13/10/09

TAST D'OLIS



D’entre les moltes bones sensacions d’un viatge de vacances pel Vietnam, recordo la visita a una “empresa” familiar dedicada a l’elaboració artesanal de productes derivats del coco. D’allí, a més d’un magnífic sabó de mans i uns extraordinaris caramels, ens vam endur una ampolleta d’un aromatic oli de coco. Un cop ja a casa, i juntament amb altres olis que hi havien al rebost, vam muntar aquest tast d’olis, com un element més del que va acabant ser un divertit i diferent aperitiu.
Encara que la ortodòxia en la cata d’olis obliga a percebre l’aroma i el sabor tastant-lo en petits glops i en gotets de cata , i sense privar d’aquesta opció per aquells que així ho prefereixin, vam decidir-nos a fer el tast sucant un petit boci de pa a l’oli i un polsim de sal.


Aprofito aquest post per afegir-ho al darrer HEMC, tot i que ja he fet una aportació amb la cullera de melmelada de peres i foie-gras, crec que aquest tast d’olis es una proposta força divertida per incloure-la també com un aperitiu...el tema del mes.







Despatxeu

-oli de coco
-oli de cacauets
-oli d’avellanes
-oli d’olives arbequines
-oli de gira-sol, aromatitzat amb llimona, bitxo, farigola llimonera i alls.
-pa i sal

Preparació

1- Per tal de aromatitzar l’oli de gira-sol caldrà: tallar la pell de la llimona en bastonets fins, sense la part blanca, i escaldar-los uns moments en aigua bullint. Un cop ben secs es deixen maridar amb una punta de bitxo, unes branques de farigola llimonera i un parell d’alls pelats, dins d’una ampolla amb l’oli de gira-sol durant un parell de dies, abans de fer-lo servir

Muntatge

Repartiu en diferents bols els diferents tipus d’oli, feu bocinets de pa , disposeu la sal - aquí, escates negres de sal marina- .. i gaudiu-ho de gust.

11 comentaris:

  1. Hola Alfons, me parece una gran idea, a mi marido le encantará esta propuesta tuya.

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  2. Hola Paula! celebro que en tu casa esta propuesta tenga seguidores... es tan simple como divertida... ya me contarás....
    Un abrazo

    ResponElimina
  3. A mi també em sembla una bona i original proposta!

    Petonets

    ResponElimina
  4. Que xulo! Jo només ho havia fet amb diferents olis d'oliva verges amb un bon pa de xapata (on hi hagi un bon pa que es treguin els gotets de cata..) i sal maldon! S'haurà de provar!
    Per cert les teves fotos del flickr (crec que ja t'ho havia dit fa temps) són una passada!!! Deus ser fotògraf professional! I quin fart de viatjar no?? Moltes felicitats perquè són realment precioses!
    Petons!!!

    ResponElimina
  5. Hola MaryLou!!...tot i que les normes de bona educació a taula, no veuen amb bons ulls això de rostar els plats ... qui es pot resisir a fer-ho??!! ... aqui a més, és del que es tracta, de transgredir normes
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  6. Hola de nou Nuni!!...el tast es obert a totes les variants de pans i d'olis ... fa poc he vist en un post de "webos-fritos" un oli de xufles,i que de seguida he pensat em incloure'l en una propera ronda de tasts, te que estar....!
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Ah! Nuni...gràcies pels teus amables comentaris sobre les meves fotos a Flickr,... no, no hem faria res dedicar-me a això de la fotografia, però de moment tan sols és un hobby... que competeix durament amb això dels fogons...
    Una forta abraçada, amiga!!

    ResponElimina
  8. Ep, molt original: això ho havia vist als restaurants finolis, però només amb diferents varietats d'oli d'oliva :-D
    Jo m'hi apunto, amb el que m'arriba a agradar sucar pa a tot arreu!!!

    ResponElimina
  9. Ostres, molt bona idea!! Ens agrada i molt! salut.

    ResponElimina
  10. Hola Surfzone!!....doncs aquí n'hi ha per sucar-hi pa!! .. i tant com vulguis!!... i sense perill de "finoleries" ;-)), fins aviat!

    ResponElimina
  11. Benvinguts a aquest bloc amics de la cuina vermella !!... és un tast divertit, molt ràpid de preparar i sempre surt bo...
    fins aviat!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails