Amb les primeres xafogors estiuenques, tornen les sopes fredes. En Dani García , xef del restaurant Calima de Marbella , publica a l’últim nº del “Descobrir Cuina”, aquesta versió del ja tradicional “ajoblanco” malagueny , una proposta molt original per començar a prendre el pols a aquest estiu, que gaire be ja es aqui. (Aquestes son les quantitats que jo he fet servir)
Despatxeu
Per a l’ajoblanco
-250 gr. d’ametlles
-1 gra d’all
-1 tros de pa del dia anterior-uns 100gr-
-oli d’oliva verge -uns 50ml-
- sal, vinagre de xerès i aigua per xopar el pa
Per al granissat
-1 mango
-1/2 l. de suc de raïm
Preparació
1-Tritureu les ametlles amb l’aigua, el pa xopat i l’all. Munteu-ho amb l’oli d’oliva el vinagre i la sal . Passeu-ho per un xinès ( jo no ho he fet) i reserveu-ho
2.-Peleu i talleu el mango, el tritureu amb el suc de raïm. Passeu-ho per un colador i poseu-ho en una placa al congelador. Quan estigui ben congelat raspeu-hi una forquilla pel damunt per obtenir la textura de granissat
Muntatge
Al fons del plat poseu-hi una mica d’ajoblanco, a sobre el granissat de raïm i mango i afegireu unes gotes d’oli ... i gaudiu-ho de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada