Jo també vull sumar-me, encara que sigui d'una forma una mica improvisada, i en l'últim moment, a l'homenatge que la blogesfera culinària vol rendir al malaurat Santi Santamaria, amb aquesta feliç idea, la de coincidir, avui, proposant en les nostres pàgines una de les seves receptes ....
Jo m'he quedat amb aquesta. Una recepta que, té faves, com no !!... que parteix d'un dels elements més tradicionals de la nostra cuina com és la pilota, i que incorpora ...casualitats de la vida ... tirabecs ... la base de la recepta que tenia prevista inicialment per avui ...
vaja!... que ja sabeu de que anirà el proper post....
Despatxeu:
- 2 ous
- 2 alls
- 1 c / s de julivert picat
- 30 g de molla de pa
- 10 g de llet
- sal
- Pebre negre acabat de moldre
- Pastanagues
- 50 g de pèsols
- 50 g de favetes
-120 g d'avellanes picades
- 200 g de tirabecs
- 2 l de brou d'au
- 4 c / s d'oli d'oliva verge
- 50 g de farina
- Porradell
Preparació
- 50 g de favetes
-120 g d'avellanes picades
- 200 g de tirabecs
- 2 l de brou d'au
- 4 c / s d'oli d'oliva verge
- 50 g de farina
- Porradell
Preparació
1.Barrejeu la carn picada amb els ous,la molla de pa remullada amb llet, les avellanes picades, els alls també picats i el julivert. Salpebreu-ho. Formeu 4-6 pilotes i passeu-les per farina.
2.-Netejeu les verdures, blanquejeu-les en aigua i refredeu-les.
3.-En una olla amb brou d'au, coeu a foc lent les pilotes durant uns 20 minuts, fins que estiguin al punt.
4.-Salteu les verdures en oli d'oliva i serviu-les juntament amb les pilotes acabades de sortir de l'olla. - jo, també saltades uns instants-. Amaniu el conjunt amb el porradell picat i oli d'oliva verge.
Una festa de sabors!
ResponEliminaun plat fantastic,molts petonssssss
ResponEliminaDoncs per ser improvisat l'has brodat.
ResponEliminaEstaria molt content de veure que avui esn hem ficat tots a la cuina per ell.
Muas!
un plato fantasticamente cocinado del maestro Santi
ResponEliminauna abraçada
miquel
ningú ho diria que és a l'últim moment, per ser improvisat fa una pinta escel·lent!
ResponEliminaHola ALfons, guapot u
ResponEliminate ha quedat de 10,....en el fons crec que tots portem una mica d´en Santi...amor a la cuina
mil petonets Susanna
No puede ser más de la tierra,con esos ingredientes y como no,con tu presentación,siempre haces nos haces el honor,auque improvises,te lo puedes permitir.
ResponEliminaPues yo he corrido lo mío para poder llegar,mi hijo me ayudó mucho,que voy a medio gas con mi mano.
Me ha encantado participar.
Un beso amigo
Una inicitiva molt bonica. I la recepta, una de sempre renovada.... bonissimmmm....
ResponEliminaMe gusta que hagamos entre todos este homenaje a un grande de la cocina que ha sido capaz de poner de moda nuestros platos en Asia y en el medio oriente. todo un reto que sólo un maestro podría hacer con éxito. hemos coincidido en uno de los ingredientes: los guisantes, aunque no en la receta.. Los productos frescos y la tradición se unen en este homenaje. BESOS.
ResponEliminaHe podido conocer de este Chef a traves de los blogs por este homenaje.....una pena....pero un hermoso tributo!!....maravillosa receta.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaUna gran recepta, m'encanta la tria que has fet. I amb productes plenament de temporada... boníssima!
ResponEliminaUn plat fantástic i uns ingredients 10.
ResponEliminaQue dir de la presentació...maravella de maravellas.
I això que no va en gotets jaja.
Preciós homenatge.
Un petó.
Quina bona recepta!!!! no la coneixia, però la deixo a pendents!
ResponEliminaHem fet un bon homenatge entre tots, per en Santi Santamaria, que crec que ho mereixia!
Petonets
Doncs sort que era improvisada... perquè sinó ja et donen les tres estrelles de cop!
ResponEliminaUn homenatge molt maco per part de tots nosaltres, sí senyor!
Petons
Sandra
Quina improvització tan perfecte!!
ResponEliminaLi faria molta il.lusió veure aquest homenatge.
ResponEliminaT'ha sortit un plat espectacular, tal com a ell li agradava.
Petons.
Entre tóts heu conseguit un homenatge de 10....
ResponEliminauna abraçada
Crec que has triat una recepta que descriu molt bé la seva visió de la cuina. Per ser improvisada t'ha quedat de conya!
ResponEliminaMolt bona recepta i en productes de qualitat. T'ha quedat molt bé. Una besada
ResponEliminaQuina capacitat d'improvitzar! ja la voldria jo per a mi.
ResponEliminaUna recepta molt bona, per a un bon homenatge.
B7
He hagut de llegir dues vegades que la recepta era teva, m'ha sobtat. Després ho he entés!
ResponEliminaUn bon homenatge.
Un hermoso homenaje. Buen día
ResponEliminaUna propsta molt saborosa i ben catalana! Un homenatge fantàstic!!
ResponEliminaPetons
Un proposta molt bone.
ResponEliminaFantastic Alfons.
Petons
Margot
Un plat ple de tradició per rendir un bon homenatge
ResponEliminaUna abraçada
Una plato excelente para rendir homenaje a Santamaria, te ha quedado muy apetecible! besos
ResponEliminaMuy buen homenaje con una receta exquisita y bien natural.
ResponEliminaLas albóndigas con almendras si que las hago pero con avellanas las probaré la próxima vez estarán buenísimas.
Saludos
Creo que es el mejor homenaje para el gran Santi. Una receta magnífica.
ResponEliminaBesos.
Nunca he tomado este plato ..lo probare se ve estupendo ..besos MARIMI
ResponEliminaLa he fet i tastat i és un plat de "cuiner" molt apte per fer a casa!
ResponEliminaRealment, les verduretes queden ben bones i la barreja de les carns picades amb les avellanes, m'ha agradat. Pensa si m'ha agradat que he fet unes mandonguilles amb aquesta barreja i a casa han triomfat!
PTNTS
Dolça
PTNTS