15/5/11

GOTET D'ESCUMA DE CREMA CATALANA AMB MINI MELINDROS

Si avui és dia 15, avui toca la recepta del 15 .... si, si, ... ja se que aquest 15 va de maduixes, però jo encara li estic traient punta a la magnífica recopilació d' ara fa un parell de mesos sobre tot un clàssic: la "Crema Catalana" ... amb aquesta fantastica recepta dels "Fogons de la Bordeta" .... una esplèndida crema feta escuma, amb la que es fa del tot inevitable no repetir més d'un cop i sense acabar tenint el més mínim remordiment ..... i com que a més a més, els melindros són en format mini ... doncs, això ... cap problema ...!!







Despatxeu

Per a la crema catalana
- 200 ml de nata líquida per muntar (35% de M.G.)
- 30 ml de llet
- 40 g de sucre
- 2 rovells d’ou
- Una branca de canyella
- Una tira de pela de llimona
Per a els mini melindros
- 2 ous
- 50 g de sucre
- 50 g de farina
- 1/3 cullerada de postre de llevat químic (tipus Royal)
- sucre de llustre
- canyella en pols


Preparació

1.- Per a la crema catalana. En un cassó, poseu el sucre amb una mica de nata, junt amb la pela de la llimona i la branca de canyella. Quan bulli, ho retireu del foc, i ho deixeu infusionar una estona.

2.- Una cop fred, coleu-ho i barregeu-ho amb la resta de nata. Afegiu-hi els 2 rovells i remeneu-ho bé. Poseu-ho al sifó i introduir-hi la càrrega de nitrogen. Reserveu-ho a la nevera fins alhora de servir.

3.- Per a els mini-melindros. Munteu les clares a punt de neu, i reserveu-les.

4.- En un bol, mescleu els rovells amb el sucre, fins obtenir una crema densa. Afegiu-hi  la farina tamisada i el llevat. Un cop tot ben barrejat, aneu incorporant poc a poc les clares muntades.

5.-Poseu la massa en una mànega pastissera amb broca fina, i feu tires de la mida que ens interessi, sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat i empolsineu-les amb una mica de sucre llustre.

6.-Enforneu els melindros a 200ºC durant uns 10 minuts.



Muntatge

Ompliu els gotets amb l’escuma de crema catalana, empolsineu-ho amb una mica de canyella en pols, acompanyeu-ho d’un mini-melindro .. i gaudiu-ho de gust

23 comentaris:

  1. Caram alfons, no has fet maduixes però ens has fet posar molt contents amb aquesta recepta, li tenim molt de carinyo!! Celebrem que t'hagi agradat tant!
    Una forta abraçada
    Sandra

    ResponElimina
  2. Li podies haver posat una maduixa a sobre i els haguessis tingut mes contents!!

    una recepta fantastica

    ResponElimina
  3. Això vol dir que ens haurem d'esperar dos mesos per veure una recepta de maduixes?, nooooooooo! la volem abans!

    ResponElimina
  4. Como dice Sonia si le pones la maduixa encima te queda de lujo,seguro,molbe Alfons un bon gotet
    miquel

    ResponElimina
  5. Jo també he pensat i la maduixa!!!!encara estic rient, la propera a de ser amb maduixa eh!!!Un postre genial!!!

    ResponElimina
  6. Alfons, crec que si li posem la maduixa al damunt per decorar els gotets ja tens la recepta per aquest mes. :p
    La recepta de l'espuma de crema, deliciosa!
    Petons!

    ResponElimina
  7. Pues no tenía la receta de hacer los melindros, así que me la guardo. y la crema en espuma me parece que tiene que quedar muy rica; todo el sabor, pero con una textura mucho más ligera. Me gusta la transformación de lo clásico. Un beso

    ResponElimina
  8. Bueno, si no hi ha maduixa, que hi farem... S'ha m'havia escapat la versió de "els fogons", aquesta és suprema!!!
    Petonets Alfons,
    Esther

    ResponElimina
  9. Tu receta puede ser el epicentro de otro Tsunami de blogger!!.....esta para comersela!!.....y para robarla....ahora que tengo el sifon la probare.....ha de ser sutil y envolvente....me gusta!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  10. Que be aquestes postres si que les puc menjar...veig tantes maduixes avui pr la red i no puc tastar cap.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. No tinc sifó, però son unes postres magnífiques perque no ens passem de la ratlla. El punt i final perfecte d'un bon àpat.
    Petons.

    ResponElimina
  12. L'escuma de crema catalana ens encanta, per nosaltres és molt més lleugera que la versió tradicional.
    I els mini melindors són una monada en miniatura!

    ResponElimina
  13. Sense paraules!!! un gotets de luxe, els melindros mida mini, una cucada. Delicioses postres. Petons,

    ResponElimina
  14. Així m'agrada: sense remordiments, que amb aquesta crema anirem tots al cel!

    ResponElimina
  15. Un gotet de postres deliciós
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. I a tu que t'agraden els gotets.... nosaltres també tenim pendent aquesta recepta!!

    ResponElimina
  17. hola!
    La veritat es que son fantàstiques aquestes recopilacions de receptes! Jo tmb n´he fet alguna...Aquests melindros els tinc pendents! La escuma haurà d´esperar a que tingui un sifó!
    Petons

    ResponElimina
  18. Todo un clásico versionado, con la textura de espuma fría , los mini melindros hechos por tí y la presentación en vasito,me flipa! besos

    ResponElimina
  19. Que apetecible tu mini dulce. Me encanta venir a visitarte.

    Besos.

    ResponElimina
  20. La presentación es maravillosa como siempre, pero los bizcochitos minis que has hecho a propósito me rechiflan.

    un besazo

    ResponElimina
  21. Veure aquesta foto de crema catalana, i no poder degustar-la, és un autèntic martiri.

    ResponElimina
  22. Tot un invent el dels gotets. M'encisen, salats o dolços. Sempre van bé i quedes de meravella...
    Els teus són de concurs, de veritat!

    Una abraçada.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails