....amb l'ànim_ inconscient_ de no voler dir del tot adéu al passat Nadal, per centrar-se definitivament en aquesta llarga travessa que ens espera fins la propera parada festiva, us deixo amb aquesta copa,... va aparèixer a la taula de casa un d'aquests dies de les passades festes nadalenques .... però que bé podria aparèixer en qualsevol altra època de l'any i segur que la trobareu igual o encara més deliciosa .... tot llimona!
Ingredients (per unes 8 copes):
-Neula de iogurt,
llimona amb xocolata blanca de Casa Graupera.
-Limoncello, fet a casa.
-Cacau pur en pols.
Per a la crema de llimona a l’oli de
llimona:
-100 ml de
suc de llimona.
-100 g de mel.
-3 ous.
-150 ml d'oli
d'oliva suau aromatitzat amb llimona.
Per a la gelatina de llimona:
-50
gr de sucre.
-1 1/2 fulles de gelatina.
-1 llimona.
-100
ml d'aigua.
Per a la merenga de llimona:
-30 g de suc de llimona.
-80 g de sucre de llustre.
-3 g de albúmina en pols.
Preparació:
1.- Per a la gelatina de llimona. En una olla i a foc suau, poseu-hi l'aigua, el sucre i la pela de ½ llimona (sense la part blanca). Deixeu-ho bullir uns 5-6
minuts, i retireu-ho del foc. Mentrestant, poseu la gelatina en remull en aigua
freda. Un cop rehidratada, escórreu-la bé i incorporeu-la a l’olla després de
retirar la pell de la llimona, i remeneu-ho fins que es desfaci completament. Incorporeu-hi el suc de la llimona i
remeneu-ho bé. Aboqueu-ho en un motlle, per tal de fer una
capa d’uns 4-5 mm de gruix. Poseu-ho a la nevera unes 6
hores, fins que qualli.
2.-Per a la crema de
llimona. Barregeu la mel, el suc de
llimona i els ous. Poseu-ho en un cassó a foc suau i escalfeu-ho, sense deixar
de remenar fins que la barreja
esdevingui espesa i cremosa. Atureu la
cocció, aboqueu-ho en un bol, deixeu-ho refredar una mica. Afegiu-hi l'oli
d'oliva, en un raig fi i sense deixar de remenmar. Deixeu-ho refedar a la
nevera.
3.- Per a la merenga de llimona: Barregeu el suc de llimona amb l’albúmina en pols. Munteu-ho amb la meitat
del sucre, fins que tingui una textura ferma. Afegiu-hi la resta del
sucre i continueu muntant fins que sigui de nou ben
consistent. Aboqueu-ho en una màniga pastissera de boca llisa i sobre un paper
de forn, aneu fent petits botons de merenga. Enforneu-ho a 90 º durant uns unes
2 hores . Retireu-ho del forn deixeu-ho refredar y empolsineu-ho amb el cacau
en pols . Reserveu-ho.
Muntatge
Amb un ganivet, feu petits bocins de gelatina
de llimona i els repartiu pel fons de les copes. Amaniu-ho amb un raig de
limoncello per sobre. Feu una segona capa repartint la crema de llimona.
Decoreu-ho amb uns botons de merenga de llimona empolsinats amb cacau. En un
platet, escalfeu les neules uns 6-8 segons al microones- potencia descongelar- i incorporeu-la calenta a la copa. Serviu-ho
a l’instant
Quina quantitat de textures, en boca a de ser una explosió de sensacions, m'agrada!!!!!!!!
ResponEliminaPetoents
Sensacional, amb una presentació perfecte i una combinació de textures brutal.
ResponEliminaPer què escalfes la neula al microones?
Gemma, la neula va farcida de xocolata blanca i llimona. La idea és escalfar-la el just per tal de que la xocolata es fongui i afegir-hi un toc càlid i cruixent
EliminaAlfons, me parece una exquisitez, me encanta el limón. Te ha quedado una copa irresistible. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaUna combinació de textures espectacular!! I una presentació impecable, com sempre.
ResponEliminaUna abraçada
un extraordinario repertorio de texturas ácidas, esperemos que este año que comienza, aunque ácido, por lo menos tenga el dulzor de tu copa.
ResponEliminaSin duda fue un éxito en tu mesa nadalenca. Petons!!
Vaya postre de lujo!!!Y todo de limón, que delicia.
ResponEliminaMe ha gustado ver como has trabajado con la albúmina, siempre veo recetas con ella pero no sabía como usarla. Con tu receta ya veo su uso. Siempre se aprende algo. Gracias
Impressionant Alfons! Ens meravelles amb les teves creacions
ResponEliminaPetons
Sandra
Alfons expectacular copa y una combinacion de ingredientes soberbios,estoy seguro que aun resuena el ohhhhhhh¡¡ de los comensales al ver la copa en vivo y en directo
ResponEliminauna abraçada
Es espectacular! esto es para sorprender a familiares y amigos, felicitaciones, es hermosa tu presentación
ResponEliminasaludos
Gaby
Que maravilla de postre y que sinfonía de texturas y sabores!!!!
ResponEliminaAl leer los ingredientes he recordado que tengo unas pieles de limón macerando, ya solo quedan 30 dias para disfrutar de mi limoncello.
Besos
Simplement he flipat! i desprès d'un bon àpat això ha de ser ben digestiu! Marta
ResponEliminaA mi m'encanten les postres amb llimona, em sembla la millor manera d'acabar un bon àpat sensa que enfarfegui massa. Avui no son gotets, son copes de luxe.
ResponEliminaPetons.
Lo hago este fin de semana.... No tengo todo pero tengo limones y me ha encantado....es que es ideal para terminar una comida!....delicioso!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaVaya cosa rica...!!! Felicidades por esta pequeña delicia.
ResponEliminaSaludos desde Waterbridge.
-Andy-
Cuando la presentaste en la mesa tu familia alucinó ¿no? No es para menos. Ole, ole y ole.
ResponEliminaBesos.
Esta copa de texturas es excelente Alfons, realmente me parece fascinante como has combinado todas esas texturas con la base del limón! un lujo de copa! chapó!
ResponEliminaUmmmmm una explosió del sabor de llimona, una copa fantastica.
ResponEliminaUna abraçada
Hola Alfons!
ResponEliminaFeia molt que no passava per aquí, i em trobo amb aquestes postres tan refrescants! Aquestes neules per si soles ja deuen ser la bomba, però coronant aquesta copa, no em puc ni imaginar com deuen ser...
Enhorabona, com sempre!
Me l'apunto per fer-ho un dia, et tornaré a plagiar que m'encanta i sobretot als comensals!
ResponEliminagenial combinación! enhorabuena :)
ResponElimina