Ja vaig comentar-vos en el post del “gaspatxo de tomàquet picant amb gelat d’all”, que el bo de tenir una geladora a casa, és que permet atrevir-te amb els gelats més agosarats i no per això, renunciar a aquells en els que hi tens resultats garantits, els de la gelateria del costat de casa, aquells gelats artesanals tan bons i saborosos, que tant cops t’han temptat, i als que tampoc estàs disposat a renunciar-hi. ... (de moment)....i encara menys per Nadal...
BONES FESTES !!!
Font : Descobrir Cuina nº19
Despatxeu
- Gelat de vainilla
- Micados per decoració
Per al pa de pessic
-150 gr. de xocolata 65%
-150 gr. de mantega
-150 gr. de sucre morè
-4 ous
-50 gr. d’ametlles en pols
-120gr de farina
-1 cullera sopera de cacau en pols
-1 polsim de matafaluga en pols
Per al menjar blanc
-400 gr. d’ametlla crua i pelada
-200 gr. de sucre
40 gr. de maizena
-1 l. d’aigua
-1/2 canonet de canyella
-la pell de ½ llimona
Preparació
1.-Per fer el pa de pessic. Foneu la xocolata al bany maria. Mentrestant, munteu mantega en pomada amb el sucre . Afegiu-hi els rovells d’un en un i continueu muntant-ho. Tot seguit incorporeu-hi la xocolata fosa, l’ametlla en pols, la farina, el cacau i la matafaluga. A banda munteu les clares apunt de neu. Afegiu-les a la mescla anterior i coeu al forn a 180 º durant uns 40 minuts aprox.
2.- Per al menjar blanc , Tritureu les ametlles i poseu-les en aigua. Deixeu-les en remull tota la nit. Passat aquest temps, coleu el líquid. Reserveu-ne una mica per diluir la maizena. Poseu la resta al foc amb el sucre, la canyella i la llimona. Quan bull, afegiu-hi la maizena diluïda i deixeu-ho bullir fins que espesseixi. Retireu-ho del foc i refredeu-ho a la nevera.
- Gelat de vainilla
- Micados per decoració
Per al pa de pessic
-150 gr. de xocolata 65%
-150 gr. de mantega
-150 gr. de sucre morè
-4 ous
-50 gr. d’ametlles en pols
-120gr de farina
-1 cullera sopera de cacau en pols
-1 polsim de matafaluga en pols
Per al menjar blanc
-400 gr. d’ametlla crua i pelada
-200 gr. de sucre
40 gr. de maizena
-1 l. d’aigua
-1/2 canonet de canyella
-la pell de ½ llimona
Preparació
1.-Per fer el pa de pessic. Foneu la xocolata al bany maria. Mentrestant, munteu mantega en pomada amb el sucre . Afegiu-hi els rovells d’un en un i continueu muntant-ho. Tot seguit incorporeu-hi la xocolata fosa, l’ametlla en pols, la farina, el cacau i la matafaluga. A banda munteu les clares apunt de neu. Afegiu-les a la mescla anterior i coeu al forn a 180 º durant uns 40 minuts aprox.
2.- Per al menjar blanc , Tritureu les ametlles i poseu-les en aigua. Deixeu-les en remull tota la nit. Passat aquest temps, coleu el líquid. Reserveu-ne una mica per diluir la maizena. Poseu la resta al foc amb el sucre, la canyella i la llimona. Quan bull, afegiu-hi la maizena diluïda i deixeu-ho bullir fins que espesseixi. Retireu-ho del foc i refredeu-ho a la nevera.
Muntatge
Disposeu unes cullerades del menjar blanc al fons del plat. Poseu-hi una porció del pastís de xocolata i, a sobre, una cullerada del gelat de vainilla. Decoreu-ho amb els micados ...i gaudiu-ho de gust
Disposeu unes cullerades del menjar blanc al fons del plat. Poseu-hi una porció del pastís de xocolata i, a sobre, una cullerada del gelat de vainilla. Decoreu-ho amb els micados ...i gaudiu-ho de gust
Carai quina bona pinta!!
ResponEliminaBua! Se'm fa la boca aiguuaa! Això té una pinta fantàstica. No pot fallar mai... Els mikados per decorar són una idea genial!
ResponEliminaUna abraçada!
La millor combinació pel final feliç d'un bon àpat, xocolata i vainilla! que en el proper any que d'aquí poc encetarem ens continuïs regalant tan bones receptes i tan bones estones. Gràcies amic.
ResponEliminaAlfons se me hace la boca agua, me gusta tu propuesta de hoy.Bon Any Nou
ResponEliminaUna abraçada
miquel
Ummmmm! M'agrada tot però em quedo amb la recepta del menjar blanc, m'encanta i fa segles que no en menjo!
ResponEliminaFeliç 2011!
Jo com la Mònica, quant temps fa que no menjo menjar blanc. Té una pinta deliciosa tot.
ResponEliminaUn gran final per a un bon àpat, la barreja de sabors la trobo genial!
ResponEliminaDesprés d'un àpat festiu unes postres com aquestes per sentir-se com una reina o un rei.
ResponEliminaPetons i Feliç Any.
Quina bona pinta! Alfons, quin sabor dóna la matafaluga? no l'he provat mai i no tinc ni idea de com és...merci!
ResponEliminaTot té una pinta estupenda....
ResponEliminaFeliç Any Nou
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
me encanta comer helado en navidades!!! jajaja
ResponEliminaFeliz Año Nuevo, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
Xocolata i vainilla, una parella fantàstica!!! I la matafaluga ummm, perfecte.
ResponEliminaPresentat així no hi ha qui es pugui resistir.
Que tingueu un feliç any nou.
Petonets
Y a mí que me gustan ambas cosas,nunca se me dió por ponerle una bola de helado al un bizcocho.Se ve tentador,pero muy tentador.
ResponEliminaFeliz ano nuevo Alfons,ha sido una alegría haberte encontrado y que hayamos compartido cocina.
Un abrazo
Quina sort tenir la geladora... i quin vici també! je je je...
ResponEliminaUna combinació de texutures i sabors excel·lent, segur que amb èxit garantit!
pero que rico si y la presentacion habla por si sola. besitoss y feliz año.
ResponEliminaNO SÉ QUINA PARAULA EMPRAR....potser senzillament "fantàstic".Un postre de la qualitat a la que ens tens "BEN" acostumats...BONA ENTRADA AL 2011!!!
ResponEliminaComo siempre, nos dejas algo muy bonito y delicado.
ResponEliminaPaso a saludarte y desearte todo lo mejor para el nuevo año, que disfrutes y tengas una linda fiesta.
Besos!
Muy rico y fenomenalmente presentado. ¡Feliz año nuevo 2011!
ResponEliminaTienes razón! Desde que tengo la heladora he probado muchos helados diferentes, a veces acierto y otras no jiji
ResponEliminaMe encanta la combinación del pa de pesic, el helado y los mikado que me encantan!
Besis!
Aquesta recepta és irresistibleee!!!! Quines ganes!! Acabo d'entrar al bloc botant d'un a l'altre i m'agrada molt...m'hi quedo com a seguidora. Un petó. Paula (http://bontiberi.blogspot.com)
ResponEliminaNo te imagines les ganes que tinc de tindre la geladora. Este postre es super tentador.
ResponEliminaBon Any
Y ahora que tengo mi lista de la cena casi lista.....tu te apareces y me quieres cambiar el postre!!.....esta fantastico!!......sobre todo ese manjar blanco..... comi algo parecido en casa de un amigo de Cerdeña y me encanto......y te deseo lo mejor para el 2011, 2012, 2013 y ad-infinitum.....hay desear lo mejor no soloel año que sigue.....sino siempre!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaUmmmm un postra genial, m’apunto a fer el gelat a casa, des de que tinc la geladora es un vici
ResponEliminaBon Any 2011
una proposta dolça i atractiva per acabar l'any. espero que el vinent et vagi molt bé i ens segueixis delectant amb els teus gotets i les teves receptes.
ResponEliminafins aviat!
Te deseo un feliz año 2.011!!. Un rico postre el que has preparado y muy bien combinado con el helado. Que el año nuevo podamos seguir admirando tus ricos platos. Un abrazo.
ResponEliminaMa mare sempre ens parla amb nostàlgia del menjar blanc de quan era petita i quan anem pel delta de l'Ebre sempre en demanem. Serà qüestió de preparar-ne un dia a casa...
ResponEliminaEnhorabona per la recepta i feliç 2011!!!!
Ohhhhhh, ke bocado tan delicioso, me encanta, me recuerda a un postres frances Nègre en chemise "Negro en camisa"...si un poco racista el nombre pero yo no se lo puse ;)
ResponEliminaBesos y feliz año!!!
Una combinación de sabores estupenda!!!!
ResponEliminaMe ha encantado la presentación.
Un besote