De nou, el més nou sembla lluir més, i les experiències culinàries més recents s'obren pas en els nostres blocs com la notícia del dia ho fa en grans titulars, a la primera pàgina dels diaris .... Extra!! .. Extra! .... avui: sopa de ceba caramelitzada ....!!!!....una nova recepta d’en Iker Erauzkin..!!!....... Extra!! Extra!!.
....i vindran millors temps per la gastroarqueologia .... segur!!
aprofito aquesta magnifica "epidemia" de concursos amb el que ha començat aquest any, per participar en el que organitza Anitacocinitas i Mumunio amb una proposta molt del moment: "receptes d'hivern"....i vindran millors temps per la gastroarqueologia .... segur!!
Despatxeu
-12 cebes de Figueres
-2 porros
-1,5 l d’aigua
-Sal
-Pebre negre
-Gambes
-Fideus d’arròs fins
-Clara d’ou
-Sal en escates
-Porradell
Preparació
1.- En una cassola a foc lent amb un bon raig d’oli d’oliva, ofegueu la ceba amb el porro tallats en juliana 1 h. fins a obtenir una ceba molt daurada. Afegiu-hi el 1,5 l. d’aigua i deixeu-ho reduir a foc viu uns 25 minuts. Salpebreu-ho i coleu-ho. Reserveu-ho. El volum final ha de resultar aprox. el d’un litre de sopa de ceba
2.- Peleu les gambes i banyeu-les amb la clara d’ou acabada de deixatar amb un pessic de sal. Arrebosseu-ho amb els fideus d’arròs lleugerament triturats i fregiu-ho en oli d’oliva ben calent. Reserveu-ho sobre paper de cuina absorbent i empolsineu-ho amb alguna escata de sal i el porradell picat .
Muntatge
Serviu la sopa de ceba en un gotet, acompanyeu-ho amb les gambes ...i gaudiu-ho de gust
Esto es pecado....pero del bueno!!....no me canso de mirar la presentacion ....quedaron hermosos y en armonia....ya imagino como deben estar de crujientes esas gambas.....es una receta perfecta!....y una presentacion estupenda.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaMare meva Alfons, però que bo!!!!
ResponEliminaEm xifla la ceba caramelitzada, la posaria a tot arreu. Aquesta sopa ha de ser divina. I amb les gambes que fan de cirereta del pastís. Una recepta genial!!! Queda apuntada....
Maravillosa! delicious photos.
ResponEliminaAmber, això té una pinta estupenda, mira que m´agrada aquesta presentació.
ResponEliminaCaldrà poser-se´n.
Petons
Mira que la sopa de ceba, no em va gaire... peró si em poses aquest gotet davant... i tant que la tastaria.
ResponEliminaUna abraçada
La sopa de ceba m'encanta i aquesta caramelitzada ha de ser encara més bona. Només em falta paciència per tenir la ceba 1h al foc perquè ganes de menjar-ne no m'en falten!
ResponEliminaAlfons l'altre dia vaig veure una recepta de sopa d'ceba i em va recordar que fa temps que no la taste, així que ara tu m'ho tornes a recordar i com sempre amb una presentació molt bòna.
ResponEliminaUn abraç
Mare meva, té una pinta genial! La presentació de 10 i només imaginar-me el sabor ja em fa venir salivera!!
ResponEliminaes maravella els teu estilisma.
ResponEliminapetons
que toquecito mas bueno tiene que tener con la cebolla caramelizada. un besillo
ResponEliminaM'encanta aquesta gastroarqueologia vostra!! Cercau, cercau més!! Una sopeta boníssima i original. Una abraçada, Paula
ResponEliminaCom sempre, un 10 en la presentació en gotets. Has convertit la clàssica i tradicional sopa de ceba en una exquisidesa per la vista i pel paladar.
ResponEliminaCuando lees el título: Sopa de cebolla, te imaginas la tipica sopa gratinada con el pan y el queso. pero aquí descubres una sopa de vanguardia y con una presentación 10. El estilismo que le das a los bocados que presentas, apetecen doblemente. besos.
ResponEliminaAlfons....es q TOT el q fas ho he de tastar!
ResponEliminaUna abraçada,
Me conquistas en cada entrada con la presentación (que me parece exquisita) y con cada receta (deliciosa).
ResponEliminaBesos y feliz fin de semana.
Alfons, como me gustan tus propuestas! la sopita de cebolla me encanta y ese crujiente de gamba me parece ideal, un contrate de texturas fantástico.
ResponEliminaMe ha gustado mucho la presentación de este aperitivo, con el platito arriba me parece super original ;) que tengas un buen fin de semana, un beso
M'encanta la sopa de ceba, és una de les meves preferides i amb el toc de la gamba passada pels fideus, deu qyedar genial!
ResponEliminaUn petó :)
La sopa de ceba és genial, presentada així irresistible, i amb aquestes gambes arrebossades ja és un pecat!... si és que ens duràs a tots a l'infern...ai, pecadors!...A reveure.
ResponEliminaSempre he menjat la sopa de ceba típica, però tu sempre innovant.
ResponEliminaM'agrada el cruixent de les gambes.
Petons.
Una "simple" sopa de ceba a les teves mans es converteix en un plaer per als sentits, començant per la vista, seguint per l'oïda amb el cruixent de la gamba i acabant pel gust, fantàstic, com sempre.
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana
Que bo, la convinació de la ceba i les gambes deu resultar exquisida.
ResponEliminapetons
Ara
¡Qué fantastica idea! La presentación de diez. Buen finde
ResponEliminaPor favor, que belleza!, una sopa así me la tomo felíz yo.
ResponEliminaBesitos y suerte!
Un plat deliciós amb una presentació exquisita!! Ara mateix li faria un poc de cas..
ResponEliminaAquesta sopa de ceba em sembla deliciosa, amb les gambes en el top per acompanyar....han de fer una parella perfecta!
ResponEliminaUna abraçada!!
Alfons eres el rey del gotests esta sopa asi a ver quien dice no
ResponEliminaSuerte en el concurso
bon cap de setmana
miquel
Sempre em sorprens, ha de ser insuperable!
ResponEliminaVaya pinta que tiene esta sopa, me encanta! Muchas gracias por participar en el concurso. Por favor, ponte en contacto conmigo en concursoanita@gmail.com para comentarte una cosita.
ResponEliminaGracias!!
Un saludo
El Iker es que es la caña. Me encanta lo que hace, y a ti te ha quedado muy chulo. La sopa de cebolla en la versión que sea, es seguramente mi favorita. Qué no queda bien con cebolla?
ResponElimina