4/9/12

AMANIDA CÈSAR


Estic convençut de que com jo, heu tornat de les tan desitjades vacances d'estiu amb algun quilet de menys ... així és que no us importara començar aquest període postvacional amb una amanida, però una amanida de les que no entren en els manuals hipocalòrics .. tot un clàssic en amanides.... l'amanida Cèsar,  reversionada sota la óptica del xef Dani Muntaner,... una freca versió per afrontar amb optimisme el retorn postvacacional...







Despatxeu:

-300 g d'enciam romà
-1 pit de pollastre desossat
-100 g de cansalada fumada
-1 baguet
-100 g de formatge parmesà
-100 ml d'oli d'oliva verge
-2 rovells d'ou
-2 filets d'anxova en oli
-1 culleradeta de mostassa
-1 gra d'all
-1 cullerada de suc de llimona
-Porradell
-Sal
-Pebre blanc


Preparació

1.-Talleu quatre llesques primes, longitudinals, del pa de baguet i col.loqueu-les recobrint l'interior de quatre motlles cilindrics individuals i torreu-les al forn a 180º C fins que siguin cruixents. Deixeu-les refredar i pinteu-les amb una mica d'all picat amb unes gotes d'oli.

2.- Salpebreu i cuineu el pit de pollastre a la planxa amb un rajolí d'oli. Deixeu-ho refredar i talleu-ho a rodanxes primes

3.- Talleu la cansalada fumada a bastonets i fregiu-la fins que quedi rossa i cruixent. Poseu-la al damunt d'un paper absorbent per recollir el greix sobrer.

4.- Netegeu i trossegeu les fulles d'enciam.

5.- Talleu en encenalls la meitat del formatge, i en ratlleu finament la resta

6.- Per a la salsa.Tritureu els filets d'anxova amb els rovells, el suc de llimona, la mostassa, l'all amb un pessic de sal i de pebre blanc. Afegiu-hi l'oli a mesura que ho tritureu, com si muntésiu una maionesa. Afegiu-hi el formatge ratllat i barregeu-ho bé.

7.- En un bol barregeu-hi l'enciam, el pollastre,la cansalada els encenalls de formatge,  afegiu-hi la salsa i barregeu-ho.


Muntatge

Col.loqueu un cilindre del pa torrat a cada plat i ompliu-ho de l'amanida. Afegiu-hi unes tiges de porradell per sobre i un cordo de salsa al voltant

20 comentaris:

  1. Bienvenido!!....las vueltas de vacaciones no siempre son faciles.....pero con esta maravilla....de seguro son mas alegres y deliciosas!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. Parece que estén ahí como adorno de la mesa.
    Saludos.
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Wauuuu!!!, hablas de presentaciones pero las tuyas son de primera Alfons. Así dan ganas de comerse hasta el plato. Una maravilla!!!. Besos

    ResponElimina
  4. Quien se resiste a esta rica ensalada y encima con esta presentacion!! Bss

    ResponElimina
  5. Caray una presentacion muy original para esta ensalada Cesar.,me encanta Alfons

    ResponElimina
  6. Una presentación de lujo y la ensalada Cesar es de mis favoritas.

    Bienvenido al nuevo curso.

    Un beso

    ResponElimina
  7. Els kilets de menys només estàn a les butxaques, però es igual aquesta amanida s'ho val, farem la vista grossa i deixarem la dieta per un altre dia.
    petons.

    ResponElimina
  8. Quilet de menus o de més? :)
    Sigui com sigui, aquesta amanida em sembla una proposta boníssima, elegant i molt gustosa. La presetnació és molt original.

    ResponElimina
  9. Ooooh quina presentació! fa pena menjar l'amanida ;-)

    ResponElimina
  10. ¿Sabes que es una de mis preferidas? La has bordado y la presentación es fabulosa.

    Besos.

    ResponElimina
  11. Mai havia vist una amanida Cèsar tan ben presentada!!!
    petonets

    ResponElimina
  12. Una prensetanció de luxe per una amanida que ja de per si és tot un luxe!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  13. Es una ensalada que me encanta y con esta presentación tan original, es para triunfar!!
    Saludos

    ResponElimina
  14. Ja m'anirà bé una amanida com aquesta, i presentada així em semblarà que encara faig vacances!

    ResponElimina
  15. Alfons, aquest estiu he menjat moltes amanides com la que ens proposes avui, però..... ni molt menys tenia aquesta presentació!!!! genial genial!!! petonet

    ResponElimina
  16. desde luego en tu línea (que me encantan), nunca había visto una ensalada cesar con una presentación tan original ;)

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  17. Me encanta esta versión de la ensalada César, Alfons.
    Una pasada la presentación.
    Un saludo.
    Juan Carlos

    ResponElimina
  18. Alfons quina passada, es la cesar mes bonica que he vist mai.
    Un abraç

    ResponElimina
  19. Quin luxe d'amanida!!!! Així fa goig fer dieta!!!
    Una presentació espectacular....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails