Després de fer les “Broquetes de romaní amb pinya i tonyina”, em va sobrar un bon tros de pinya, que en lloc de tornar-la a la nevera per una millor ocasió, vaig decidir incorporar-la en el mateix àpat,.... i aquest carpaccio em va semblar una magnífica opció per rescatar-la,...... i de pas, donar el tret de sortida per a les postres ... així és que, .... preparats!! .... llestos!! ... ja!!
Despatxeu
- ½ pinya
- Pebre negre en gra
- 1 llima
- 1 taronja
- 1 clara d’ou
- Fulles d’aromàtiques fresques de.... sàlvia, menta, coriandre....
- Sucre
- Gingebre en pols
Preparació
1.-Submergiu les fulles de les aromàtiques escollides, primer en un bol amb la clara d'ou batuda, i després arrebosseu-les en un altre amb el sucre. Deixeu-ho sobre una reixeta de pastisseria fins que cristal·litzin. Reserveu-ho en un lloc sec.
2.-Amb una mandolina, talleu la pinya i repartiu les làmines en els plats. Cobriu-ho amb paper film i guardeu-ho a la nevera fins una estona abans de servir.3.- En una cassola al foc, prepareu un xarop amb aigua i sucre a parts iguals, un raig de suc de llima, i un pessic de gingebre en pols. Deixeu-ho bullir fins que redueixi. Reserveu-ho.
Muntatge
Amaniu el carpaccio de pinya amb el xarop de llima / gingebre i uns grans de pebre negre. En el moment just de servir ratlleu-hi una mica de la pell d'una taronja i d’una llima per sobre i decoreu-ho amb les fulles de les aromàtiques cristal·litzades ...i gaudiu-ho de gust
Amaniu el carpaccio de pinya amb el xarop de llima / gingebre i uns grans de pebre negre. En el moment just de servir ratlleu-hi una mica de la pell d'una taronja i d’una llima per sobre i decoreu-ho amb les fulles de les aromàtiques cristal·litzades ...i gaudiu-ho de gust
Gorgeous pictures, as always.
ResponEliminaThe Carpaccio de pinya look amazing!
Te saludo con mil besitos!!!
Plas,plas,plas.....maravillosa receta. Sencilla y riquísima.
ResponEliminaUn beso
Molt bo, i una bona manera d'acabar amb aquell tros de pinya que d'altra manera podria haver tingut un mal final!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Va ser un àpat d'allò més tropical i diurètic eh?!! bravo per les broquetes, però aquest carpaccio m'ha robat el cor, quina preciositat de plat! Gràcies!!
ResponEliminaQuina carpaccio més original, deu quedar boníssim amb les fulles! Com sempre, me l'apunto... llàstima que em manca temps per fer-ho tot!
ResponElimina;)
Després d'un bon dinar aquest carpaccio ha de sentar d'alló més bé!! deliciós!
ResponEliminaCharming pictures! Love it :-)
ResponEliminaQué menuda super pinta tiene tus platos! Este carpaccio parece muy sabroso y el filet del otro post también.
ResponEliminaUn carpaccio fabulós! lleuger, fàcil i saborós!!!
ResponEliminaMolts petons
Unes postres per quedar-se amb els convidats, segur que van quedar boca-badats.
ResponEliminaPetons.
Això és una exquisitesa sensacional!, com sempre, sorprens a cada entrada amb el luxe de les teves combinacions i presentacions Alfons. Una abraçada.
ResponEliminaEls carpaccios, a més de saludables, els trobo molts elegants, per tant, unes postres perfectes!. A més, aromatitzat d'una manera molt original!
ResponEliminaAlfons, quin carpaccio!! I m'ha encantat l'acompanyament de les herbes cristalitzades! Simplement, genial!
ResponEliminaPetons!
Me encantan estos carpaccios de fruta. Después de una cena, lo encuentro ideal. Este aromatizado muy original!!!. besos.
ResponEliminaMe gusta muchos los carpaccio de fruta y el tuyo con todos estos aromas tiene que estar muy bueno.Ideal para estos proximos dias de tanta comida.
ResponEliminaUna abraçada
miquel
MAñana recordaré todo el tiempo este plato,toca piña,sí o sí,como cada lunes.Aparte que me gusta muchísimo,me sienta muy bien...pero este plato me lo guardo ya para las fiestas.Es ideal Alfons,para despues de estas comidas tan festiva.
ResponEliminaBravo y bravo comapañero ;)))
Un abrazo
Una maravilla comer esta pina aromatizada despues de una comida festiva!!.....es el broche de oro para la comida de estas fiestas!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaja et vaig dir que les broquetes em van encantar, i em vaig quedar amb la idea de la broqueta mateixa. aquestes postres estan a la mateixa alçada, i em quedo sobretot amb la manera de cristal·litzar les fulles.
ResponEliminaEs una receta original y fresca, el punto aromático seguro que le va fenomenal, qué rica.
ResponEliminaMe voy con el solomillo que tienes debajo que ya salibo, uhmmmmmmmmmmmm y me voy a llevar la receta que esa combinación manzana-cabrales me e-mociona.
Besos y felices fiestas
Aixo ha de ser bo, i tan facilet....
ResponEliminaUna abraçada,
Fàcil i fresca, insuperable!!!
ResponEliminaPetonets
Té una pinta meravellosa. Ha d'estar boníssim. Me l'apunto!
ResponEliminaUna abraçada!
M'ha cridat molt l'atenció aixó de les aromàtiques cristalitzades, molt original i ha d'estar boníssim!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaRecordo aquesta manera de cristalitzar d'uns gruills de mandarina... però no ho he provat mai amb fulles fresques i penso que ha de quedar genial.
ResponEliminaUnes postres saníssimes, originals, gustoses, aromàtiques, ben presentades i de luxe total. M'encanta!
Que bones idees tens me pareix un postre boníssim i molt bona presentació.
ResponEliminaUn postre ben lluït, i d'aquells que passen bé!
ResponEliminaMe gusta mucho el carpaccio de piña! y las aromáticas cristalizadas que chic!
ResponEliminaBesis!
dios esto asi si que le tiene q gustar a mi novio con lo que le gusta la piña. un besitoo
ResponEliminaAquestes fulles aromàtiques li han de donar un toc deliciós
ResponEliminaUna abraçada
Este postre tiene que estar realmente delicioso, y además totalmente apto para celíacos.
ResponEliminaBesotes y abrazos
Ana y Víctor.
Una recepta ben refrescant i original, i per aquests dies que s'acosten que mengem tant..., és una proposta genial.
ResponEliminaMolt bones festes! i B7
ohhhh, carpaccio de piña!! con lo que me gusta a mi esta fruta ;)
ResponEliminaFelices Fiestas, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com