...al rebost de casa sempre hi havia una llauna de llet de coco. És clar que no sabia que fer-la a casa fos tan senzill, però puc dir-vos que a partir d'ara, només amb una bossa de coco ratllat ja en tinc prou per tenir sempre a punt tanta llet de coco com vulgui, i en només uns 5 minuts ...
....i amb una mica d'aquesta llet de coco, avui, una recepta molt senzila, de les que vénen de gust després de dies de festa amb receptes sempre més complicades. Un pa de pessic amb el toc exòtic del coco,... extraordinari per esmorzar o per acompanyar un te a mitja tarda ....
Per la llet de coco
-100 grams de coco ratllat
-400 grams d'aigua.
Pel pa de pessic
-4 ous
-200 ml llet de coco
-150 gr de farina
-130 gr de sucre de llustre
-60 gr de mantega
-1 sobre llevat
Preparació:
1.- Per la llet de coco. Poseu l'aigua a escalfar fins a arribar aproximadament als 90 º C, no ha d'arribar a bullir. En el got de la Th. incorporeu-hi el coco ratllat i aboqueu-hi l'aigua calenta. Programeu 80 º C, 5 minuts, velocitat 7-9. Per separar la polpa, coleu el liquid amb un colador de malla fina. Ompliu amb la llet de coco a un pot de vidre i deixeu-ho refredar. Reserveu-ho. Amb les quantitats indicades sortiran uns 300 cc de llet de coco.
2.-Pel pa de pessic. Separeu les clares dels rovells. Munteu les clares amb la meitat del sucre i reserveu-ho a la nevera.
3.-En un altre bol, blanquegeu els rovells amb la resta del sucre. Incorporeu-hi la la llet de coco, i després de passar uns segons pel microones, la mantega. Barregeu-ho bé.
4.-Tamiseu la farina i el llevat. Mica en mica, incorporeu-hi el bol dels rovells tot remenant fins que tinguem una massa homogènia i sense grumolls, i després Incorporeu-hi les clares muntades. Aboqueu-ho en un motlle i enforneu-ho a 170 ºuns 45 minuts.
5.-Deixeu-ho refredar, desmotlleu i empolsineu-ho per sobre una mica de sucre de llustre.
Tengo que prepararlo, hace siglos que no hago un postre con coco. Te ha quedado estupendo y este tipo de bizcochos son una delicia en todo momento. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaOstres de coco ha de ser una passada!!! sempre faig el tradicional!!! delicios! Ptons
ResponEliminaQué aspecto tiene esa miga y qué color. Y con el coco el aroma debe ser espectacular! Sencillo y siempre exquisito.
ResponEliminaEl coco dona molt bon sabor i si es tant fàcil de fer ja no cal comprar llaunes de llet de coco.
ResponEliminaPetons.
Alfons buena idea y de sabor sublime debe de quedar esta bizcocho
ResponEliminaUna abraçada
Se ve muy esponjoso, yo no soy mucho de coco, pero me quedo con la receta. Bss.
ResponEliminaAquest pa de pessic és viciós! Em guardo la recepta que el penso fer aviat, i tant!
ResponEliminaSaps? Me l'imagino amb un cordonet de melmelada de pinya i se'm fa la boca aigua!!! ;)
ResponEliminaNo tinc termomix... Continuaré comprant llet de coco! :) O muntaré un verkami per comprar-me la Termomix... a veure si cola... xD
Molts petons!!!
La llet de coco és molt versàtil, oi? Ha de quedar un pa de pessic molt fi i amb un gustet de coco deliciós.
ResponEliminaCOM M'AGRADARIA TASTAR-LO!... sembla ben esponjós!, de moment el copio, no crec que trigui gaire a fer-lo!. Un a abraçada!
ResponEliminaUn pa de pessic molt esponjos i amb el gust del coco .....ha de ser brutal.
ResponEliminaPetons
La idea de la leche de coco es de superviviente total.. me encanta !!
ResponEliminay el tema de la thermomix sin comentarios... pero no por nada, es porque no
la tengo.. de todas maneras ya me las ingeniaré Alfons , graciassssss
Me encanta la receta de ka leche de coco, muy buena. El bizcocho delicioso, me lo apunto y me quedo en tu cocina. Bss.
ResponEliminaBon dia, Alfons!! he fet una versió del teu pastís, ha sortit molt bo!! Gràcies per compartir la recepta. Petons! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2014/01/pastis-de-coco-i-un-tres-en-ratlla.html
ResponElimina