Arribada la tardor, a casa, de moniatos, no en falten mai. Ens agraden cuits al forn, o millor encara, al caliu d’un bon foc a terra, però sobre tot els fem fregits, tous per dins i cruixents per fora, amb un polsim de sal .... però en pastís, ha estat el primer cop,... i aquest ha estat el resultat després de buscar per la xarxa una recepta, i picar una mica d’aquí i una mica d’ allà: un pastís de moniato farcit de moniato.
Despatxeu
-1 kg llarg de moniatos
-190 gr. de sucre
-4 ous
-200 ml de nata líquida
-20 gr. de farina d’ametlla
-90 ml. d’aigua
-canyella en pols
-100 gr. xocolata de cobertura negra 70% cacau
-sucre glaç
-oli per a fregir
Preparació
1-Amb un dels moniatos, feu unes quantes làmines fines i estretes amb un pelador, i reserveu-les. Poseu la resta al forn a coure, fins que siguin tous. Un cop freds, peleu-los i feu-ne puré.
2- Per al moniato dolç. En un cassó al foc feu un almívar amb l’aigua i 100 gr. de sucre. Fora del foc incorporeu-hi una quarta part del puré de moniatos, una culleradeta de canyella i la farina d’ametlla fins obtenir una mescla homogènia. Foneu 25 gr. de xocolata de cobertura amb un rajolí de nata liquida i incorporeu-ho a la barreja anterior. Té que quedar un puré dens. Reserveu-ho.
3-Per al pastís .En un bol, batre els ous i la resta del sucre fins doblar el volum. Afegiu-hi la resta de la nata liquida i de mica en mica, la resta del puré de moniatos, barregeu-ho tot bé. Aboqueu-ho en un motlle rectangular i enforneu-ho a 180 º durant uns 50 minuts, o fins que estigui cuit. Reserveu-ho
4- En una paella amb oli roent, feu xips amb les làmines de moniato cru. Passeu-les un moment sobre paper de cuina i empolsineu-les amb sucre glaç.
5- Foneu la resta de xocolata de cobertura, amb un rajolí de nata líquida, i reserveu-la calenta fins el moment de servir.
Muntatge
Amb el pastís ja fred, feu tres parts iguals, i obriu-les per la meitat, (és més senzill que fer-ho amb tot el pastís sencer) com si d’un pa de pessic és tractes, i feu una capa amb la meitat del moniato dolç. Torneu-les a cobrir i feu una segona capa amb la resta del moniato dolç per sobre. Feu porcions individuals (unes quatre per cada tros de pastís )
i emplateu-les amb unes xips de moniato a sobre. Servir-ho amb un rajolí de xocolata de cobertura calenta per sobre. . ..... i gaudiu-ho de gust
2- Per al moniato dolç. En un cassó al foc feu un almívar amb l’aigua i 100 gr. de sucre. Fora del foc incorporeu-hi una quarta part del puré de moniatos, una culleradeta de canyella i la farina d’ametlla fins obtenir una mescla homogènia. Foneu 25 gr. de xocolata de cobertura amb un rajolí de nata liquida i incorporeu-ho a la barreja anterior. Té que quedar un puré dens. Reserveu-ho.
3-Per al pastís .En un bol, batre els ous i la resta del sucre fins doblar el volum. Afegiu-hi la resta de la nata liquida i de mica en mica, la resta del puré de moniatos, barregeu-ho tot bé. Aboqueu-ho en un motlle rectangular i enforneu-ho a 180 º durant uns 50 minuts, o fins que estigui cuit. Reserveu-ho
4- En una paella amb oli roent, feu xips amb les làmines de moniato cru. Passeu-les un moment sobre paper de cuina i empolsineu-les amb sucre glaç.
5- Foneu la resta de xocolata de cobertura, amb un rajolí de nata líquida, i reserveu-la calenta fins el moment de servir.
Muntatge
Amb el pastís ja fred, feu tres parts iguals, i obriu-les per la meitat, (és més senzill que fer-ho amb tot el pastís sencer) com si d’un pa de pessic és tractes, i feu una capa amb la meitat del moniato dolç. Torneu-les a cobrir i feu una segona capa amb la resta del moniato dolç per sobre. Feu porcions individuals (unes quatre per cada tros de pastís )
i emplateu-les amb unes xips de moniato a sobre. Servir-ho amb un rajolí de xocolata de cobertura calenta per sobre. . ..... i gaudiu-ho de gust
La foto genial!!!!!! dela recepta no puc opinar: no m'agrada gens el moniato, però sortint dels teus fogons segur que deu ser magnífic com tot el que prepares.
ResponEliminaB7's i molt, molt Bones Festes!
A casa els moniatos també ens agaden molt, a la tardor canvio tot el que porta patata per moniato, llàstima que no se'n trobi tot l'any.
ResponEliminaM'apunto aquestes postres de moniato en dues textures, amb la salsa de xocolata per sobre ha de ser ESPECTACULAR!
Quin pastís més bo! A mi sí que m'agrada el moniato i la meva mare n'és una apassionada! O sigui que en quan tingui l'ocasió (els moniatos) li faré que segur que li encantarà! Felicitats per la capacitat que tens per sorprendre'ns post a post!
ResponEliminaUna abraçada!
Hola!! Muchas gracias por tu visita, no conocia tu blog, pero me encanta!! Asi que ya no me perdere nada de lo que hagas.
ResponEliminaEste pastel es una delicia, he visto el boniato de muchas formas, pero asi, convertido en un pastel tan tentador no... Me gusta!
Besos.
A casa agraden molt el moniatos (aqui també li diuent boniatos) així amb pastís tampoc els he fet mai. L'aspecte es molt temptador!!!
ResponEliminaPetons
Tinc una carbassa, i no sé com emprar-la, com ho veus fer el teu pastís però en comptes de moniato carbassa??? és que es veu tan exquisit aquest que ens has preparat...
ResponEliminaM'apunto la recepta, per que ha de ser ben bó. Ptons
ResponEliminaMira quina casualitat Maragda, tot just acabo de llegir el comentari dels amics vermells,on suggereixen fer aquests postres amb carbassa,... crec que és una fantastica idea, que podria ser també una alternativa per a tots aquells que no sou devots dels moniatos... com per tots els que si ho sou, és clar,... si us animeu ja ens ho explicareu
ResponEliminauna abraçada/abrazo a tots
Quina bona pinta...! Justament aquesta castanyada comentàvem amb la meva mare que el moniato es podría cuinar de moltes maneres i no només el típic cuit al forn... aquest pastís és una idea magnífica! Me l'apunto!
ResponEliminaGràcies pel comentari al meu blog! I enhorabona per el teu!
Nunca había visto un pastel de boniato, la foto es magnífica y el resultado no dudo de que sería para disfrutarlo. En casa es raro el año que comemos un boniato, pero esta receta me la guardo pues será un magnífico postre para mi próxima castañada, aunque seguro lo probaré antes. Por si acaso ando muy líada en los próximos días, aprovecho desde aquí para desearte a ti y a tu familia una Felices Fiestas de Navidad y Año Nuevo. Petons
ResponEliminaJe n'ai encore jamais fait de gâteau à la patate douce. Je vais essayer ta recette.
ResponEliminaA bientôt.
Aquí en asturias, no hay mucha costumbre de utilizar el boniato, aunque yo lo utilicé en alguna ocasión en pastelería, pero a la vista de esta maravilla, apetece marcharse al mercado en este momento a por los boniatos, para ponerse con la receta. La foto es una preciosidad, y la receta una tentación.
ResponEliminaUn abrazo.
quelle merveille ce gâteau!!!!
ResponEliminaje note ta recette
bonne journée
Increible. Segur que deu ser boníssim, ja tinc ganes de tastar-lo.
ResponElimina