De nou a casa .... he de reconèixer que això de treure's del barret una setmana de vacances a principis de març, té molt d'encant ... Fantàstic !
... així és que, després d'una petita inspecció per valoració de danys -pocs- , de reomplir nevera/congelador -totalment-, i de recuperar el comandament de la tele - provisionalment-, tot sembla retornar a la normalitat ... i amb ella receptes, visites i comentaris a la blogesfera culinària, ... avui, amb una recepta molt excepcional ....uns gotets amb puré de llenties i escuma de bolets, en què tant espècies com bolets escollits per aquest cop, li donen un toc final delicadament exòtic ... per continuar sentint-se, per uns momets més, de setmana blanca....
Font: El Aderezo. Blog de Cocina de Iscariote
Despatxeu:
Ingredients (per a uns 12 gotets):
-500 gr de llenties cuites
-50 gr de bolets shiitake deshidratats
-Oli d'oliva verge
-1 Porro (només la part blanca)
-1 Cullerada de mantega
-150 ml Llet sencera
- Sal
- Gingebre en pols
Elaboració:
1.-Passeu les llenties, amb una mica de l’aigua de coure-les, un fil d’oli d'oliva, un polsim de sal i una punta de gingebre en pols per la Thermomix o batedora. Reserveu-ho.
2.- En un bol amb aigua calenta, poseu els bolets a rehidratar. Mentrestant, ofegueu en una paella amb una mica de mantega, la part blanca del porro tallada en juliana. Al cap d’un parell de minuts, afegiu-hi els bolets tallats a trossos. Coeu-ho una estona i afegiu –hi la llet. Deixeu-ho reduir uns cinc minuts més. Assaoneu-ho i retireu-ho. Un cop tebi tritureu-ho ben fi. Coleu-ho i aboqueu-ho a l'interior del sifó. Apliqueu-hi una càrrega de gas i guardeu-ho un parell d'hores abans de fer-ho servir.
Muntatge
Escalfeu una mica el puré de llenties i repartiu-ho en els gotets. Ompliu la resta dels gots amb una mica de l'escuma de bolets i ...i gaudiu-ho de gust
Ingredients (per a uns 12 gotets):
-500 gr de llenties cuites
-50 gr de bolets shiitake deshidratats
-Oli d'oliva verge
-1 Porro (només la part blanca)
-1 Cullerada de mantega
-150 ml Llet sencera
- Sal
- Gingebre en pols
Elaboració:
1.-Passeu les llenties, amb una mica de l’aigua de coure-les, un fil d’oli d'oliva, un polsim de sal i una punta de gingebre en pols per la Thermomix o batedora. Reserveu-ho.
2.- En un bol amb aigua calenta, poseu els bolets a rehidratar. Mentrestant, ofegueu en una paella amb una mica de mantega, la part blanca del porro tallada en juliana. Al cap d’un parell de minuts, afegiu-hi els bolets tallats a trossos. Coeu-ho una estona i afegiu –hi la llet. Deixeu-ho reduir uns cinc minuts més. Assaoneu-ho i retireu-ho. Un cop tebi tritureu-ho ben fi. Coleu-ho i aboqueu-ho a l'interior del sifó. Apliqueu-hi una càrrega de gas i guardeu-ho un parell d'hores abans de fer-ho servir.
Muntatge
Escalfeu una mica el puré de llenties i repartiu-ho en els gotets. Ompliu la resta dels gots amb una mica de l'escuma de bolets i ...i gaudiu-ho de gust
Aquesta tb la tastaré, l'altre dia vaig publicar la crema de llenties i bolets i estava molt bona, aixi amb escuma deu ser el no va mas...
ResponEliminaUna abraçada,
Riquísimos estos vasitos.
ResponEliminaBesotes
Així a simple vista no és un plat que hem digui el què, no sé llenties amb gotet.. ara semblaré carca però les prefere4ixo amb xoriço.
ResponEliminaPerò qui si no, havia de ser capaç de portar unes llenties a un gotet. El Rey dels gotets.
Jo encara tinc pendent a la carta el sifó, snif, snif.
Muas!
Quina cucada i que bo que ha de ser! Al final em fareu comprar un sifó...
ResponElimina¡Delicioso! Preciosa presentación. Buen día
ResponEliminaBenvingut de nou! Quines vacances, eh?
ResponEliminaUns gotets ben presentats amb una combinació molt bona. Serveixes l'escuma freda o calenta?
Igual da que prepares vasitos dulces cómo salados siempre nos los haces apetitosos.
ResponEliminaSaludos
amb aquests gotets pots enganyar més d'un, perquè podrien passar ben bé per xocolata amb nata... :-) com sempre, una presentació excel·lent.
ResponEliminaTienes un arte para los vasitos que me dejas impresionada cada vez.
ResponEliminaUna pasada de decoración.
Un beso
m´encanta la crema de llenties , el puré i les llenties com siguin, ara, m´has matao amb l´escuma de shiitakes, això ho he de probar .
ResponEliminauna abraçada
Creo que tu propuesta es formidable, las lentejas y las setas han de hacer un duo estupendo.
ResponEliminaDesde luego que unos días de descanso van fenomenal y vienes con más energía. este vasito de lentejas me ha encantado. El punto asiático creo que le tiene que quedar delicioso. bueno, es que a mi todo lo que sean mezclas con especias me apasiona, así que tus lentejas también. Besos.
ResponEliminaQue receta tan original, la verdad es que es una forma distinta de comer las lentejas.
ResponEliminaSaludos
Una excelent manera d'aprofitar les llenties i l'escuma li ha de quedar genial! M'encanten aquests gotets :)
ResponEliminamadre mia que delicia. un besazo
ResponEliminaAixò es diu unes llenties amb glamour!! Recepta apuntada!! Un petó, Paula
ResponEliminaAlfons otra vez un gotet magnifico y que le da un aire de festivo brutal
ResponEliminauna abraçada
miquel
Tus vasitos son mi perdición, me encantan.
ResponEliminaHace tiempo que te tengo enlazado como web de interés y me fascinan tus presentaciones.
Enhorabuena!
Bona tornada amb aquesta delícia!
ResponEliminaMe estoy poniendo al dia.....y me encuentro con lentejas....que como sea yo me las devoro....me encantan!!.....y con esta mezcla oriental....ese toque de especias.....debe ser divino....mas aun en ese vaso.....que delicado!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaUna buena manera d comer legumbres de forma sofisticada, que las pobres son muy poco glamourosas pero tu las has convertido en un plato chic con esa espumita de bolets
ResponEliminaBesis!
Semblen gotets de xoxolata amb nata.
ResponEliminaEts sense deute el rei dels gotets.
Petons.
Alfons, perquè ens has dit que eren llenties i escuma de bolets que sinó per la presentació ja pensava que es tractava d'unes postres. ;)
ResponEliminaPetons!
A cada entrada ens sorprens més i més!!! quins vasets tant originasl, sort que ens dius què porten pk pensava que era un plat dolç! ;)
ResponEliminaPetonss
M'agrada molt la crema de llenties així que aquesta també la tastarem, gràcies.
ResponEliminaPetonets
Uns gotets fantàstics per anar recuperant la normalitat (i el comandament de la tele!!)
ResponEliminaA casa també va anar molt be la setmana blanca, als nens lis anat molt be per descansar.... i desconectar de la rutina.
ResponEliminaQue dir-te... que ets el rei dels gotets...
un crack
Petonets i bon cap de setmana
Realmente debe haber sido un lujo poder irse de vacaciones en marzo, que envidia!!!! como siempre nos muestras unos vasitos ideales, sorprendentes y riquísimos! esa espuma me ha encantado !!!! buen fin de semana
ResponEliminaMe encantan esas espumas, les da un toque de mucho glamour al plato.
ResponEliminaBesos
hay que ver cómo eres capaz de darle la vuelta a un plato de lentejas, da gusto venir a visitar tu cocina ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
M' encanta aquesta combinacio de sabors, segur que queda boníssim.
ResponElimina