22/1/11

MINI XAPATES AMB ALVOCAT, ANXOVES , TOMÀQUET I CEBA


Ondia!!... si em despisto una mica mes, no hi arribo!!! ... demà s'acaba el termini per a la participació en el concurs d'aperitius que organitza la Sonia, del bloc L'Exquisit ... ja hi ha un munt de receptes ... quina mes esplèndida .... i la veritat és que el jurat ho tindrà veritablement coll amunt a l'hora d'escollir-ne alguna ... animeu-vos !!... que entre tots l'hi podem posar encara més dificil a la nostra amiga ...ànims Sonia!! ...;-))




Font: Ferran Adrià


Despatxeu (Per a 6 unitats):

- Tres mini xapates

- 1 alvocat
- 3 anxoves en sal
- 1 tomàquet madur
- 1 / 2 ceba tendra
- Oli d'oliva
- Sal
- Vinagre
- Pebre
- Suc de 1 / 2 llimona


Elaboració

1 .- Netegeu les anxoves, traieu l'espina central i poseu-les en oli d'oliva amb un pessic de pebre. Reserveu-ho
2 .- Talleu la ceba en cercles fins i poseu-los en un bol amb aigua i un raig de vinagre. Reserveu-ho
3.-Obriu l'alvocat per la meitat. Traieu l'os i retirar amb una cullera la polpa. En un bol, tritureu-ho bé amb l'ajuda d'una forquilla, i amb una mica de suc de llimona, una punta de sal i de pebre. Reserveu-ho
4 .- Peleu el tomàquet, reserveu les llavors i talleu en petits cubs la resta.

Muntatge
Obriu les mini xapates per la meitat i unteu cadascuna de les meitats amb el puré d'alvocat. Afegiu-hi alguns cèrcols de ceba ben escorreguts, les llavors i els cubs de tomàquet, incorporeu-hi un filet d’anxova, amaniu-ho amb l'oli de les anxoves ....i gaudiu-ho de gust



35 comentaris:

  1. Si, aixo, Alfons, ves animant a més gent...com si amb 197 receptes no en tinguessim prou!

    No sé si el jurat (o sigui, el meu marit) escollir1a tastar la teva recepta, pero jo ho faré aviat!

    Gracies per participar!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. mmm que bo te d'estar aixó,la veritat que el teu blog m'agradat molt i em quedo per aqui.un petó

    ResponElimina
  3. Torno a ser jo! ja me n'he menjat dues de xapates...estan bonissimes!!! sembla mentida, eh, pero es q quan m'has enviat la recepta tenia tota la cuina empantangada (estic preparant 8 aperitius del concurs) i ho tenia tot a ma (bé, les meves anxoves son de pot...)

    Gracies per la recepta!

    Petons,

    ResponElimina
  4. Eso creo yo, que lo va a tener difícil con tantos aperitivos deliciosos. Ahora con el tuyo hay otra estupenda opción. Me encanta la mezcla de aguacate con anchoa, así que suerte!!!.
    (me estoy imaginando la cocina de Sonia cargada de aperitivos). Besos

    ResponElimina
  5. Aquestes xapates cauran ben aviat si és que no cauen avui per sopar!!!! Mmmmmm!!

    ResponElimina
  6. Un bocado perfecto e ingredientes a la mano, jaja, te quedaron geniales, un saludo

    ResponElimina
  7. Como me ha encantado!!.....ayer compramos anchoas.....pero no encontre palta (aguacate)!!.....literalmente....se me hizo agua la boca este bocado.....ahora voy corriendo a poner mi segundo aporte al concurso......que delicia va ser este recuento de recetas!!!!..........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  8. Buenísima la combinación de ingredientes. Buen finde.

    ResponElimina
  9. M'encanta tota la combinació d'ingredients!!! Han d'estar bonissimes.....

    ResponElimina
  10. Alfons
    Jo, yo que pensaba que no llegabas a tiempo,un contricante menos Je,je!! vas al ultimo minuto me me presentas estos mini bocatas del ferran adria,y claro que guay!!!!
    me gusta y hoy sabado para cenar lo pruebo,tengo todos los ingredientes
    Una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  11. Què bones!!!! jo també las faré deseguida!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Ja he sopat, pero encara tinc gana, això de la dieta es la repera, veure aquestes xapatas em posa l'estomac a ballar, que bones.

    ResponElimina
  13. Amb xapata pa amb qualsevol altre pa les penso fer. M'agrada molt aquesta combinació.
    Sort al concurs.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Quan he vist la recepte... he dit per que no se l'envia a la Sonia???

    I ja ho has fet i ja ho ha tastat...mare meva...quina velocitat.

    sort amb el jurat...diuen que es exigent!!!!
    un petonet.

    No has vist el bloc http://gastropuntcat.blogspot.com/
    dona-li un cop d'ull que pin ta molt interesant

    ResponElimina
  15. Una combinació d'ingredients boníssima!

    Sort en el concurs ;)

    Petons

    ResponElimina
  16. Si portes al Ferran no hi ha res més a fer. Em sembla una recepta fàcil i molt gustosa, una altra que provaré. Gràcies.
    Petonets i feliç diumenge.

    ResponElimina
  17. So beatiful and inspiring.This looks amazing!

    ResponElimina
  18. Hola Alfons!!!

    Ens caldría saber a quina provincia pertanys per tal d'incloure't en el llistat.

    (Perdó per possart'ho publicamnet, no he trobat cap adreça de contacte.

    Salut!!

    P.D:...
    Les xaàtes fantastiques, com les vegi la parella estic perduda, jaja, ;).

    ResponElimina
  19. Alfons, una vegada més t'has superat. Uns entrants immillorables, consistents i amb una aparença extraordinària.
    Una abraçada

    ResponElimina
  20. pues también hubiera sido gordo que el rey de los aperitivos se hubiera perdido el concurso de Sonia, jajaja

    Este bocado es exquisito, me ha gustado la combinación aguacate-anchoa, la veo muy interesante ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  21. Alfons una delicia de xapata estaran bonísimes.
    Molta sort.
    Un abraç

    ResponElimina
  22. Acabo de sopar però ja torno a tenir gana veient aquestes fotos... Els provaré a casa, triomfaran!

    ResponElimina
  23. Que bones, bueno ja he vist que la Sònia no s'ha pogut estar. Me la guardo.

    Muas!

    ResponElimina
  24. La xapata per si sola ja és bona, farcida així ha de ser boníssima!Una abraçada.

    ResponElimina
  25. Quina xapata, i amb eixe facit, un somni..
    Sort!!
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  26. Alfons, aquestes mini xapates han de ser delicioses amb tots aquests ingredients! mmm!
    Sort al concurs!
    Petons!

    ResponElimina
  27. Alfons, quins aperitius més bons!! Com pot ser que en vulgui menjar si es suposa que no tenc gana perquè he sopat??!! Sort al concurs! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  28. Sabes que me encanta ver y hacer esta clase de recetas ....Ferran Adria?...pero tu no te quedas atras ...excelente.BICOS MARIMI

    ResponElimina
  29. Alfonso, no sé si ganarás o no pero a mi desde luego me tienes "comprada" de este aperitivo me gusta todo, todo y todo, lo que más el aguacate.

    Besos

    ResponElimina
  30. Sort que hi has arribat a temps Alfons, pk áquestes xapatetes són de concurs, quin aspecte tant saborós i a´més super vistoses!
    Ptonàss

    ResponElimina
  31. Que buena pinta tienen....y de sabor me los imagino riquísimos...

    Un saludo!!!

    ResponElimina
  32. Unes mini xapates que estan digen mengem¡¡¡¡¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  33. Me gusta mucho esta combinación y esas minichapatas son tan monas! Suerte en el concurso!

    Besis!

    ResponElimina
  34. Llego tarde?..no debe de quedar ni para probar,que bocados tan deliciosos...SIEWMPRE SON UN ACIERTO TUS ENTRADAS...DELICIOSAS ALFONS!!

    UN ABRAZO

    ResponElimina
  35. els alvocats no tenen ossos com els animals, és un pinyol
    :-D

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails