Rescatat d'un dels jaciments gastroarqueològics dels que us vaig parlar fa uns dies, avui us presento aquests gotets ...una inoblidable combinació de xocolata, alvocat i plàtan que, inexplicablement, van quedar arxivats en el meu pc, coberts per milers i milers de nous bits .... i per la meva mala memòria ... (no sé si hauria de començar a preocupar-me ...)
i com que veig que encara hi soc a temps i per lo perdre el que des de començament d'any ja sembla un ritual, el participar en concursos ... m'agradaria participar en el que ha organitzat Brujix, amb el lema "Me importa un huevo"... o tres, com en aquests cas...
i com que veig que encara hi soc a temps i per lo perdre el que des de començament d'any ja sembla un ritual, el participar en concursos ... m'agradaria participar en el que ha organitzat Brujix, amb el lema "Me importa un huevo"... o tres, com en aquests cas...
Despatxeu ( per uns 10 gotets)
Per a la mousse de xocolata
-100 g de xocolata negra
-3 ous
-1 cullerada de sucre
-1 polsim de canyella en pols
Per al puré de plàtan-alvocat:
- 2 alvocats
- 2 plàtans
-1 taronja,
-1 llimona
-30 g de sucre,
Per al plàtan caramelitzat:
-1 plàtan a rodanxes,
-1 cullerada de sucre
Preparació
1.- Per a la mousse de xocolata. Foneu la xocolata al bany maria o al microones. Afegiu-hi els rovells dels ous, el polsim de canyella i el sucre. Després, suaument, incorporeu-hi les clares batudes a punt de neu. Aboqueu-ho fent la primera capa al fons dels gotets. Reserveu-ho a la nevera.
2.- Per al puré de plàtan-alvocat. Tritureu la carn dels alvocats i dels plàtans, juntament amb el suc de la taronja, el de la llimona amb una mica de la seva pell ratllada, i el sucre. Barregeu-ho tot i aboqueu-ho per sobre la mousse de xocolata, fent la segona capa .
3.- Per al plàtan caramelitzat . Aboqueu el sucre en una paella calenta. Caramelitzeu-ho lleugerament i afegiu-hi el plàtan tallat a rodanxes.
Muntatge
Decoreu els gotets amb el plàtan caramelitzat , algunes engrunes de galetes triturades...i gaudiu-ho de gust
Per a la mousse de xocolata
-100 g de xocolata negra
-3 ous
-1 cullerada de sucre
-1 polsim de canyella en pols
Per al puré de plàtan-alvocat:
- 2 alvocats
- 2 plàtans
-1 taronja,
-1 llimona
-30 g de sucre,
Per al plàtan caramelitzat:
-1 plàtan a rodanxes,
-1 cullerada de sucre
Preparació
1.- Per a la mousse de xocolata. Foneu la xocolata al bany maria o al microones. Afegiu-hi els rovells dels ous, el polsim de canyella i el sucre. Després, suaument, incorporeu-hi les clares batudes a punt de neu. Aboqueu-ho fent la primera capa al fons dels gotets. Reserveu-ho a la nevera.
2.- Per al puré de plàtan-alvocat. Tritureu la carn dels alvocats i dels plàtans, juntament amb el suc de la taronja, el de la llimona amb una mica de la seva pell ratllada, i el sucre. Barregeu-ho tot i aboqueu-ho per sobre la mousse de xocolata, fent la segona capa .
3.- Per al plàtan caramelitzat . Aboqueu el sucre en una paella calenta. Caramelitzeu-ho lleugerament i afegiu-hi el plàtan tallat a rodanxes.
Muntatge
Decoreu els gotets amb el plàtan caramelitzat , algunes engrunes de galetes triturades...i gaudiu-ho de gust
Quina troballa!!!! Uns gotets com sempre sorprenents!!!
ResponEliminaPetonets
Si fos per això jo hauria d'estar molt amoïnada, cada dia em faig més llistes per recordar les coses...
ResponEliminaNomés he tastat l'alvocat en salat, de fet fins fa poc ni tan sols m'agradava.
Pero que combinacion chocolate y aguacate ....que mezcla tan interesante ...el colorido es incfreible ...lo apunto ..besos MARIMI
ResponEliminamare meva quina cosa mes bona,un per mi jejje ppetons
ResponEliminaUna combinació original i ben bona, segur que l'alvocat en postres també queda molt bé!
ResponEliminaEls alvocats no son la meva perdicio, pero aixi combinats amb platan i xocolata s'hauran de tastar
ResponEliminaUna abraçada,
Me encantan las paltas (aguacates)!.....pero en esta mezcla con chocolate?....jamas se me habria ocurrido.....es algo que debo probar......que vasos!!....debere comprar los vasos tambien?.....mira que desde que te seguimos....nuestra compra de vasos para servir comida ha ido en aumento.....jijiji....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaLa xocolata i el plàtan queden molt bé junts, ara bé, mai haurà pensat en posar-hi alvocat però amb el que m'agraden em sembla una idea meravellosa!
ResponEliminaUn petó :)
Que combinación más divertida, debo probarla, y que chulos los vasitos creo que voy a tener que comprar algunos porque la tendencia va en aumento. Besitos
ResponEliminaHola Alfons, guapo tu
ResponEliminaaixò es pura tentació, anoto la formula...hummm
mil petonets Susanna
Me han encantado tus vasitos. Me parece una combinación de sabores sorprendentes y poco usuales. Sobretodo lo del aguacate y el plátano, y así es como me gusta la cocina: Arriesgada en sabores pero con un resultado exquisito seguro. un abrazo.
ResponEliminaMe gustan mucho los aguacates y creo que me atreveré a probar esa original combinación de aguacate-platano. Me suena rara pero la presentación me atrae. Buen día
ResponEliminaUna delicia de combinación sabores.
ResponEliminaQuin got més espectacular, segur que és sorprenent per al paladar i una meravella per a la vista!
ResponEliminaAlfons una bona combinacion que me gusta y me la llevo para probar.
ResponEliminauna abraçada
miquel
aquestes tasques de rescat arqueològic estan donant molt de joc, per mi pot segui :-))
ResponEliminaUalaaaaa, quina convinación mes original, serà questió de provarla. Pero que es posa, de postre o d'entrant?
ResponEliminaUn altre gotet a la col•lecció de pendents, encara que l’alvocat no es massa del meu gust, però amb els acompanyants que te potser m’agradaria, provaré
ResponEliminaUna abraçada
Uns gotets per quedar la mar de be a l'hora dels postres.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
Que original alvocat per postres!! Com podies haver enterrat aquests gotets???
ResponEliminaEstupenda receta con ese toque de distinción que caracteriza todas tus creaciones.
ResponEliminaPues tomo nota! Gracias por participar y mucha suerte!!
Aquests gotets són una delícia, amb aquesta combinació de sabors.
ResponEliminaUn tricolor fásntástico!!! es curioso porque nunca he probado los aguacates en dulce, siempre los utilizo en platos salados, ahora ya tengo una receta para probarlos en esta otra versión! besos
ResponEliminaChocolate y plátano me gusta pero la verdad es que con aguacate no lo he probado nunca pero si tu me lo presentas así seguro que está rico.
ResponEliminaSaludos
Hola Alfons!Tengo a varios blogueros de testigos,que ayer en la Boquería me acordé de tí,al ver los gotets en miniatura,eran de chocolate,en cuantos los vi me dije...estos son muy Hilari....Me has dejado con la boca abierta,menuda combinación,yo todo lo que tenga chocolate me fascina,así que quiero uno!
ResponElimina...por dónde paso a buscarlo ;))
Un abrazo
M´encanta l´alvocat i aquesta combinació tant atrevida s´ha de provar si si o si .
ResponEliminaUn plaer aquesta visita, em quedo passant pàgina.
me encanta la combinación chocolate-platano, y dado que me gusta el aguacate me veo obligada a tener que probar estos vasitos ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com