et donen les tres estrelles de cop!
    Un homenatge molt maco per part de tots nosaltres, sí senyor!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  13. Quina improvització tan perfecte!!

    ResponElimina
  14. Li faria molta il.lusió veure aquest homenatge.
    T'ha sortit un plat espectacular, tal com a ell li agradava.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Entre tóts heu conseguit un homenatge de 10....
    una abraçada

    ResponElimina
  16. Crec que has triat una recepta que descriu molt bé la seva visió de la cuina. Per ser improvisada t'ha quedat de conya!

    ResponElimina
  17. Molt bona recepta i en productes de qualitat. T'ha quedat molt bé. Una besada

    ResponElimina
  18. Quina capacitat d'improvitzar! ja la voldria jo per a mi.
    Una recepta molt bona, per a un bon homenatge.
    B7

    ResponElimina
  19. He hagut de llegir dues vegades que la recepta era teva, m'ha sobtat. Després ho he entés!
    Un bon homenatge.

    ResponElimina
  20. Una propsta molt saborosa i ben catalana! Un homenatge fantàstic!!
    Petons

    ResponElimina
  21. Un proposta molt bone.
    Fantastic Alfons.
    Petons
    Margot

    ResponElimina
  22. Un plat ple de tradició per rendir un bon homenatge
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Una plato excelente para rendir homenaje a Santamaria, te ha quedado muy apetecible! besos

    ResponElimina
  24. Muy buen homenaje con una receta exquisita y bien natural.
    Las albóndigas con almendras si que las hago pero con avellanas las probaré la próxima vez estarán buenísimas.
    Saludos

    ResponElimina
  25. Creo que es el mejor homenaje para el gran Santi. Una receta magnífica.

    Besos.

    ResponElimina
  26. Nunca he tomado este plato ..lo probare se ve estupendo ..besos MARIMI

    ResponElimina
  27. La he fet i tastat i és un plat de "cuiner" molt apte per fer a casa!
    Realment, les verduretes queden ben bones i la barreja de les carns picades amb les avellanes, m'ha agradat. Pensa si m'ha agradat que he fet unes mandonguilles amb aquesta barreja i a casa han triomfat!

    PTNTS
    Dolça

    PTNTS

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails