28/12/10

PA DE PESSIC DE XOCOLATA I AMETLLES AMB MENJAR BLANC I GELAT DE VAINILLA

Ja vaig comentar-vos en el post del “gaspatxo de tomàquet picant amb gelat d’all”, que el bo de tenir una geladora a casa, és que permet atrevir-te amb els gelats més agosarats i no per això, renunciar a aquells en els que hi tens resultats garantits, els de la gelateria del costat de casa, aquells gelats artesanals tan bons i saborosos, que tant cops t’han temptat, i als que tampoc estàs disposat a renunciar-hi. ... (de moment)....i encara menys per Nadal...


BONES FESTES !!!









Font : Descobrir Cuina nº19


Despatxeu

- Gelat de vainilla
- Micados per decoració

Per al pa de pessic
-150 gr. de xocolata 65%
-150 gr. de mantega
-150 gr. de sucre morè
-4 ous
-50 gr. d’ametlles en pols
-120gr de farina
-1 cullera sopera de cacau en pols
-1 polsim de matafaluga en pols

Per al menjar blanc
-400 gr. d’ametlla crua i pelada
-200 gr. de sucre
40 gr. de maizena
-1 l. d’aigua
-1/2 canonet de canyella
-la pell de ½ llimona


Preparació

1.-Per fer el pa de pessic. Foneu la xocolata al bany maria. Mentrestant, munteu mantega en pomada amb el sucre . Afegiu-hi els rovells d’un en un i continueu muntant-ho. Tot seguit incorporeu-hi la xocolata fosa, l’ametlla en pols, la farina, el cacau i la matafaluga. A banda munteu les clares apunt de neu. Afegiu-les a la mescla anterior i coeu al forn a 180 º durant uns 40 minuts aprox.

2.- Per al menjar blanc , Tritureu les ametlles i poseu-les en aigua. Deixeu-les en remull tota la nit. Passat aquest temps, coleu el líquid. Reserveu-ne una mica per diluir la maizena. Poseu la resta al foc amb el sucre, la canyella i la llimona. Quan bull, afegiu-hi la maizena diluïda i deixeu-ho bullir fins que espesseixi. Retireu-ho del foc i refredeu-ho a la nevera.


Muntatge

Disposeu unes cullerades del menjar blanc al fons del plat. Poseu-hi una porció del pastís de xocolata i, a sobre, una cullerada del gelat de vainilla. Decoreu-ho amb els micados ...i gaudiu-ho de gust



28 comentaris:

  1. Bua! Se'm fa la boca aiguuaa! Això té una pinta fantàstica. No pot fallar mai... Els mikados per decorar són una idea genial!

    Una abraçada!

    ResponSuprimeix
  2. La millor combinació pel final feliç d'un bon àpat, xocolata i vainilla! que en el proper any que d'aquí poc encetarem ens continuïs regalant tan bones receptes i tan bones estones. Gràcies amic.

    ResponSuprimeix
  3. Alfons se me hace la boca agua, me gusta tu propuesta de hoy.Bon Any Nou
    Una abraçada
    miquel

    ResponSuprimeix
  4. Ummmmm! M'agrada tot però em quedo amb la recepta del menjar blanc, m'encanta i fa segles que no en menjo!
    Feliç 2011!

    ResponSuprimeix
  5. Jo com la Mònica, quant temps fa que no menjo menjar blanc. Té una pinta deliciosa tot.

    ResponSuprimeix
  6. Un gran final per a un bon àpat, la barreja de sabors la trobo genial!

    ResponSuprimeix
  7. Després d'un àpat festiu unes postres com aquestes per sentir-se com una reina o un rei.
    Petons i Feliç Any.

    ResponSuprimeix
  8. Quina bona pinta! Alfons, quin sabor dóna la matafaluga? no l'he provat mai i no tinc ni idea de com és...merci!

    ResponSuprimeix
  9. Tot té una pinta estupenda....
    Feliç Any Nou
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponSuprimeix
  10. me encanta comer helado en navidades!!! jajaja

    Feliz Año Nuevo, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponSuprimeix
  11. Xocolata i vainilla, una parella fantàstica!!! I la matafaluga ummm, perfecte.
    Presentat així no hi ha qui es pugui resistir.
    Que tingueu un feliç any nou.
    Petonets

    ResponSuprimeix
  12. Y a mí que me gustan ambas cosas,nunca se me dió por ponerle una bola de helado al un bizcocho.Se ve tentador,pero muy tentador.
    Feliz ano nuevo Alfons,ha sido una alegría haberte encontrado y que hayamos compartido cocina.
    Un abrazo

    ResponSuprimeix
  13. Quina sort tenir la geladora... i quin vici també! je je je...
    Una combinació de texutures i sabors excel·lent, segur que amb èxit garantit!

    ResponSuprimeix
  14. pero que rico si y la presentacion habla por si sola. besitoss y feliz año.

    ResponSuprimeix
  15. NO SÉ QUINA PARAULA EMPRAR....potser senzillament "fantàstic".Un postre de la qualitat a la que ens tens "BEN" acostumats...BONA ENTRADA AL 2011!!!

    ResponSuprimeix
  16. Como siempre, nos dejas algo muy bonito y delicado.
    Paso a saludarte y desearte todo lo mejor para el nuevo año, que disfrutes y tengas una linda fiesta.
    Besos!

    ResponSuprimeix
  17. Muy rico y fenomenalmente presentado. ¡Feliz año nuevo 2011!

    ResponSuprimeix
  18. Tienes razón! Desde que tengo la heladora he probado muchos helados diferentes, a veces acierto y otras no jiji
    Me encanta la combinación del pa de pesic, el helado y los mikado que me encantan!

    Besis!

    ResponSuprimeix
  19. Aquesta recepta és irresistibleee!!!! Quines ganes!! Acabo d'entrar al bloc botant d'un a l'altre i m'agrada molt...m'hi quedo com a seguidora. Un petó. Paula (http://bontiberi.blogspot.com)

    ResponSuprimeix
  20. No te imagines les ganes que tinc de tindre la geladora. Este postre es super tentador.
    Bon Any

    ResponSuprimeix
  21. Y ahora que tengo mi lista de la cena casi lista.....tu te apareces y me quieres cambiar el postre!!.....esta fantastico!!......sobre todo ese manjar blanco..... comi algo parecido en casa de un amigo de Cerdeña y me encanto......y te deseo lo mejor para el 2011, 2012, 2013 y ad-infinitum.....hay desear lo mejor no soloel año que sigue.....sino siempre!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponSuprimeix
  22. Ummmm un postra genial, m’apunto a fer el gelat a casa, des de que tinc la geladora es un vici
    Bon Any 2011

    ResponSuprimeix
  23. una proposta dolça i atractiva per acabar l'any. espero que el vinent et vagi molt bé i ens segueixis delectant amb els teus gotets i les teves receptes.
    fins aviat!

    ResponSuprimeix
  24. Te deseo un feliz año 2.011!!. Un rico postre el que has preparado y muy bien combinado con el helado. Que el año nuevo podamos seguir admirando tus ricos platos. Un abrazo.

    ResponSuprimeix
  25. Ma mare sempre ens parla amb nostàlgia del menjar blanc de quan era petita i quan anem pel delta de l'Ebre sempre en demanem. Serà qüestió de preparar-ne un dia a casa...
    Enhorabona per la recepta i feliç 2011!!!!

    ResponSuprimeix
  26. Ohhhhhh, ke bocado tan delicioso, me encanta, me recuerda a un postres frances Nègre en chemise "Negro en camisa"...si un poco racista el nombre pero yo no se lo puse ;)

    Besos y feliz año!!!

    ResponSuprimeix
  27. Una combinación de sabores estupenda!!!!

    Me ha encantado la presentación.

    Un besote

    ResponSuprimeix

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails