12/6/09

CLAFOUTIS DE CIRERES I XOCOLATA

Si algun dia aneu per la costa dàlmata, no deixeu passar l'oportunitat de visitar a la ciutat de Splint el que en el seu dia va ser el palau de l'emperador romà Dioclecià,.... i un cop allí, en mig del seu peristil, asseguts a les "escales" del Luxor, un bar de copes d'avui però envoltat de columnes i capitells romans i d'alguna que altra esfinx portada pel mateix emperador des del llunyà Egipte, demaneu-hi un xupito de “marraschino”.... Buff!! ....Un licor fi, dolç, suau, elaborat a partir de cireres maraska, i entendreu per que és el glop escollit per la gent d’aquelles terres.
Així és que estant ja en plena temporada de cireres, no he dubtat en incorporar aquest licor a la més popular de entre totes les receptes a base de cireres: el clafoutis, en aquest cas de cireres i xocolata.






Despatxeu

-3/4 kg de cireres
-1 làmina de pasta brisa
-130 g de farina d’ametlla
-130 g de sucre de llustre
- 40 g de cacau en pols
-2 ous
-130 g de mantega pomada
-25ml de “marraschino” (opcional)

Preparació

1.-Prescalfeu el forn a 180 º. Estireu la làmina de pasta brisa sobre el motlle i l’enforneu segons les instruccions de cocció.

2.-Renteu i retireu el pinyol a les cireres.

3.-Bateu la mantega a punt de pomada perquè es blanquegi una mica. Afegiu-hi el sucre de llustre, la farina d’ametlla, els ous batuts, el cacau i el “marraschino”, i remeneu-ho .

4.-Aboqueu-ho en el motlle i incorporeu-hi les cireres.

5.- Poseu-ho al forn uns 25 min a 165 º i gaudiu-ho de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails