Per a tots aquells no massa entusiastes dels panellets, pels que tenen raons “light” per moderar-ne el seu consum o per a tots aquells que amb un "per tastar-los" ja es donen per satisfets ... encara que després sempre hi ha un bis ..... va adreçada aquesta simbiosi de panellets ... dos en un: panellets de cacau amb cor de taronja ... o viceversa!
Despatxeu (per unes 40 unitats)
-1/2 Kg d’ametlles en pols
-350 gr. de sucre
-150 d’aigua
-1 clara d’ou
- la ratlladura de 2 taronges
- cacau en pols
- 1 culleradeta de Cointreau
Elaboració
1- Seguiu les indicacions de l’últim post, panellets de pinyons amb panses al rom ... o non, per fer la massa mare. Dividiu-la en dues parts. En una afegiu-hi la ratlladura de les taronges i el Cointreau, i a l’altra afegiu-hi el cacau en pols, al vostre gust, unes dues cullerades, tot remenant molt bé. Deixar-ho reposar a la nevera unes 2 hores com a mínim, (o tota la nit)
2- Feu boleles petites amb la massa de taronja i recobriu-la amb la de cacau formant una bola regular... o viceversa... (també podeu fer boletes més grans, amb els sabors individuals)
3- Colocarlos en una safata d’anar al forn, Fornejar a 200 º només uns 5 o 6 minuts... i gaudiu-ho de gust.
2- Feu boleles petites amb la massa de taronja i recobriu-la amb la de cacau formant una bola regular... o viceversa... (també podeu fer boletes més grans, amb els sabors individuals)
3- Colocarlos en una safata d’anar al forn, Fornejar a 200 º només uns 5 o 6 minuts... i gaudiu-ho de gust.
Qué bonics!!! i ben bons!!!!
ResponEliminaPetonets
Oh!!!!!!!!!!!!!! Quina idea més rebona, em va sobrar massapà dels panellets i estava pensant gastar-la recobrint-lo de xocolata, però tu m'has donat una idea millor. Sens dubte, la genialitat de la idea està en el viceversa!!!
ResponEliminaHola MaryLou!!...la taronja i la xocolata són bons companys en molts postres i aqui en el món dels panellets ho continua confirmant
ResponEliminauna abraçada!
Hola gemma!! si a mi em sobrés una mica de massa de panellets sens dubte intentaria noves combinacions, ...coco, cafè, festucs ... segur que casen entre ells perfectament,i sense allunyar-se molt dels panellets més tradicionals...
ResponEliminauna abraçada !!
Que xulos i que originals!!!
ResponEliminaÉs molt bona idea i queden guapíssims!
Jo al final els vaig fer farcits amb una griotine (cirera confitada amb licor) i banyats amb xocolata negre i coronats amb granet d'avellana. La idea era bona i eren atractius d'aspecte però eren extremadament embafadors... i per tant no en penjaré el post finalment... una altra vegada serà!
Els teus els trobo genials! Harem d'anar fent provatures de cara l'any que ve!
Molts petons!!
Ooooooooohhhhhhh!!! Una idea moooolt original i genial!! Enhorabona!! :)
ResponEliminaQuina meravella de panellets, mels apunto tots pel pròxim any.
ResponEliminaUna abrasada
Hola Nuni!! Quina llàstima ... per que tal com ho expliques aquestes cireres confitades amb licor i banyades amb xocolata sonenn francament bé ...
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies Merce, la veritat és que particularment els de taronja van quedar molt fins i li van donar als "simbiòtics" un cor força delicat
ResponEliminauna abraçada
això és el millor d'aquests dolços .... que disposem de tot un any per recuperarnos ;-))
ResponEliminaUna abraçada fem un mos !!
Son els millors que he vist en tota la xarxa!! Enhorabona per la genial idea. Molts petons
ResponElimina...la veritat, amics de la cuina vermella ... és que m'encanten les vostres exageracions....!
ResponEliminauna abraçada!