25/10/09

MAGRET D'ÀNEC A LA SAL AMB CHUTNEY DE CUMQUATS


Gairebé sis mesos són els que he necessitat per adonar-me que encara no he penjat cap recepta de les que habitualment són considerades com les “principals” en un àpat…. Cap segon plat.!.. així és que ja és hora de posar-hi remei ... i res millor que continuar amb el meu admirat José Andrés i amb una recepta treta del que va ser el seu gran programa a la tele "Vamos a Cocinar” …(que espero que algun dia el tornin a fer)


PETIT XEF ha seleccionat aquesta recepta com el plat principal del seu menú del dia 29 d'octubre... ,i no cal dir que, novament, m'ha fet molta il.lusió.... :- )






Despatxeu ( per a 4 persones)
-1 maget d’ànec gran o dos de més petits
-20-25 unitats de cumquats
- 2 kg de sal gruixuda
- pebre negre en gra
- llavors de cardamom
- grans de coriandre
- 1 nou de mantega
- 1 ceba petita
- 2 tomàquets
- 2 cullerades de sucre moreno
- vi blanc
- 25 cc de vinagre
- gengibre fresc
- fideus d'arròs

Elaboració

1- En una paella calenta i sense gens d’oli, poseu-hi el magret pel cantó de la pell, i enrossiu-lo durant uns 5-7 minuts, per treure l’excés de greix.

2- Piqueu en el morter un grapat de grans de pebre, de cardamom i de coriandre amb un una mica de sal, aboqueu-ho en un bol juntament amb la sal gruixuda i ½ got d’aigua. Barregeu-ho tot

3- En una safata d’anar el forn, feu un llit amb un bon grapat de la sal especiada , i dipositeu-hi el magret d’ànec a sobre, acabeu-ho de cobrir tot amb la resta de la sal. Poseu-ho al forn durant uns 20 min a uns 200º. Traieu-ho del forn i deixeu-ho reposar abans de trencar la crosta de sal, durant uns 15 minuts més.

4- Mentre tant, en un bol amb aigua poseu-hi els cumquats i porteu-los a l’ebullició. Llenceu l’aigua i els cobriu de nou amb aigua freda. Repetiu-ho fins a tres cops.

5- Pel chutney de cumquats. En una paella amb la nou de mantega enrossiu la ceba. Afegiu-hi el tomàquet ratllat amb un raig de vi blanc i 1/2 culleradeta de gingebre fresc picat o laminat molt fi , deixeu-ho reduir. Tallar els cumquats per la meitat i els afegiu-los a la paella juntament amb el sucre moreno i el vinagre. Deixeu-ho fer a foc lent uns 25 minuts. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho si cal .

6- En una paella amb força oli ben calent aboqueu-hi un grapat de fideus. Teniu a mà algun estri per rescatar-los de l’oli doncs es fan molt ràpidament

Muntatge

Trenqueu la crosta de sal i feu el magret a talls. En un plat poseu un llit de fideus , uns dos o tres de talls del magret i una mica del chutney de cumquats... i gaudiu-ho de gust.

13 comentaris:

  1. Ostres Alfons!!! Ja pots continuar penjant posts sobre segons plats! Aniran molt bé per començar a pensar en receptes per Nadal!! Quina passada!!

    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  2. Apalí, quin plat més elegant i de primerísima qualitat! Enhorabona.

    ResponElimina
  3. Un plat magnific per a les festes que venen!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Hola Nuni!... tens raó els Nadals seran aqui molt abans que ens adonem .. sort que fins aleshores ens trobarem amb un munt de receptes noves per poder fer una bona tria ...
    una abraçada!

    ResponElimina
  5. Hola MaryLou!!... veig que tu també ja estàs pensant en les properes festes,..deu ser que tots tenim moltes ganes de poder lluir-nos entre els fogons en uns dies tant assenyalats com aquests... però ja arribaran ..ja
    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Hola amics de la cuina vermella!... teniu raó vesteix una taula d'un dia de festa moltíssim més del que en realitat costa de fer
    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Fabulós plat de festa, ens fa pensar que aviat venen els Nadals
    Una abrasada

    ResponElimina
  8. Un acompanyament molt original, acostumats al típic chutney de tomàquet, aquest amb kumquats ha de quedar mot bé i més sorprenent... Sempre havia pensat que els kumquats només servien per decorar pastissos, je je je... ara ja veig que els puc treure més rendiment :)
    T'has estrenat amb un 10 en els egons plats!

    ResponElimina
  9. Caram! això sí que és un plat de campanilles! felicitats i petons.

    Una altra cosa:

    Tanto La Olla Suiza como nosotros queremos agradecer vuestra entrega, participación y buena acogida, así que era imprescindible agilizar el esperado resumen, y aquí lo tenéis:

    Resumen HEMC 37: Aperitivos
    Resumen en La Quinta de Luculus

    Gracias de nuevo!

    ResponElimina
  10. Gràcies "Fem un mos" ... pel que veig tu també ja comences a escalfar motors per a aquests propers Nadals...
    Si Gemma, tot i que queden fantastics decorant les postres, també quedie bonisims com acompanyament en altres plats: és l' optimització del cumquat!! ; -))
    Gràcies Quinta del Luculus, aquest últim HEMC ha estat un gran èxit de convocatòria i la vostra celeritat en penjar el resunem és digne d'admiració,... vaig de seguida a veure-ho ...

    ResponElimina
  11. St Hilari, espero poder sorprendre ben aviat als de casa amb aquest plat de luxe, bona idea això dels kumquats, una molt bona manera d' aprofitar-los!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  12. Ostres noi!! quin plat més i més elegant per una festa.
    Com sempre molt i molt bona la presentació.

    ResponElimina
  13. i el més sorprenent de tot Beth, és el fàcil que resulta de fer... Un petó!
    Gràcies Carme, pels teus comentaris... sempre son tan afalagadors... Una abraçada!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails