6/11/12

CARQUINYOLIS ESPECIATS DE MONIATO I NOUS DE PECAN // LIMONCELLO




Si busqueu alguna nova manera d'incorporar els moniatos a la castanyada de sempre, o de reciclar algun d'aquells dolços i saborosos moniatos ja cuits, que hagin quedat "oblidats" entre fumejants castanyes i l'assortiment de panellets d'aquesta ... aquí  teniu una proposta .... uns carquinyolis de moniato, ...que en el meu cas, van acompanyar, xupito rere xupito, a una ampolla d'un deliciós, tònic i digestiu limoncello casolà ... per allargar encara més, la xerrera i la sobretaula post castanyada ...;-))

Ah! i si voleu donar-li un toc més divertit_i professional_ a la producció de les vostres destil·leries, us recomano aquest programa gratuït, amb el que podreu personalitzar les etiquetes ...



Despatxeu:

Per a els carquinyolis
-180 g de farina de blat
-1 c. cafè de llevat royal
-60 g de sucre morè
-1/2 c. cafè de canyella en pols
-1/2 c. cafè de gingebre
-1 mica de sal
-1 ou
-80 g de puré de moniato cuit
-35 g de nous de pecan
Per al limoncello:
-6 llimones sense tractar
-50 cl d’ alcohol des fruits (40 °)*
-250 g de sucre en pols
-50 cl d'aigua

*Alcohol etilic d'ús alimentari de 40 º, que vaig comprar en un supermercat a França. La majoria de receptes que he consultat utilitzen alcohol alimetari de 90 º o parteixen de destil·lats amb més graduació, tipus vodka, als quals s'agrega una major proporció de xarop per aconseguir una graduació final d’uns 20 º


Preparació

1.-Per als carquinyolis. Barregeu tots els ingredients fins obtenir-ne una massa no enganxosa (amb una mica més de farina si cal). Emboliqueu-ho amb paper film i deixeu-ho a la nevera per que s'endureixi.

2.-Preescalfeu el forn a 180°C. Cobriu la safata d'anar al forn amb paper sulfuritzat -o amb el silpat

3.-Dividiu la massa reservada a la nevera en dues  peces, i  sobre una superfície lleugerament empolsinada amb farina, feu-ne un parell de “llonganisses”, i col·loqueu-les sobre la safata.

4.-Enforneu-ho durant uns 15 minuts. Retireu-ho, deixeu-ho refredar uns instants, i talleu-la a rodanxes. Poseu les llesques de nou a la safata i cuineu-ho uns  7 o 8 minuts més. Deixeu-ho refredar sobre una reixeta.

5.-Per al Limoncello Recupereu la pell de les llimones evitant la part blanca tot el possible.Cobriu-les amb l’alcohol en un pot tancat hermèticament i deixeu-ho macerant durant uns 10 dies, a la serena i lluny de la llum ...

6.- Prepareu un almívar amb l’aigua i el sucre bullint-ho durant uns 3-4 minuts. Deixeu-ho refredar completament.

7.-Filtreu l'alcohol de les pells, afegiu-hi l'almívar, abocar-ho a l’ampolla i mantingueu-ho en fred fins el moment de servir..


17 comentaris:

  1. Arrodillada estoy!....que delicia de carquinyolis....y con limoncello....sin duda mi licor favorito....no soy de licores pero el limoncello es mi favorito!!...me encanta!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. Que ganas tengo de hacerlos y de devorarlos según termine de prepararlos.
    Estupenda y deliciosa receta.

    Besos.

    ResponElimina
  3. Aquests carquinyolis diuen: mengeu-nos, mengeu-nos...llàstima no tenir-los a la vora per fer-ne un tast!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Que buenísimos!!!. Me ha ido de perlas porque acabo de hacer unos boniatos para un dulce y me ha sobrado, así que me aprovecho de tu receta que estoy segura que será un éxito.
    Lo de las etiquetas me ha encantado para cuando hago mermeladas caseras. Gracias por compartirlo. Besos

    ResponElimina
  5. tremendos esta idea Alfons y buenos seguro estos carquinyolis y mas con este limoncello casero.Lo de las etiquetas esta muy bien ya lo he probado alguna vez.
    una abraçada

    ResponElimina
  6. M'encanta aquesta recepta de limoncello amb menys alcohol! I la combinació d'ingredients dels carquinyolis sembla deliciosa!

    ResponElimina
  7. Sempre tens bones idees, a vegades sobra algún moniato ja cuinat, quin luxe que acabi fet un carquinyoli.
    Fa poc vaig descubrir aquest programa d'etiquetes i el tinc a "Favoritos".
    Petons.

    ResponElimina
  8. Carquinyolis de moniato??? No se m'havia acudit mai... he fet carquinolis de cacauets, de festucs, d'avellanes i d'ametlles, però mai se m'hauria acudit que es podia canviar el fruit sec per una altra cosa... recepta apuntada!

    ResponElimina
  9. M'agrada aixó de fer servir els boniatos en aquesta recepta, tinc clar que faré els carquinyolis ben aviat.
    Petonets

    ResponElimina
  10. Quina bona idea Alfons!! Els provaré perquè a casa ens agraden molt els carquinyolis i els moniatos! Així que junts, imagino que també.

    ResponElimina
  11. Ohhhh ricos,bien ricos....diferentes a los tradicionales.Es una buenísima opción maestro.

    CAriños

    ResponElimina


  12. Serà qüestió de provar-los doncs a casa ens agraden els carquinyolis i el moniato, cap a pendents!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Cómo me gustaría probarlos... una idea genial, Alfons.
    Un saludo.
    Juan Carlos

    ResponElimina
  14. Que buena idea esos carquinyolis con boniato estarán buenísimos pero ese limoncello ummmmm.
    Saludos

    ResponElimina
  15. Estava buscant una recepta original (i bona) per reciclar moniatos. Ja l´he trobat, gràcies Alfons...ara mateix m´hi poso.

    ResponElimina
  16. A mi las dos recetas me encantan. Yo también voy a hacer limoncello.
    Buen día

    ResponElimina
  17. Desaparecerían en un suspiro... tienen que estar de pecado

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails