15/10/12

CAPUTXINO DE VELOUTÉ DE CARBASSA AMB CRUMBLE DE CASTANYA


Una proposta per la recepta del 15 d'aquests mes...serviu-la temperada/ lleugerament calenta i deixeu que la nata freda es comenci a fondre per sobre,  incorporeu-hi a la cullerada una punta del cruixent de castanyes .... i ja m'ho explicareu!





Despatxeu:

Per a la velouté
-1kg de carbassa
-2 cullerades de farina de castanya
-1 cullerada de farina de blat
-30cl de nata liquida 35%
-50 g de mantega
-Brou vegetal lleuger
-2 cebes
-1 gra d'all
-Cibulet
-Sal y pebre
-1/2 culleradeta de cafè de nou moscada
-1/4 culleradeta de cafè de gingebre en pols
-1/2 culleradeta de cafè de canyella en pols
Per al crumble
-100 g de farina de castanyes
-40g de farina d’avellanes
-70 g de mantega
-Sal i pebre

Preparació:

1.-Peleu la carbassa i talleu-la a bocins. Peleu i talleu les cebes i feu-les suar en una cassola amb una nou de mantega. Incorporeu-hi la carbassa, l'all picat i la farina de castanya. Cobriu-ho generosament amb el brou vegetal salpebreu-ho, incorporeu-hi les espècies i deixeu-ho coure a foc mitja. Un cop cuit, tritureu-ho i reserveu-ho.

2.-En una paella foneu la resta de la mantega i afegiu-hi la farina de blat fent un roux. Tot seguit, afegiu-hi mica a mica més del brou vegetal tot remenant fins que arrenqui el bull i la salsa quedi lligada fent la velouté.

3.-Incorporeu-hi tot remenant la meitat de la crema de llet i el puré de carbassa. Si fes falta, incorporeu-hi una mica més de brou per aconseguir la textura desitjada. Rectifiqueu-ho de sal, pebre i reserveu-ho.

4.-Munteu la resta de la nata amb un pessic de sal i de pebre. Reserveu-ho.

5.-Per al crumble. Barregeu tots els ingredients amb les mans sense arribar a amassar-ho, la idea es fer petits grumolls de massa que repartireu per sobre d’una safata d’anar al forn. Coeu-los durant uns 10 minuts a uns 180 º. Reserveu

Muntatge

Ompliu fins la meitat els gotets amb la veloute de carbassa a una temperatura temperada/lleugerament calenta. Incorporeu-hi una cullerada de la nata salada, un grapadet del crumble de castanya i uns brins de porradell picat. Serviu-ho immediatament

29 comentaris:

  1. Para conquistar al paladar más exigente, una delicia que con tu permiso me llevo para hacerla. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. Que combinación de sabores tan curiosa y a la vez tan acertada.
    ¡Me gusta!

    Besos.

    ResponElimina
  3. Quina combinació més bona i el crumble m'ha agradat molt.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Un capuccino molt de tardor! la combinació d'ingredients i textures molt encertada!!
    petonets

    ResponElimina
  5. De luxe! M'encanta la barreja de sabors que has aconseguit en aquesta recepta

    ResponElimina
  6. Alfons este capuchino esta tremendo¡¡ me lo llevo sin falta
    bona setmana

    ResponElimina
  7. El crumble es nota que és de castanyes??? uau, m'has deixat molt intrigada, ho provaré ;)
    I la combinació amb la carbassa ha de quedar fantàstica, 100% de tardor.

    ResponElimina
  8. Alfons, este capuccino es lo MÁS del otoño ;) la velouté de calabaza ya de por si debe estar deliciosa, pero es que ese crumble de castañas y avellanas es fantástico! esta idea me la guardo!!!! un beso

    ResponElimina
  9. Com presta aquest caputxino !!amb ingredients tant de la tardor fan venir ganes de no sortir de casa... mooolt bona proposta pel repte. petons,

    ResponElimina
  10. Ostres quin nivell!!! És veritat fa molt de tardor aquest caputxino amb la carbassa i la castanya. Segur que estàs deliciós.

    ResponElimina
  11. Ohh! toma toma i toma!!! això ha de ser delicios!!! la probaré aquests ingredients tant de tardor em semblen genials!!! Felicitats!!!

    ResponElimina
  12. El crumble me ha encantado encima de la esa crema de calabaza. Cuando dices harina de castaña y de avellana, te refieres a que mueles ambos ingredientes, o venden la harina?. Es que yo estuve buscando harina de castaña y no la encontré. Unos vasitos de los que ya nos tienes acostumbrad@s, todo un lujo de sabor y presentación!!!. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. hola Anna
      La harina de castaña la comercializa una empresa gallega que no recuerdo el nombre_ y ya no dispongo del envoltorio para decirtelo_ pero la compré en Gadgets&cuina de la calle Aragon 249 de Barcelona. Tambien la he encontrado en alguna feria ambulante de productos alimentarios artesanales y era elaborada por una empresa italiana.
      un abrazo

      Elimina
  13. olé!!!! aquests vassets me'ls paunto per Nadal, encara que la castanya millor que la congeli, no??? sino no se si hi hauran, petonets

    ResponElimina
  14. M'agrada la crema de carbassa i aquesta idea de fer servir la farina de castanyas ha de quedar molt bé.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Qué bueno... en tiempo de calabaza este entrante espectacular. Excepcional, como siempre, Alfons.
    un saludo.
    Juan Carlos

    ResponElimina
  16. Hola Alfons guapo tu

    Una bona i sana proposta la que ens representes avui, humm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  17. El crumble de catanya simplement m'ha enamorat, quina delícia!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  18. Tarde llego pero me la guardo....mira que las recetas con calabaza me encantan....mas aun en vasitos como los tuyos!!.....delicioso!!..........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  19. Joé, menuda recetaza! Qué sofisticación!!! Qué delicia por favor...
    Besitosssssssssss

    ResponElimina
  20. Feia dies que no passava pel teu bloc i la veritat que com sempre m'has sorprès, aquesta recepta té una pinta... boníssima!!!
    Bona nit i una abraçada.

    ResponElimina
  21. Bon dia Alfons. esta crema cuando te la vi me la lleve a pendientes y sabia que la haría si o si y que seria un triunfo asegurado.El sábado pasado la probé en la castanyada con los amigos y triunfo de calle.Lo acabo de publicar.Gracias por compartir.
    saludos

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails