24/11/09

MAGRET D'ÀNEC A LA MEL AMB PURÉ DE CASTANYES


Si esteu pensant amb un magret d’ànec com un dels plats per portar a taula aquestes properes festes, avui us proposo aquest magret d'ànec a la mel amb puré de castanya, una alternativa al magret d’ànec a la sal amb chutney de cumquats de fa uns dies..., una bona opció per cridar l'atenció de tots els parroquians de la vostra taula, també en aquests dies que s’acosten.






Despatxeu

-1 magret d’ànec
-2 cullerades de mel
-1 cullerada ben plena de Brovil ( extracte de carn)
-2 cullerades de crema fraîche
-60 gr. de mantega
-100 gr. de puré de castanyes
-400 gr. de patates
-sal
-pebre
-mango (opcional)
-flocs de castanyes deshidratades ( opcionals)


Preparació

1- Feu bullir les patates pelades i tallades a bocins en un cassó amb aigua i sal fins que siguin cuites. Escorreu-les i passeu-les per un passa- pures o aixafeu-les amb una forquilla. Barregeu-hi la mantega en pomada

2- Barregeu el puré de castanyes amb la crema freîche i afegiu-ho a les patates amb mantega. Remeneu-ho tot molt bé .

3- Feu talls romboïdals, cada tres cm aprox., a la part de la pell del magret , fins arribar a la carn, i salpebreu la peça al vostre gust. En una paella al foc, i sense gens d’oli, comenceu per coure el magret per la part de la pell uns 7 -8 minuts, retirant de tant en tant el oli que es va fent , i uns 4-5 minuts per l’altre canto, més estona si un agrada més feta. Reserveu-la uns 30 minuts com a mínim, abans de tallar-la

4- En una cassola al foc poseu-hi 200 ml d’aigua, l'extracte de carn i la mel , i reduïu-ho fins que quedi una salsa que comenci a napar la cullera. Si voleu la podeu tallar amb una mica de l'oli de coure el magret. Reserveu-la.

5- Feu petits quadrats amb un tall de mango


Muntatge

Al plat poseu-hi una base del puré de patates-castanyes, a sobre un parell de talls del magret , i aboqueu-hi per sobre dues o tres cullerades de la salsa. En aquests cas, també hi he afegit una mica de mango tallat en petits quadrats , i flocs de castanyes deshidratades, però podeu decorar-ho amb grans de sèsam, castanyes cuites senceres..... i gaudiu-ho de gust

10 comentaris:

  1. Tobo que tan les castanyes com la mel lliguen de forma sensacional amb el magret, una bona combinació!
    On trobes els flocs de castanya? Em sembla que no ho he vist mai...

    ResponElimina
  2. hola gemma!!.. jo els vaig trobar per casualitat, durant una visita turística a la garrotxa, en una botiga de la localitat de Santa Pau. Els comercialitza una empresa italiana i aquest és la seva pàgina web: www. Castagnobruno.it,segurament hi podras veure altres distribuïdors...
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Una recepta de cinc forquilles! amb el que m'agrada l'ànec, i amb aquest puré de castanyes ha d'estar magsitral. Amb el teu permís me'n porto la recepta, així quan la faci podré fer pam-i-pipa als meus veïns ;)

    ResponElimina
  4. a mi també m'agrada molt l'ànec, Maragda,...i als meus veïns també.... ;-))
    1 B7

    ResponElimina
  5. Un altre plat de Taula de Festa!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  6. Un plat fenomenal per aquestes festes, las castanyes amb la mel li han de donar un bon toc al magret.
    Petons

    ResponElimina
  7. Hola Alfons!
    El teu magret té una pinta!!!
    Ahir en Lienas ens va explicar una recepta de magret farcit que crec que caurà en algun àpat d'aquestes festes!
    Quin banquet que els hi vas servir!! Que afortunats!!

    Petons!

    ResponElimina
  8. Beth, no m'importaria que fos per un dia normal i corrent.. però, sense tenir que ser Ministre o Conseller d'alguna cosa...
    veritablement , fem un mos, la mel i les castanyes fan tardor i combinen perfectament...
    aquesta classe amb el Lienas...ja tinc ganes de llegir la teva cronica Nuni... i que ens ensenyis en el teu bloc aquesta recepta del mgret...sense veure-la ja gairebé la tinc en compte per a aquests propers dies
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Hola Alfons, gracies per visitar el meu bloc i pel teu comentari.
    Al arribar aquí, he anat directe a l'ànec, m'encanta!
    salut!
    Eva
    Ma Petite Boulangerie

    ResponElimina
  10. Hola Eva! com ja veus, a nosaltres l'ànec també ens agrada molt, i visitar el teu bloc ha estat una delicia a repetir
    Una abraçada

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails