17/2/11

SOPA DE CEBA CARAMELITZADA AMB GAMBES CRUIXENTS


De nou, el més nou sembla lluir més, i les experiències culinàries més recents s'obren pas en els nostres blocs com la notícia del dia ho fa en grans titulars, a la primera pàgina dels diaris .... Extra!! .. Extra! .... avui: sopa de ceba caramelitzada ....!!!!....una nova recepta d’en Iker Erauzkin..!!!....... Extra!! Extra!!.

....i vindran millors temps per la gastroarqueologia .... segur!!


aprofito aquesta magnifica "epidemia" de concursos amb el que ha començat aquest any, per participar en el que organitza Anitacocinitas i Mumunio amb una proposta molt del moment: "receptes d'hivern"





Despatxeu

-12 cebes de Figueres
-2 porros
-1,5 l d’aigua
-Sal
-Pebre negre
-Gambes
-Fideus d’arròs fins
-Clara d’ou
-Sal en escates
-Porradell


Preparació

1.- En una cassola a foc lent amb un bon raig d’oli d’oliva, ofegueu la ceba amb el porro tallats en juliana 1 h. fins a obtenir una ceba molt daurada. Afegiu-hi el 1,5 l. d’aigua i deixeu-ho reduir a foc viu uns 25 minuts. Salpebreu-ho i coleu-ho. Reserveu-ho. El volum final ha de resultar aprox. el d’un litre de sopa de ceba

2.- Peleu les gambes i banyeu-les amb la clara d’ou acabada de deixatar amb un pessic de sal. Arrebosseu-ho amb els fideus d’arròs lleugerament triturats i fregiu-ho en oli d’oliva ben calent. Reserveu-ho sobre paper de cuina absorbent i empolsineu-ho amb alguna escata de sal i el porradell picat .

Muntatge

Serviu la sopa de ceba en un gotet, acompanyeu-ho amb les gambes ...i gaudiu-ho de gust

30 comentaris:

  1. Esto es pecado....pero del bueno!!....no me canso de mirar la presentacion ....quedaron hermosos y en armonia....ya imagino como deben estar de crujientes esas gambas.....es una receta perfecta!....y una presentacion estupenda.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. Mare meva Alfons, però que bo!!!!
    Em xifla la ceba caramelitzada, la posaria a tot arreu. Aquesta sopa ha de ser divina. I amb les gambes que fan de cirereta del pastís. Una recepta genial!!! Queda apuntada....

    ResponElimina
  3. Amber, això té una pinta estupenda, mira que m´agrada aquesta presentació.
    Caldrà poser-se´n.
    Petons

    ResponElimina
  4. Mira que la sopa de ceba, no em va gaire... peró si em poses aquest gotet davant... i tant que la tastaria.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. La sopa de ceba m'encanta i aquesta caramelitzada ha de ser encara més bona. Només em falta paciència per tenir la ceba 1h al foc perquè ganes de menjar-ne no m'en falten!

    ResponElimina
  6. Alfons l'altre dia vaig veure una recepta de sopa d'ceba i em va recordar que fa temps que no la taste, així que ara tu m'ho tornes a recordar i com sempre amb una presentació molt bòna.
    Un abraç

    ResponElimina
  7. Mare meva, té una pinta genial! La presentació de 10 i només imaginar-me el sabor ja em fa venir salivera!!

    ResponElimina
  8. Que presentació més bonica!!!
    A mi m'encanta la sopa de qualsevol forma, però amb aquesta a més m'ha enamorat la bona pinta que té, i aquestes cruixents aquestes gambes, mmmmmm és una recepta molt bona !....
    Un petonet

    ResponElimina
  9. es maravella els teu estilisma.
    petons

    ResponElimina
  10. que toquecito mas bueno tiene que tener con la cebolla caramelizada. un besillo

    ResponElimina
  11. M'encanta aquesta gastroarqueologia vostra!! Cercau, cercau més!! Una sopeta boníssima i original. Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  12. Com sempre, un 10 en la presentació en gotets. Has convertit la clàssica i tradicional sopa de ceba en una exquisidesa per la vista i pel paladar.

    ResponElimina
  13. Cuando lees el título: Sopa de cebolla, te imaginas la tipica sopa gratinada con el pan y el queso. pero aquí descubres una sopa de vanguardia y con una presentación 10. El estilismo que le das a los bocados que presentas, apetecen doblemente. besos.

    ResponElimina
  14. Alfons....es q TOT el q fas ho he de tastar!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  15. Me conquistas en cada entrada con la presentación (que me parece exquisita) y con cada receta (deliciosa).

    Besos y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  16. Alfons, como me gustan tus propuestas! la sopita de cebolla me encanta y ese crujiente de gamba me parece ideal, un contrate de texturas fantástico.
    Me ha gustado mucho la presentación de este aperitivo, con el platito arriba me parece super original ;) que tengas un buen fin de semana, un beso

    ResponElimina
  17. M'encanta la sopa de ceba, és una de les meves preferides i amb el toc de la gamba passada pels fideus, deu qyedar genial!

    Un petó :)

    ResponElimina
  18. La sopa de ceba és genial, presentada així irresistible, i amb aquestes gambes arrebossades ja és un pecat!... si és que ens duràs a tots a l'infern...ai, pecadors!...A reveure.

    ResponElimina
  19. Sempre he menjat la sopa de ceba típica, però tu sempre innovant.
    M'agrada el cruixent de les gambes.
    Petons.

    ResponElimina
  20. Una "simple" sopa de ceba a les teves mans es converteix en un plaer per als sentits, començant per la vista, seguint per l'oïda amb el cruixent de la gamba i acabant pel gust, fantàstic, com sempre.
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  21. Que bo, la convinació de la ceba i les gambes deu resultar exquisida.

    petons

    Ara

    ResponElimina
  22. ¡Qué fantastica idea! La presentación de diez. Buen finde

    ResponElimina
  23. Por favor, que belleza!, una sopa así me la tomo felíz yo.
    Besitos y suerte!

    ResponElimina
  24. Un plat deliciós amb una presentació exquisita!! Ara mateix li faria un poc de cas..

    ResponElimina
  25. Aquesta sopa de ceba em sembla deliciosa, amb les gambes en el top per acompanyar....han de fer una parella perfecta!
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  26. Alfons eres el rey del gotests esta sopa asi a ver quien dice no
    Suerte en el concurso
    bon cap de setmana
    miquel

    ResponElimina
  27. Sempre em sorprens, ha de ser insuperable!

    ResponElimina
  28. Vaya pinta que tiene esta sopa, me encanta! Muchas gracias por participar en el concurso. Por favor, ponte en contacto conmigo en concursoanita@gmail.com para comentarte una cosita.
    Gracias!!
    Un saludo

    ResponElimina
  29. El Iker es que es la caña. Me encanta lo que hace, y a ti te ha quedado muy chulo. La sopa de cebolla en la versión que sea, es seguramente mi favorita. Qué no queda bien con cebolla?

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails