14/3/11

GOTET DE PURÉ DE LLENTIES AMB ESCUMA DE SHIITAKES


De nou a casa .... he de reconèixer que això de treure's del barret una setmana de vacances a principis de març, té molt d'encant ... Fantàstic !
... així és que, després d'una petita inspecció per valoració de danys -pocs- , de reomplir nevera/congelador -totalment-, i de recuperar el comandament de la tele - provisionalment-, tot sembla retornar a la normalitat ... i amb ella receptes, visites i comentaris a la blogesfera culinària, ... avui, amb una recepta molt excepcional ....uns gotets amb puré de llenties i escuma de bolets, en què tant espècies com bolets escollits per aquest cop, li donen un toc final delicadament exòtic ... per continuar sentint-se, per uns momets més, de setmana blanca....





Font: El Aderezo. Blog de Cocina de Iscariote




Despatxeu:

Ingredients (per a uns 12 gotets):

-500 gr de llenties cuites
-50 gr de bolets shiitake deshidratats
-Oli d'oliva verge
-1 Porro (només la part blanca)
-1 Cullerada de mantega
-150 ml Llet sencera
- Sal
- Gingebre en pols

Elaboració:

1.-Passeu les llenties, amb una mica de l’aigua de coure-les, un fil d’oli d'oliva, un polsim de sal i una punta de gingebre en pols per la Thermomix o batedora. Reserveu-ho.

2.- En un bol amb aigua calenta, poseu els bolets a rehidratar. Mentrestant, ofegueu en una paella amb una mica de mantega, la part blanca del porro tallada en juliana. Al cap d’un parell de minuts, afegiu-hi els bolets tallats a trossos. Coeu-ho una estona i afegiu –hi la llet. Deixeu-ho reduir uns cinc minuts més. Assaoneu-ho i retireu-ho. Un cop tebi tritureu-ho ben fi. Coleu-ho i aboqueu-ho a l'interior del sifó. Apliqueu-hi una càrrega de gas i guardeu-ho un parell d'hores abans de fer-ho servir.

Muntatge

Escalfeu una mica el puré de llenties i repartiu-ho en els gotets. Ompliu la resta dels gots amb una mica de l'escuma de bolets i ...i gaudiu-ho de gust

32 comentaris:

  1. Aquesta tb la tastaré, l'altre dia vaig publicar la crema de llenties i bolets i estava molt bona, aixi amb escuma deu ser el no va mas...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Riquísimos estos vasitos.
    Besotes

    ResponElimina
  3. Així a simple vista no és un plat que hem digui el què, no sé llenties amb gotet.. ara semblaré carca però les prefere4ixo amb xoriço.

    Però qui si no, havia de ser capaç de portar unes llenties a un gotet. El Rey dels gotets.

    Jo encara tinc pendent a la carta el sifó, snif, snif.

    Muas!

    ResponElimina
  4. Quina cucada i que bo que ha de ser! Al final em fareu comprar un sifó...

    ResponElimina
  5. ¡Delicioso! Preciosa presentación. Buen día

    ResponElimina
  6. Benvingut de nou! Quines vacances, eh?
    Uns gotets ben presentats amb una combinació molt bona. Serveixes l'escuma freda o calenta?

    ResponElimina
  7. Igual da que prepares vasitos dulces cómo salados siempre nos los haces apetitosos.
    Saludos

    ResponElimina
  8. amb aquests gotets pots enganyar més d'un, perquè podrien passar ben bé per xocolata amb nata... :-) com sempre, una presentació excel·lent.

    ResponElimina
  9. Tienes un arte para los vasitos que me dejas impresionada cada vez.
    Una pasada de decoración.
    Un beso

    ResponElimina
  10. M'encanten les cremes de llenties, i aquesta escuma de bolets shiitake tenen d'estar de vici, A més m'encanta el toc que li dóna el gingebre a dir
    que m'ho porto ...

    ResponElimina
  11. m´encanta la crema de llenties , el puré i les llenties com siguin, ara, m´has matao amb l´escuma de shiitakes, això ho he de probar .
    una abraçada

    ResponElimina
  12. Creo que tu propuesta es formidable, las lentejas y las setas han de hacer un duo estupendo.

    ResponElimina
  13. Desde luego que unos días de descanso van fenomenal y vienes con más energía. este vasito de lentejas me ha encantado. El punto asiático creo que le tiene que quedar delicioso. bueno, es que a mi todo lo que sean mezclas con especias me apasiona, así que tus lentejas también. Besos.

    ResponElimina
  14. Que receta tan original, la verdad es que es una forma distinta de comer las lentejas.

    Saludos

    ResponElimina
  15. Una excelent manera d'aprofitar les llenties i l'escuma li ha de quedar genial! M'encanten aquests gotets :)

    ResponElimina
  16. Això es diu unes llenties amb glamour!! Recepta apuntada!! Un petó, Paula

    ResponElimina
  17. Alfons otra vez un gotet magnifico y que le da un aire de festivo brutal
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  18. Tus vasitos son mi perdición, me encantan.

    Hace tiempo que te tengo enlazado como web de interés y me fascinan tus presentaciones.

    Enhorabuena!

    ResponElimina
  19. Me estoy poniendo al dia.....y me encuentro con lentejas....que como sea yo me las devoro....me encantan!!.....y con esta mezcla oriental....ese toque de especias.....debe ser divino....mas aun en ese vaso.....que delicado!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  20. Una buena manera d comer legumbres de forma sofisticada, que las pobres son muy poco glamourosas pero tu las has convertido en un plato chic con esa espumita de bolets

    Besis!

    ResponElimina
  21. Semblen gotets de xoxolata amb nata.
    Ets sense deute el rei dels gotets.
    Petons.

    ResponElimina
  22. Alfons, perquè ens has dit que eren llenties i escuma de bolets que sinó per la presentació ja pensava que es tractava d'unes postres. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  23. A cada entrada ens sorprens més i més!!! quins vasets tant originasl, sort que ens dius què porten pk pensava que era un plat dolç! ;)
    Petonss

    ResponElimina
  24. M'agrada molt la crema de llenties així que aquesta també la tastarem, gràcies.
    Petonets

    ResponElimina
  25. Uns gotets fantàstics per anar recuperant la normalitat (i el comandament de la tele!!)

    ResponElimina
  26. A casa també va anar molt be la setmana blanca, als nens lis anat molt be per descansar.... i desconectar de la rutina.

    Que dir-te... que ets el rei dels gotets...
    un crack
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  27. Realmente debe haber sido un lujo poder irse de vacaciones en marzo, que envidia!!!! como siempre nos muestras unos vasitos ideales, sorprendentes y riquísimos! esa espuma me ha encantado !!!! buen fin de semana

    ResponElimina
  28. Me encantan esas espumas, les da un toque de mucho glamour al plato.
    Besos

    ResponElimina
  29. hay que ver cómo eres capaz de darle la vuelta a un plato de lentejas, da gusto venir a visitar tu cocina ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  30. M' encanta aquesta combinacio de sabors, segur que queda boníssim.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails