Aquest gotet, baixet i grassonet, van arribar a taula de parella amb un altre d’alt i prim...i entre tots dos van encarregar-se d’entretenir el personal en aquest espai tant elàstic que hi ha abans del mal enumenat plat principal, ...com una parella de còmics ben avinguts... l’un amb un repunt final força salat, i l’altre amb un final ben dolç... (continuarà)
Despatxeu: (per uns 6 gotets)
- Tomàquets cirerols
- 3 anxoves
Per a la mousse d’albergínia
-1 albergínia
-1 clara d’ou
-1 fulla de gelatina
-sal
-oli d’oliva
Per a la gelatina de tomàquet escalivat
- 1 i ½ fulles de gelatina
- 4-5 tomàquets per escalivar
-sal i pebre
Preparació
1. –Escaliveu com tingueu per costum, els tomàquets i l’albergínia. Reserveu-ho.
2.- Per a la gelatina de tomàquet. Traieu les llavors i la pell als tomàquets escalivats, tritureu-los i tamiseu-los. Rectifiqueu-los de sal i pebre i afegiu-hi la gelatina prèviament remullada en aigua freda, i desfeta amb un parell de cullerades de tomàquet calent. Ompliu el fons dels gotets i els reserveu a la nevera
3-Per a la mousse d’albergínia. Dissoldre la fulla de gelatina, prèviament remullada, amb una mica d’aigua calenta. Peleu l’albergínia escalivada i tritureu-la juntament amb l’aigua amb la gelatina dissolta i un rajolí d’oli d’oliva. Rectifiqueu-ho de sal. Munteu la clara a punt de neu i barregeu-ho amb l’albergínia emulsionada.
Muntatge
Un cop solidificada la capa de gelatina de tomàquet escalivat, podeu abocar-hi a sobre l’albergínia. Acabeu amb la meitat d’un tomàquet cirerol, un filet d’anxova al damunt i unes gotetes d’oli de marinar les anxoves.
Estoy deseando ver la segunda parte.
ResponEliminaSaludos.
Com sempre, un gotet que enamora
ResponEliminaEva:... tus deseos van a ser cumplidos.... muy pronto... ojalá todos estuvieran tan a mano... ;-))
ResponEliminaUn abrazo
i sense tastar-lo M. Pau !! això si que és un amor a primera vista ;-)
ResponEliminaHuuuuaaaalaaaa!!! Que xulos! Osti quina passada de gotets! Me l'apunto a la llista de Nadal! Ja tinc ganes de llegir el següent!!!! petons!!
ResponEliminaQuina passada de gotets! Que monos amb aquesta forma ovalada... La combinació del tomàquet i l'albregínia ha de quedar molt bona i molt "chic" ja tinc ganes de llegir lar esta :)
ResponEliminaQué original i qué bo!!!
ResponEliminaAquesta recepta es podria tenir preparada amb antelació?
Estic pensant en els aperitius de nadal!
Petonets
Estan genials! bé, em pregunto quino cosa no està genial en aquesta cuina ;)
ResponEliminaB7
Quin aperitiu mers bo, com s`acosten les festes, serà qüestió d`anar-los provant (forma dissimulada de copiant, jejejeje)
ResponEliminaPetons
Hola Alfons,
ResponEliminaBona combinació, bona execució, bona presentació.
Segur que estan boníssims.
Felicitats
Salut,
Pepin
Bravo!
ResponEliminaOtra receta impresionante, felicidades
ResponEliminaQUE MALA UVA........... NO PONERLO ES CASTELLANO, QUE HORRORRRRRRRRRRR........ ES UNA VERGUENZA, VIVIENDO EN ESPAÑA
ResponElimina"Si tus perjuicios son tus ventanas al mundo, límpialas de vez en cuando
ResponEliminao no entrará la luz"
Alfonso Joseph D'Abruzzo