22/5/12

GOTET DE TIRAMISU DE MADUIXES


Si  en el vostre congelador hi guardeu algun retall sobrer del pa de pessic amb el que varem fer el "Pastís de xocolata i gerds" ara fa uns dies,..... doncs,  ha arribat ja el moment de recuperar-ho per donar-li aquesta fantàstica i deliciosa  destinació...





Despatxeu: per uns 10 gotets

- 1,5 kg de maduixes
- 1 cullerada de rom blanc (o cava...)
- 1 beina de vainilla
- 1 branca de canyella
- 40 g de sucre
- Suc d'una llimona
- 1 rovell d'ou
- 125 g de formatge mascarpone
- 100 ml de nata
- 40 g de sucre
- Retallons de pa de pessic de xocolata
- Festucs torrats

Elaboració

1.- En un bol amb el suc de llimona, l’interior d’una beina de vainilla raspada, la canyella i el sucre, barregeu-hi les maduixes tallades a bocins i deixeu-ho marinar al voltant d’una hora, remenant-ho de tant en tant. Retireu la branca de canyella, recupereu el suc i reserveu les maduixes.

2.- Retalleu bocins del pa de pessic de l’alçada de l’interior dels gots que fareu servir i de 3-4 cm, d’ample. Xopeu-los per una de les seves cares amb el suc de maduixa llimona  i recobriu l’interior de les parets dels gots.

3- Munteu la nata i reserveu-la a la nevera. Prepareu un bany maria amb l’aigua calenta  però sense que arribi a bullir. Incorporeu-hi un bol amb el rovell i el sucre i blanquegeu-ho fins que tripliqui el seu volum. Retireu-ho del bany maria i atureu la cocció submergint el fons del vol en aigua freda.  Afegiu-hi  amb suavitat primer el mascarpone y després la nata muntada. Reserveu-ho

Muntatge

Feu una primera capa al fons dels gots amb una bona cullerada de la crema de mascarpone, repartiu les maduixes marinades per els gots y cobriu-ho amb una nova capa de crema de mascarpone, reserveu-ho a la nevera unes dues o tres hores. Serviu-ho amb uns  festucs torrats per sobre ... i gaudiu-ho de gust

21 comentaris:

  1. M'encanten les receptes d'aprofitament, poden quedar plats tan bons i elegants com aquest!
    La combianció de les maduixes i el mascarpone és boníssima.

    ResponElimina
  2. Com sempre un plaer veure les teves receptes i aquesta amb l'èxit assegurat, les maduixes amb mascarpone són una delícia.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Hola guapo tu

    com sempre espectacular, ets el MILLOR, quina combinació mes mortal
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  4. Aquests gotets millor de dos en dos. Quina festa pel paladar.
    Petons.

    ResponElimina
  5. ¡Hola!
    Acabo de descubrir tu blog y me he quedado encantada con esta receta, la presentación del tiramisú en vasos es genial, y las fresas tienen una pinta deliciosa.
    ¡Me quedo por aquí para estar en todo lo que salga de tu cocina!
    Un besito :)

    ResponElimina
  6. Els ingredients d'aquest got farien feliços a tots els de casa, que bonics!

    ResponElimina
  7. de aprovechamiento y rico rico,un gotet marca de la casa,magnifica combinación
    una abraçada

    ResponElimina
  8. Impressionant!!! M'encanten les maduixes amb mascarpone... aixi que amb un d'aquests gotets no en tindria prou!! jajajajaja
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  9. No crec que ningú s'hi pugui resistir. No tinc restes de pa de pessic de xocolata al congelador però veient aquests vasets no em sap gens de greu posar-me a fer-ne. Val la pena!

    Una abraçada!

    Eva

    ResponElimina
  10. Espectacular, no tinc pa se pessic al congelador, però no tardaré a fer-ne per poder provar aquest gotet ara que tenim maduixes, com sempre fantàstic
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Quin aprofitament tant fantàstic!! petons

    ResponElimina
  12. Qué combinación... el mascarpone con las fresas...; y cómo no, con el chocolate. Buff, esto debe estar de escándalo, Alfons.
    Un saludo.
    Juan Carlos

    ResponElimina
  13. Com soc molt gourmet i molt de vasets...ja saps que m´el emporto!!!! muaks

    ResponElimina
  14. Alfonso, chico, qué vasito más completo, me gusta este tiramisú.
    Un beso.

    ResponElimina
  15. Alfons, qué delicia, me encanta la combinación que has hecho. Los restos de bizcocho que se congelan sirven como base para un montón de postres estupendos. Como siempre lo has bordado. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  16. Alfons, qué delicia!!! En cuanto tenga un ratito me preparo esta maravilla ;)

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  17. Alfons, tu dels retalls en fas una delícia dins un got. ;) mmm!
    Petons

    ResponElimina
  18. Moltes gràcies Alfons per la teva aportació al inventari de morenetes de Bcn!
    Tens un bloc fet amb molt de "gust" i amb fotos fantàstiques.
    Per cert, l'esglèsia de Sta Anna té molts secrets amagats....algún día els explicaré :).
    Salutacions!

    ResponElimina
  19. Debe de estar delicioso!! El aspecto es fantástico!!

    ResponElimina
  20. Quina delicia!!! Un tiramisú sense cafè, aquest és per a mi!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Tiene un aspecto delicioso! Te invitamos a que conozcas nuestro recién inaugurado blog http://juegodesabores.blogspot.com.es/

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails