13/1/14

PA DE PESSIC DE COCO.




...al rebost de casa sempre hi havia una llauna de llet de coco. És clar que no sabia que fer-la a casa fos tan senzill, però puc dir-vos que a partir d'ara, només amb una bossa de coco ratllat ja en tinc prou per tenir sempre a punt tanta llet de coco com vulgui, i en només uns 5 minuts ...
....i amb una mica d'aquesta llet de coco, avui, una recepta molt senzila, de les que vénen de gust després de dies de festa amb receptes sempre més complicades. Un pa de pessic amb el toc exòtic del coco,... extraordinari per esmorzar o per acompanyar un te a mitja tarda ....






Despatxeu:

Per la llet de coco
-100 grams de coco ratllat
-400 grams d'aigua. 
Pel pa de pessic
-4 ous 
-200 ml llet de coco 
-150 gr de farina 
-130 gr de sucre de llustre 
-60 gr de mantega 
-1 sobre llevat 

Preparació: 

1.- Per la llet de coco. Poseu l'aigua a escalfar fins a arribar aproximadament als 90 º C, no ha d'arribar a bullir. En el got de la Th. incorporeu-hi el coco ratllat i aboqueu-hi l'aigua calenta. Programeu 80 º C, 5 minuts, velocitat 7-9. Per separar la polpa, coleu el liquid amb un colador de malla fina. Ompliu amb la llet de coco a un pot de vidre i deixeu-ho refredar. Reserveu-ho. Amb les quantitats indicades sortiran  uns 300 cc de llet de coco.

2.-Pel pa de pessic. Separeu les clares dels rovells. Munteu les clares amb la meitat del sucre i reserveu-ho a la nevera.

3.-En un altre bol, blanquegeu els rovells amb la resta del sucre. Incorporeu-hi la la llet de coco, i després de passar uns segons pel microones, la mantega. Barregeu-ho bé. 

4.-Tamiseu la farina i el llevat. Mica en mica, incorporeu-hi el bol dels rovells  tot remenant fins que tinguem una massa homogènia i sense grumolls, i després Incorporeu-hi les clares muntades. Aboqueu-ho en un motlle i enforneu-ho a 170 ºuns  45 minuts. 

5.-Deixeu-ho refredar, desmotlleu i empolsineu-ho per sobre una mica de sucre de llustre.





14 comentaris:

  1. Tengo que prepararlo, hace siglos que no hago un postre con coco. Te ha quedado estupendo y este tipo de bizcochos son una delicia en todo momento. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. Ostres de coco ha de ser una passada!!! sempre faig el tradicional!!! delicios! Ptons

    ResponElimina
  3. Qué aspecto tiene esa miga y qué color. Y con el coco el aroma debe ser espectacular! Sencillo y siempre exquisito.

    ResponElimina
  4. El coco dona molt bon sabor i si es tant fàcil de fer ja no cal comprar llaunes de llet de coco.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Alfons buena idea y de sabor sublime debe de quedar esta bizcocho
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Se ve muy esponjoso, yo no soy mucho de coco, pero me quedo con la receta. Bss.

    ResponElimina
  7. Aquest pa de pessic és viciós! Em guardo la recepta que el penso fer aviat, i tant!

    ResponElimina
  8. Saps? Me l'imagino amb un cordonet de melmelada de pinya i se'm fa la boca aigua!!! ;)
    No tinc termomix... Continuaré comprant llet de coco! :) O muntaré un verkami per comprar-me la Termomix... a veure si cola... xD
    Molts petons!!!

    ResponElimina
  9. La llet de coco és molt versàtil, oi? Ha de quedar un pa de pessic molt fi i amb un gustet de coco deliciós.

    ResponElimina
  10. COM M'AGRADARIA TASTAR-LO!... sembla ben esponjós!, de moment el copio, no crec que trigui gaire a fer-lo!. Un a abraçada!

    ResponElimina
  11. Un pa de pessic molt esponjos i amb el gust del coco .....ha de ser brutal.
    Petons

    ResponElimina
  12. La idea de la leche de coco es de superviviente total.. me encanta !!
    y el tema de la thermomix sin comentarios... pero no por nada, es porque no
    la tengo.. de todas maneras ya me las ingeniaré Alfons , graciassssss

    ResponElimina
  13. Me encanta la receta de ka leche de coco, muy buena. El bizcocho delicioso, me lo apunto y me quedo en tu cocina. Bss.

    ResponElimina
  14. Bon dia, Alfons!! he fet una versió del teu pastís, ha sortit molt bo!! Gràcies per compartir la recepta. Petons! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2014/01/pastis-de-coco-i-un-tres-en-ratlla.html

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails