16/1/11

CREMA D'ESPINACS AMB "FLAM" DE BROU D'AU


Aquest és un plat de cullera, fàcil, ràpid, sencill i molt i molt saludable,,, i que amb el toc del "flam" de brou d'au, es converteix en un plat sorprenent que tant va be per una taula guarnida i de festa com per una de cada dia.... i amb el que participo en el HEMC d'aquest mes, que amb el tema "sopes", ha organitzat Nikë de "Cocina con Ängel" .. un tema que promet ser molt i molt interessant....






Font: Hola especial cocina.



Despatxeu:(
per uns 10 plats)

- 1 / 2 l. de brou d'au
- 6 fulles de gelatina
- 500 g d'espinacs
- 3 cebes tendres
- 3 / 4 l. de llet
- 40 gr de mantega
- sal i pebre

Preparació


1 .- Hidrateu les fulles de gelatina en aigua freda. Escalfeu el brou i dissolgueu-hi les fulles de gelatina ben escorregudes. Ompliu els motlles dels flams, una mica untats en oli d'oliva, i deixeu-los a la nevera fins que quallin.



2 .- Piqueu la ceba i ofegeu-la en una cassola amb la mantega. Afegiu-hi un parell de cullerots de brou i deixeu-ho coure lentament durant uns 10 minuts. Afegiu-hi la llet i quan comenci a bullir, incorporeu-hi els espinacs. Deixeu-ho coure a foc suau durant uns 10minuts. Tritureu-ho,afegiu-hi una mica més de llet si fes falta, salpebreu-ho al vostre gust i reserveu-ho.



Muntatge

Desemmotlleu els flams en plat fons, serviu la crema d'espinacs freda o tèbia al seu voltant, un rajolí d'oli per amanir-ho i... gaudiu-ho de gust.

32 comentaris:

  1. Un plat ambb molt de ferro, jajaja, exquisit.

    ResponElimina
  2. Me has dejado boquiabierte, de verdad. Menuda presentación en este plato.
    Un beso

    ResponElimina
  3. La setmana passada (abans de tenir les maleïdes angines) vaig fer una crema d'espinacs molt semblant... però aquest flam li dóna un toc que és una passada!!
    Una abraçada,
    Sandra

    ResponElimina
  4. humm, tengo una receta de sopas con flan, no se si será esta, pero me animaré a hacerla porque te ha quedado genial ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  5. que bonito le queda el toque del flan a la crema!!!. suerte. un beso y feliz domingo

    ResponElimina
  6. Aquest flamet és el toc de distinció!. Un bon complement per a una deliciosa crema d'espinacs, sí senyor!

    ResponElimina
  7. Ostres molt bo el consell d'untar el motlle de la gelatina! aquest plat és flipant, tan bonic i bo! gràcies maco.

    ResponElimina
  8. Un plat de cullera extraordinari! com m'agraden les sopes les cremes i el purés..... el tu plat es sublim!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. ¿Se puede copiar, no? fantástico.
    Un abrazo

    ResponElimina
  10. Que buena idea.....siempre he querido hacer estos flanes/gelatinas en sopa para probar las diferentes texturas.....y me ha encantado tu explicacion!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  11. La veritat, és fantàstic, el flam magnific.
    Alfons, com sempre un 10!!

    ResponElimina
  12. St. Hilari, qué cremita más apetecible. Mira, ahora mismo me apetecría un montonazo. Bien calentita...
    Un besoteeeeeeee

    ResponElimina
  13. Mare meva, quina imaginació! No m'imagino menjar un flam de brou... S'haurà de provar!

    ResponElimina
  14. Quina presentació més original...
    aquest flam... li dona un toc de luxe.
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. La crema d'espinacs m'agrada molt, però aquest flam fa que sigui espectacular!! Segur que la provaré. Gràcies! Paula

    ResponElimina
  16. Alfons
    me gusta esta receta como la has presentado y elaborado.Me la llevo
    bona setmana
    miquel

    ResponElimina
  17. Alfons, quina recepta més bona i tan ben presentada!!
    Petons!

    ResponElimina
  18. Mmmmmm soy una amante de las espinacas... ¡me la apunto!

    Por cierto, gracias por visitar mi blog, me ha hecho mucha ilusión.

    ¡Saludos!

    ResponElimina
  19. tens raó que és fàcil per fer-la un dia de cada dia i 'resultona' per un dia de festa; molt bona proposta!

    ResponElimina
  20. Amb aquest flam es molt original. Una presentació que no passa desapercebuda.
    Petons.

    ResponElimina
  21. Que original, nunca había visto algo así.
    Besitos.

    ResponElimina
  22. Qué presentación más bonita...bueno, no sé para qué digo esto si todas tus presentaciones son magníficas.
    Me encanta, tiene que estar buenísima.

    Besos

    ResponElimina
  23. Més original, saludable i exquisid, no ho pot ser més...
    B7

    ResponElimina
  24. Una crema com aquesta, tan exquisida, sempre serà benvinguda a casa meva!

    ResponElimina
  25. Que rico nen! Vistoso, nutritivo y sano! Una receta de alto standing!

    Besis!

    ResponElimina
  26. Una crema amb una bona sorpresa, aquet flam de brou ha de ser deliciós
    Una abraçada

    ResponElimina
  27. Hola ....que cremita de espinacas tan estupenda ...me encanta ...tiene una pinta increible ..Bicos MARIMI

    ResponElimina
  28. Que riques que hi ha les cremes ... i aquesta d'espinacs, amb aquesta illa tremolosa ... una meravella.

    ResponElimina
  29. Sutil,colorido,sano,original,delicioso.
    Ese "flan" me ha enamorado.

    ResponElimina
  30. Alfons és el mag de la cuina , amb aquest plat és com si haguessis tret un conill del barret. Sembla un ou estrellat psicodèlic i en quan al mil fulls de poma de l'entrada anterior, mmmmmmmmmm....... Una besada i feliç any nou

    ResponElimina
  31. Pero qué plato más curioso!!!!! Esto hay que mirarlo detenidamente porque promete!!!!!
    Riquísimo y originalísimo!
    Un besote

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails