17/1/13

COPA DE TEXTURES DE LLIMONA: Crema, licor, gelatina, merenga i cruixent de neula


....amb l'ànim_ inconscient_ de no voler dir del tot adéu al passat Nadal, per centrar-se definitivament en aquesta llarga travessa que ens espera fins la propera parada festiva, us deixo amb aquesta copa,... va aparèixer a la taula de casa un d'aquests dies de les passades festes nadalenques .... però que bé podria aparèixer en qualsevol altra època de l'any i segur que la trobareu igual o encara més deliciosa .... tot llimona!






Ingredients (per unes 8 copes): 

-Neula de iogurt, llimona amb xocolata blanca de Casa Graupera.
-Limoncello, fet a casa.
-Cacau pur en pols.
Per a la crema de llimona a l’oli de llimona:
-100 ml de suc de llimona.
-100 g de mel.
-3 ous.
-150 ml d'oli d'oliva suau aromatitzat amb llimona.
Per a la gelatina de llimona:
-50 gr de sucre.
-1 1/2 fulles de gelatina.
-1 llimona.
-100 ml d'aigua.
Per a la merenga de llimona:
-30 g de suc de llimona.
-80 g de sucre de llustre.
-3 g de albúmina en pols.

Preparació:

1.- Per a la gelatina de llimona. En una olla i a foc suau, poseu-hi l'aigua, el sucre i la pela de ½ llimona  (sense la part blanca). Deixeu-ho  bullir uns 5-6 minuts, i retireu-ho del foc. Mentrestant, poseu la gelatina en remull en aigua freda. Un cop rehidratada, escórreu-la bé i incorporeu-la a l’olla després de retirar la pell de la llimona, i remeneu-ho fins que es desfaci completament. Incorporeu-hi el suc de la llimona i remeneu-ho bé. Aboqueu-ho en un motlle, per tal de fer una capa d’uns 4-5 mm de gruix. Poseu-ho  a la nevera unes 6 hores, fins que qualli.

2.-Per a la crema de llimona. Barregeu la mel, el suc de llimona i els ous. Poseu-ho en un cassó a foc suau i escalfeu-ho, sense deixar de  remenar fins que la barreja esdevingui  espesa i cremosa. Atureu la cocció, aboqueu-ho en un bol, deixeu-ho refredar una mica. Afegiu-hi l'oli d'oliva, en un raig fi i sense deixar de remenmar. Deixeu-ho refedar a la nevera.

3.- Per a la merenga de llimona: Barregeu el suc de llimona amb l’albúmina en pols. Munteu-ho amb la meitat del sucre, fins que tingui una textura ferma. Afegiu-hi la resta del sucre i continueu muntant fins que sigui de nou ben consistent. Aboqueu-ho en una màniga pastissera de boca llisa i sobre un paper de forn, aneu fent petits botons de merenga. Enforneu-ho a 90 º durant uns unes 2 hores . Retireu-ho del forn deixeu-ho refredar y empolsineu-ho amb el cacau en pols . Reserveu-ho.


Muntatge

Amb un ganivet, feu petits bocins de gelatina de llimona i els repartiu pel fons de les copes. Amaniu-ho amb un raig de limoncello per sobre. Feu una segona capa repartint la crema de llimona. Decoreu-ho amb uns botons de merenga de llimona empolsinats amb cacau. En un platet, escalfeu les neules uns 6-8 segons al microones- potencia descongelar-  i incorporeu-la calenta a la copa. Serviu-ho a l’instant

21 comentaris:

  1. Quina quantitat de textures, en boca a de ser una explosió de sensacions, m'agrada!!!!!!!!
    Petoents

    ResponElimina
  2. Sensacional, amb una presentació perfecte i una combinació de textures brutal.
    Per què escalfes la neula al microones?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma, la neula va farcida de xocolata blanca i llimona. La idea és escalfar-la el just per tal de que la xocolata es fongui i afegir-hi un toc càlid i cruixent

      Elimina
  3. Alfons, me parece una exquisitez, me encanta el limón. Te ha quedado una copa irresistible. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  4. Una combinació de textures espectacular!! I una presentació impecable, com sempre.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. un extraordinario repertorio de texturas ácidas, esperemos que este año que comienza, aunque ácido, por lo menos tenga el dulzor de tu copa.
    Sin duda fue un éxito en tu mesa nadalenca. Petons!!

    ResponElimina
  6. Vaya postre de lujo!!!Y todo de limón, que delicia.
    Me ha gustado ver como has trabajado con la albúmina, siempre veo recetas con ella pero no sabía como usarla. Con tu receta ya veo su uso. Siempre se aprende algo. Gracias

    ResponElimina
  7. Impressionant Alfons! Ens meravelles amb les teves creacions
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. Alfons expectacular copa y una combinacion de ingredientes soberbios,estoy seguro que aun resuena el ohhhhhhh¡¡ de los comensales al ver la copa en vivo y en directo
    una abraçada

    ResponElimina
  9. Es espectacular! esto es para sorprender a familiares y amigos, felicitaciones, es hermosa tu presentación
    saludos
    Gaby

    ResponElimina
  10. Que maravilla de postre y que sinfonía de texturas y sabores!!!!
    Al leer los ingredientes he recordado que tengo unas pieles de limón macerando, ya solo quedan 30 dias para disfrutar de mi limoncello.
    Besos

    ResponElimina
  11. Simplement he flipat! i desprès d'un bon àpat això ha de ser ben digestiu! Marta

    ResponElimina
  12. A mi m'encanten les postres amb llimona, em sembla la millor manera d'acabar un bon àpat sensa que enfarfegui massa. Avui no son gotets, son copes de luxe.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Lo hago este fin de semana.... No tengo todo pero tengo limones y me ha encantado....es que es ideal para terminar una comida!....delicioso!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  14. Vaya cosa rica...!!! Felicidades por esta pequeña delicia.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  15. Cuando la presentaste en la mesa tu familia alucinó ¿no? No es para menos. Ole, ole y ole.

    Besos.

    ResponElimina
  16. Esta copa de texturas es excelente Alfons, realmente me parece fascinante como has combinado todas esas texturas con la base del limón! un lujo de copa! chapó!

    ResponElimina
  17. Ummmmm una explosió del sabor de llimona, una copa fantastica.
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. Hola Alfons!
    Feia molt que no passava per aquí, i em trobo amb aquestes postres tan refrescants! Aquestes neules per si soles ja deuen ser la bomba, però coronant aquesta copa, no em puc ni imaginar com deuen ser...
    Enhorabona, com sempre!

    ResponElimina
  19. Me l'apunto per fer-ho un dia, et tornaré a plagiar que m'encanta i sobretot als comensals!

    ResponElimina
  20. genial combinación! enhorabuena :)

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails