Feia temps que aquesta recepta la tenia al cap d’amunt en la llista de les receptes "pendents", .... esta treta del bloc Food&Cook...... un bloc força conegut en aquest món de blocaires culinaris... i val a dir que, va ser tan sols tastar-lo i sentir-se al cor de terres irlandeses... una autentica delícia...
Despatxeu: (Per 2 motlles de 12 cc de diàmetre)
-125 ml cervesa negra Guinness stout
-125 gr. mantega
-35 gr. cacau en pols
-200 gr. sucre
-70 ml. de nata líquida per muntar
-1 ou
-1/2 cdta. de vainilla líquida
-125 gr. farina per rebosteria
-1 cdta. de bicarbonat
Per al frosting
-150 gr. formatge tipus philadelpia
-75 gr. sucre glaç
-180 ml. nata líquida per muntar
Preparació:
1-Poseu en una olla la cervesa a escalfar a foc mig, quan estigui calenta afegiu-hi la mantega tallada a trossos i remeneu-ho fins que la mantega es fongui completament. Reserveu-ho.
2-En un bol poseu el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat i barregeu-ho fins que quedin ben lligats tots els ingredients..
3-En un altre bol, poseu la nata líquida, l’ou i la vainilla i barregeu-ho, fins que quedi una mescla uniforme. A continuació afegiu la cervesa amb la mantega, i barregeu-ho de nou fins a integrar-ho bé tot.
4-Un cop tenim la barreja líquida incorporeu-hi els ingredients secs i barregeu-ho enèrgicament fins a aconseguir una massa uniforme, (quedarà bastant líquida).
5-Passeu la massa als motlles engreixats i introduïu-ho al forn, prèviament pre-escalfat a 180 º, durant 50 minuts aproximadament ..
6-Mentre prepareu l'frosting. Barregeu el formatge i el sucre, fins a aconseguir una crema suau, després afegiu-hi la nata que prèviament haureu muntat i barregeu-ho amb moviments suaus, aconseguireu una crema lleugerament untuosa que posareu per sobre el pastís un cop ja fred
2-En un bol poseu el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat i barregeu-ho fins que quedin ben lligats tots els ingredients..
3-En un altre bol, poseu la nata líquida, l’ou i la vainilla i barregeu-ho, fins que quedi una mescla uniforme. A continuació afegiu la cervesa amb la mantega, i barregeu-ho de nou fins a integrar-ho bé tot.
4-Un cop tenim la barreja líquida incorporeu-hi els ingredients secs i barregeu-ho enèrgicament fins a aconseguir una massa uniforme, (quedarà bastant líquida).
5-Passeu la massa als motlles engreixats i introduïu-ho al forn, prèviament pre-escalfat a 180 º, durant 50 minuts aproximadament ..
6-Mentre prepareu l'frosting. Barregeu el formatge i el sucre, fins a aconseguir una crema suau, després afegiu-hi la nata que prèviament haureu muntat i barregeu-ho amb moviments suaus, aconseguireu una crema lleugerament untuosa que posareu per sobre el pastís un cop ja fred
Una passada de pastís, tan per la forma del frosting com pel seu gust de xocolata i guiness... El tinc a pendents des de fa molt temps, a veure si tinc temps de provar-lo.
ResponEliminaQué casualidad, yo lo tengo pendiente desde hace unos días que la ví por primera vez. Muy original la receta y te ha quedado de maravilla. Me imagino su sabor....
ResponEliminaun saludo
juer, pues yo debía de hacerla mal, porque me salió gelatinosa y no me gustó nada (seguro que también influye que sea totalmente abstemia :P)
ResponEliminaBueno, el frosting sí que lo copio ;)
Salu2. Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Anims Gemma!! que amb la teva taxa de productivitat de pastissos, segur que abans de la propera marató dels escorpins, trobes un forat per fer -la,.... ja m'ho diràs...
ResponEliminaYa ves Pilar, esta es una de aquellas recetas que ha llamado la atencion a mucha gente y no te puedes quedar con las ganas de probarla,... te gustará!
ResponEliminaQue lástima Paula,.. no se que te pudo salir mal... por lo de ser abstemia... aqui es una suerte, ya que al calentar la cerveza todo el alcohol se evapora y solo queda el sabor... apta para todos
ResponEliminasalu2
Quina casualitat, jo la vaig fer diumenge i va ser un éxit total. Salutacion
ResponEliminaQué pinta!! Tendré que probar con cerveza Guinnes!
ResponEliminaBs!
Maia a casa va ser també tot un éxit. salutaptons
ResponEliminaSara, prueba con la cerveza esta buenissima.... incluso sin la tarta ;--)) Bs
Un pastel de lo más original y la verdad es que no te deja indiferente, tomo nota y ya va a mi lista de pendientes si me animo a hacerlo ya te contaré.
ResponEliminaQue tengas un buen fin de semana.
El frosting t' ha quedat molt bé, i el pastís ja l' he vist a un parell de blocs, a veure si m' animo i el faig que a casa de cervesa no en falta mai ;)
ResponEliminaUn petó! Beth
Espero que te animes me lo cuentes Anna,... y a poder ser pronto,
ResponEliminaUn buen fin de semana y de puente, si tienes la suerte de hacerlo
Crec que es un dels pastissos més populars de la red, crida força l'atenció i està bonissim!!
Una abraçada Beth
Mira que la cervesa negre no m'entusiasme (de fet cap cervesa en general) però amb l'aspecte del teu pastís m'animaria i tot a provar-la!!
ResponEliminaPetons!
Tot un exit aquest pastís, fins i tot per als més escèptics!! Molt agradable el gust que deixa a la boca. Me l'hann fet repetir tres cops aquest mes.
ResponElimina