Arribats a les postres, i si com és el cas, d'una celebració d'aniversari es tracta, no es pot evitar, i alhora enyorar, trobar-se amb un pastís d'aniversari amb les seves corresponents espelmes per bufar.... Si, ja se que aquest d’avui no es tracta d'un típic pastís d'aniversari .... però amb totes les espelmes enceses plantades per sobre d'aquesta muntanya de merenga puc dir-vos que feia molta i molta patxoca .. ... i reconec que va quedar molt més ortodoxa que l'any passat, quan vaig posar les espelmes damunt d'una llonganissa ... encara que fos de xocolata !!.... no cal dir-vos que tant la llangonissa ... de xocolata, com aquest pastís merengat de llima/llimona, tot guarnits amb les espelmes enceses son d'allò més originals per un aniversari.... i estan d’allò més bons....
Despatxeu:
-1 base de pasta brisa
-100 gr de sucre
-2 cullerades plenes de maizena
-120 cc de suc de llimona
-2 llimes
-70 gr de mantega
-3 ous
Per a la merenga
-4 clares d’ou
-90 g de sucre
Elaboració
1.- Folreu el motlle amb la base de pasta brisa i seguiu les instruccions del fabricant per tal de fer-hi una cocció en blanc. Reserveu-ho
2.- Ratlleu la pell i feu suc amb les dues llimes. Aboqueu-ho en una cassola, juntament amb el suc de llimona i el sucre. Remeneu-ho bé. Incorporeu-hi la maizena i, a foc baix i amb una cullera de fusta, aneu remenant fins a espessir-ho.
3.-Retireu-ho del foc. Incorporeu-hi la mantega a petits bocins, i mentre ho remeneu enèrgicament incorporeu-hi , un a un, els ous fins que tot quedi ben lligat.
4.- Amb unes barilles electriques, munteu a punt de neu les clares d’ou, i incorporeu-hi el sucre de mica en mica i continueu batent fins que la merenga sigui ben consistent
Muntatge
Ompliu la base del pastís amb la crema de llimona/llima i recobrir-ho amb cullerades generoses de merenga. Passeu-ho pel gratinador del forn uns instants ...i gaudiu-ho de gust
Té una pinta espectacular, amb totes aquestes muntanyes de merenga! Ja m'agradaria un pastís d'aniversari així d'original i bo!
ResponEliminaPetons
Sandra
Mmmmm.... Impressionant!!! M'encanta!!! Me l'emporto a receptes per fer perque la merenga m'agrada molt i a la meva filla gran la torna boja!!! Gracies!!!
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Te ha quedado perfecta y mucho más original-
ResponEliminaPetons
Y yo que compre una bolsa gigante de limas y no sabia que hacer con tantas.....y mira donde aparece este pastel que me ha conquistado.....lo hare este fin de semana!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaPues yo lo encuentro precioso para colocarle unas velas envueltas en esas montañas tostadas de merengue que invitan a meter el dedo y chuparlo. Además, la crema de limón me da esa sensación de frescor que hasta se hace la boca agua al pensarlo. Cuántas más sensaciones se pueden pedir de un pastel de aniversario?.Felicidades!!.
ResponEliminaun gran pastis de aniversario y ademas el merengue asi como montañas esta muy bien y el tostadito de alguna cresta mas.Como bien dices tubo que ser majestuosa la tarta con las velas.
ResponEliminaesta semana me he acordado de ti varias veces ya que he echo tres versiones mias en plan gotet.
una abraçada
miquel
Aquest no l´he fet ni l´he tastat!!1te una pinta formidable!!!
ResponEliminaQué rebonica t'ha quedat, sembla l'escuma de les onades.
ResponEliminaM'has recordat la teva llonganissa de xocolata, la tinc apuntada per fer-la.
Petons.
Ay amigo,nada se te resiste,que bonito te ha quedado...el día que yo consiga esos picos con el merengue,me hago la ola a mí misma.
ResponEliminaPrecioso pastel,para soplar velas o simplemente,porque uno lo vale,no?
Un abrazo
espectacular! jo també penso el mateix :-)
ResponEliminaDigues q si, q no només s'han de presentar pastissos "tradicionals'per posar espelmes...
ResponEliminaJo no dubto pas que aquest sigui un bon pastis per col.locar espelmes, i tant que fa patxoca.
ResponEliminapetons
Patxoca en fa i molta!! I a sobre ha de ser boníssim!
ResponEliminaËs un dels meus pastissos preferits, la crema de llimona em torna boja. Tu posa les espelmes allà on t'agradi. "Porque tu lo vales" ja,ja,ja,ja
ResponEliminaPetonets
A mi marido le encanta el limón, esta tarde los sorprendo... :D
ResponEliminaBesos.
A mi pel meu cumple ja em pots sorprende amb alguna cosa aixi, que jo no sóc dels pastissos tradicionals, a mi m'agraden els diferents.
ResponEliminaBon cap de setmana
Bueno y a mí también,eh...que como no me los haga yo,no hay pastel...pero sin velas,que son tantas que le harían sombras a esos picos fantásticos de merengue,que el día que me queden así,me hago la ola a mí misma.
ResponEliminaGenial compañero.
Buen fin de semana!
Aquest pastís és un clàssic que m'encanta! I com a pastís d'aniversari el trobo molt encertat, diguis el què diguis ;)
ResponEliminaAquest pastís hem té el cor robat, sempre que el veig dic el faré, m´encanta. Molt bona recepta. petons,
ResponEliminaSense les espelmes ja és una guapada, no em puc imaginar com ha de ser guarnit amb les llums!
ResponEliminaWow que pasada de pastel!!!! el merengue con el limón es ideal y el juego te texturas perfecto! besos
ResponEliminatens tota la raó, no és ortodox però deu estar boníssim, que al final és el que compta, oi?
ResponEliminaDoncs jo ho veig perfecte com a pastís d'aniversari... a la vista té aspecte de mar regirat....,
ResponEliminaNo és un pastís d'aniversari típic però té molt bona pinta. Al meu marit li encanta la merenga, així que aquest setembre, que és el seu aniversari, potser m'atreveixo amb un pastís semblant. Bona idea!
ResponEliminaFins aviat!
La Taula d'en Bernat
Amb un pastís com aquest jo hi bufaria les espelmes amb molt de gust!
ResponEliminaes una de mis tartas pendientes, a ti te ha quedado estupenda ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
Un pastís súper atractiu i molt indicat per a aniversaris i celebracions.
ResponEliminaJa ho crec que feia patxoca amb les espelmes enceses!! Et va quedar perfecte!!
ResponEliminaPetons!
Aquest pastís és un clàssic deliciós!! m'encanta el contrast de sabors i queda tant bonic el merengat!!
ResponEliminaMolts petonetss
deliziosa ciao
ResponEliminaUna receta deliciosa y de aspecto espectacular.
ResponEliminaGracias por la receta y un beso.