Avui tirem d'arxiu, ....de plats rescatats ...i de fotos fetes en el seu moment, però sense cap intenció de que algun dia sortissin en cap bloc, ... feina feta, .... només cal escriure la recepta,... i això és, molt sovint, més laboriós que fer la foto. Aquesta recepta d'avui guarda per a mi un entranyable record, fins al punt que és la foto que he inclòs a la capçalera d'aquest bloc,... és de la gran Ruscalleda, i això ja és tota una garantia, ho puc assegurar, ...unes postres que sempre que han arribat a taula han causat impacte !!... i és que , amics meus, no se'm acut millor manera, que amb una magnífica recepta d'una gran cuinera, de felicitar-vos aquest Nadal, amb els meus millors desitjos de noves, agosarades i fantàstiques receptes per gaudir-les aquest proper 2010.
BONES FESTES !! ..... i fins l'any que ve!!
Despatxeu ( 4 persones)
-2 iogurts grecs
- ½ pinya natural
-1 poma àcida
-1 magrana
-250 g d’olives d’aragó
-Suc de ½ llimona
per al xarop
-50g de sucre
-50 g d’aigua
Preparació
1- Per al xarop, poseu l’aigua i el sucre en un cassó i el deixeu que arrinqui el bull
2-Mentrestant, poseu la pinya i el suc de llimona en un bol i tritureu-ho, Després, coleu-ho perquè quedi ben fí
3-Per a la pasta d’oliva dolça, poseu les olives sense pinyol en un bol. Incorporeu-hi tot seguit el xarop i tritureu-ho. Un cop estigui triturat, coleu-ho.
Muntatge
En el fons de la copa poseu una capa de iogurt, afegiu-hi una segona capa de pasta d’oliva dolça, i a sobre la pinya triturada. Desprès, poseu uns trossos de poma pelada i uns grans de magrana. Podeu posar-hi algun a galeta tipus teula com a cruixent al final ..... i gaudiu-ho de gust !
No em puc imaginar com deu quedar aquesta pasta d'oliva dolça... que sorprenent! Clar que venint de la Ruscalleda, l'èxit està garantit! Serà qüestio de provar aquesta combinació extraordinària de sabors i ingredients.
ResponEliminaBon Nadal i Bon Any Nou!
Bon Nadal i bon any 10!! penso que la manera amb la qual t'acomiades de nosaltres és genial, amb una recepta de Carme. Molts petons amics!
ResponEliminaQuines postres més bones, amb el teu permís t'ho copio per que segur que ho faig. Ptons i Bon Nadal
ResponEliminaDoncs Gemma, la pasta és sorprenent i deliciosa, però has de triar bé les olives, fuig de les que venen ja despinyolades en pots de llauna ... per mi juntament amb les d'Aragó, les millors són les de Calamata, les conservades en oli ... carnoses i sucoses.. no en necessites moltes i aquestes postres s'ho valen.
ResponEliminaBones festes i bon any per a tu també
Gracies amics de la cuina vermella, els vostres reis mags són genials, i no se res però crec que apareixeran per la meva cuina en el seu dia -el de Reis- acompanyant a un bon cafè
Bones festes de Nadal, Any Nou i... Reis!!
És clar que si Carme, només espero que us resultin tan bones com les varem trobar nosaltres ... Ja m'ho explicaràs i no et cansis despinyolant ... Bones festes
Unes postres que ens faran pair ben bé tota la fartanera d'aquests dies que s'acosten, sí senyor! Amb el segell de garantia de la Ruscalleda, no es pot demanar més. Bé sí, MOLT BONES FESTES i que el 2010 et sigui propici, que nosaltres continuarem treient el morret per la teva cuina... ;)
ResponEliminaPetons amb aires nadalencs
Tan delicado como delicioso. Me ha encantado.
ResponEliminaBesos.
Magnifica, como todas tus recetas, sin duda me la apunto y con olivas de mi tierra, yupi.
ResponEliminaFelices Fiestas a ti tambien. Paula
Ara m'has deixat ben parada amb això de la pasta d'olives dolces! no me la imagino com deu ser... per tant l'hauré de provar! ^^ La Rusqui sempre és garantia d'èxit, com tu! Molts petons i si no ens "veiem" abans, bones festes i fins l'any que ve!
ResponEliminaUna abraçada!!!!!
Unes postres, que sempre tenen un raconet, desprès de la fartanera d'aquiests dies, tot i que jo m'he proposat aquest any poder assaborir els torrons.. és a dir, arribar a les postres amb alguna cosa més que un petit racó a l'estómac,... ja t'ho dire si ho aconsegueixo...
ResponEliminaUna forta abraçada Maragda.
Tienes toda la razón Silvia delicado y delicioso... para encantar a tus invitados. Un abrazo
Con olivas de Aragón, ¡como no!. Felices Fiestas para ti también, Paula
Doncs espera a quedar-te ben parada quan els tastis, Nuni,... és com... és a dir ... bé... millor m'ho expliques tu...que de cronista en saps un niu... Una gran abraçada i fins l'any que ve
Me encantan tus recetas y tus presentaciones.
ResponEliminaUn abrazo.
Bon Nadal
Margot
Cierra los ojos e imagina los momentos más felices de tu vida, eso es lo que deseo para ti; un año 2010 lleno de felicidad.
ResponElimina¡¡¡ FELIZ NAVIDAD 2009!!!
Oooh... digestives però no per això menys apetitoses. Potser remataré algun dels àpats que ens abasseguen aquests dies amb elles.
ResponEliminajoyeux noël et bonne fête de fin d'année
ResponElimina