11/3/11

CARQUINYOLIS D'AVELLANES


Aquest és el segon post preprogramat per aquesta setmana ..... i si avui apareix en els vostres monitors, voldrà dir que l'ordinador de casa está, de moment, sobrevivint a aquesta setmana blanca / rosa, segons com, o qui, ho miri ..... ja m'enteneu ....
La recepta és de l'Anna, del bloc llepadits, que la va recollir d'una classe amb la Mireia Carbó, i aixó d'entrada ja és doble garantia d'exit..... després de fer-los, no més puc dir-vos que mai imaginava que fos tan senzill fer uns carquinyolis, ni que amb aroma d'avellana fossin tan deliciosos ....







Despatxeu:

- 100 gr. d'avellanes crues amb pell
- 175 gr. de farina
- 100 gr. de sucre
- 1 ou
- Ratlladura de pell de llimona ben fina
- 1 culleradeta de llevat en pols


Preparacio

1.-Poseu en remull les avellanes crues, 2-5 minuts són suficients. Barrejeu la farina amb el llevat. Reserveu-ho.

2.- En un bol, i amb l'ajut de les baretes elèctriques, barrejeu l'ou amb el sucre i la ratlladura de pell de llimona. Quan hagi agafat volum, afegiu-hi la farina i el llevat. Ha de quedar com grumolls.Afegiu-hi les avellanes, no cal escórrer-les massa, i barrejeu-ho tot amb les mans. Si queda massa sec, afegiu-hi aigua tot esquitxant-la.Partiu la massa en dos i feu, sobre una safata per anar al forn, dos cilindres. Poseu-ho al forn a 180ºC durant uns 15 minuts,

3.- Quan comencin a agafar color, talleu els carquinyolis al biaix, i poseu-los de nou al forn, uns 5 minuts més, tot baixant la temperatura del forn.

4.- Un cop fora del forn, deixeu-ho refredar ...i gaudiu-ho de gust.

29 comentaris:

  1. Me encanta este tipo de galleta dura y sin materia grasa, las avellanas son tan ricas que en esas galletas debe ser exquisito.
    Me alegro que tu ordenador va funcionando, te espero en el evento fotográfico.
    Bsos

    ResponElimina
  2. Me encanta este tipo de galletitas, que delicia.

    Saludos

    ResponElimina
  3. Doncs si que t'ha aguantat l'ordnador jejeje.... I tu continues de setmana blanca-rosa, eh? Ben fet, a gaudir de les vacances. A més has deixat feina feta, que nosaltres, varem posar el cartellet de tancat i "a vivir" jejeje....
    Que bons són els carquinyolis!!! T'ha quedat sensacionals, i amb avellanes uhmmmm!!!!.....

    ResponElimina
  4. Boníssims, a casa també em fem de tot tipus i cada vegada s'acaben abans.
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Si que parece fácil y para ser masa hasta rápida.
    Siempre que voy a Cataluña compro. También los utilizo para hacer picadas.
    Te han quedado fantásticos.
    Saludos
    Carmen

    ResponElimina
  6. Quina enveja!! continueu de vacances!! ens haurem de consolar menjant aquests carquinyolis!! De petita eren les meves postres preferides

    ResponElimina
  7. La primera vegada què vaig veure com feien els carquinyolis em va sobtar lo fàcils que eran. Aquesta varietat d'avellanes promet.

    Muas!

    ResponElimina
  8. Yo los hice una vez, pero no me quedaron tan bonitos ni de lejos.
    Divinos y....riquísimos.
    Un beso

    ResponElimina
  9. Hey, a aquella classe de la Mireia hi vaig anar!.
    La veritat es que t'han quedat amb una presència extraordinària, de gust suposo que encara millor!
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Tienes un blog y unas recetas que me gusta muchisimo por lo que ya me tienes de seguidora, espero verte pronto un beso guapiisma

    ResponElimina
  11. Doncs m'acabes de posar una altra recepta directa a pendents... amb el que m'agraden els carquinyolis, i encara més si dius que són fàcils de fer!
    Bon cap de setmana (blanc)!
    Sandra

    ResponElimina
  12. M'has llegit el pensament? Porto tota la setmana pensant en buscar un recepta per fer-los i ara apareixes tu amb ella. Amb el teu permís me l'apunto. Gràcies.
    Petons i bon cap de setmana blanca.

    ResponElimina
  13. Te has quedado unos carquinyolis de 10! son perfectos! que ricos. Buen fin de semana

    ResponElimina
  14. Me gustan mucho este tipo de galletas y las tuyas se ven fantástica. Buen día

    ResponElimina
  15. Fer carquinyolis és facilíssim! Nosaltres sempre els fem a casa, ens agraden molt més que els comprats. Amb avellanes queden molt bons, i prova'ls amb festucs, a nosaltres també ens agraden molt.
    Bon final de setmana blanca, aprofita que ja s'acaba ;)

    ResponElimina
  16. No n'he fet mai de carquinyolis però després de veure el teu post m'has convençut els faré segur, segur!! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  17. Alfons,
    Jo estava allà, a la calsse de la Mireia i, la veritat que ella els va fer molt més fàcils dels que jo fins aquell dia havia fet.
    Des de les hores els he continuat fent-los així, però mai amb avellanes, així que ho provaré.
    Una abraçada.
    Salut,

    ResponElimina
  18. Pues si que parecen fáciles y con buena pinta y además si dices que son con garantía, hay que probar a hacerlos porque son perfectos para los tés de las 5. Me encantan porque soy de poco dulce y los carquinyolis no suelen ser pesados. besos

    ResponElimina
  19. Aquesta setmana blanca, no ha sigut tan negra com hem pesava...
    I per celebrar-ho m'ha apunto a menjar aquest carquinyolis
    una abraçada

    ResponElimina
  20. un carquinyolis molt bons
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  21. Mmm!!! Perfectos y super deliciosos. Besos.

    ResponElimina
  22. Quan vaig veure a la Mireia fer els carquinyolis em vaig quedar parada de lo fàcils que eren. T'han quedat perfectes. Bona setmana blanca!

    ResponElimina
  23. Els d'armetla estàn bons pèro els d'avellanes m'agraden mes.
    Un abraç

    ResponElimina
  24. Uns carquinyoles perfectes! ben cruixents i saborosos!!!
    Molts petonss

    ResponElimina
  25. Aquests em falten, els he fet d'ametlla i de festucs, així que ara ja tinc una altra proposta!

    ResponElimina
  26. Hola Alfons, ja els he fet i pujat al blog, boníssims.
    Petons.

    ResponElimina
  27. Hola Alfons, guapo tu

    es un postres que sempre quedes be, a casa els i agraden molt

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  28. Eiii que em dediques una recepta i no m'entero!! ai!!

    Sí que son bons els carquinyolis, cada cop que els faig els trobo molt bons, a vegades en faig per regalar, i sempre triomfen.

    T'han quedat molt be!

    Ara faré visiteta a les altres receptes que fa massa temps que no vaig de visita... :-)

    Una abraçada,

    Anna

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails