7/3/11

COCA DE SARDINES EN ESCABETX AMB ORELLANES, MANGO I RUCA


Aquesta és una entrada preprogramada per la que és, i sembla que serà, la primera i última setmana blanca que tindrem, almenys fins que un nou govern / conseller de torn, no decideixi tornar a implantar-la .... així és que un esdeveniment històric com aquest no era questió de desaprofitar-ho, i com que els nostres fills ja no tenen edat per apuntar-s'hi, ho hem fet nosaltres,.... així és que, davant la perspectiva d'uns dies de "orfanesa", fa que el que és per a nosaltres una setmana blanca, ells la vegin ja de color de rosa ... ja us explicaré!!!

Mentrestant
us deixo amb aquesta coca.... tan original com deliciosa
....




Font: Àlex Muedra. Restaurant Visual




Ingredients:
-2 paquets de pasta de full (opcional, llesques de pa pagès)
- 2 llaunes de sardines en escabetx
- 10 orellanes
- 100 ml d'aigua
- 1 mango
- ruca
- 1 manat de cibulet
- 1 gotim de raïm pelat
Preparació

1.-Per començar, talleu la pasta de full en rectangles/ cuadrats, al vostre gust, d'uns 10 centímetres de llarg per uns 6 centímetres d'ample. Punxeu-los amb una forquilla per evitar que s'inflin durant la cocció i deixeu-los coure al forn a 175 graus durant 12 minuts.

2.-Per fer la crema d'orellanes, poseu a la Thermomix les orellanes, l'aigua, una mica de sal i tritureu-ho durant 8 o 10 minuts.

3.-Mentrestant, retireu les espines de les sardines en escabetx, talleu el mango en làmines molt fines, talleu els grans de raïm pelats per la meitat i retireu-ne les llavors.

4.-Poseu la pasta de full cuita sobre un plat, unteu-la amb la crema d'orellanes, poseu els filets de sardina a sobre, els grans de raïm tallats i les làmines de mango. Guarniu la coca amb la ruca i el cibulet picat.

Muntatge

Finalment, serviu-ho amb unes gotes del suc d'escabetx de les sardines per sobre per tal d'amanir-ho.......... i gaudiu-ho de gust

24 comentaris:

  1. Doncs bona setmana blanca!! Amb aquest coca segur que la passeu de luxe, quina combinació tan bona!

    ResponElimina
  2. Si, si setmana blanca pels nens, pels pares ja no tant. Però si la ocassió ha servit perque ens portis aquesta coca, bevinguda sigui.

    Muas!

    ResponElimina
  3. Aquesta coca és boníssima! I m'encanta presentada així... A gaudir de la setmana blanca com cal!
    petons!

    ResponElimina
  4. jaja la setmana blanca a casa ha sigut divertida,crec que per lo que diuen es l'ultima,la coca te molt bona pintaaa.un petó

    ResponElimina
  5. Tengo que probarlo! Que disfrutes de estas vacaciones.

    ResponElimina
  6. Pues a mí aún me queda el pequeño en casa,para disfrutar la semana blanca,cosa que agradezco,puesto que si el está de vacaciones descanso más aún,el ritmo escolar,sus actividades,su vida social,me agotan..jeje,prefiero tenerlo en casita y gestionamos nuestro tiempo sobre la marcha,eso para mi ya son vacaciones...
    La coca es excepcional,aunque la haría con mi pan con masa madre como base,los ingregientes me encantan.
    Que disfrutes de tu semanita,ponle el color que quieras ;))

    Un abrazo compañero

    ResponElimina
  7. que ric! em porto un pedacito, i em porto la recepta tambien. La teva cuina un espectacle!!!. Besitos.

    ResponElimina
  8. Crei haber probado muchas combinaciones de sabores.....pero mango con sardinas?....es un sabor que debo probar.....me dejo intrigada!!.....super buena propuesta....como siempre!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  9. Alfons, me encanta esta combinación de mango con sardinas, y con la base crujiente de la coca y esa toque amargo de la rucula, es un bocado ideal, besos

    ResponElimina
  10. Així, a primera vista, se'm fa estranya la combinació, però si tu la recomanes, per alguna cosa serà!

    ResponElimina
  11. jejeje... Qualsevol excusa és bona per tastar aquesta coca!!Em sembla una combinació molt original, però que l'hauria de tastar per fer-me'n la idea. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  12. Una bona setmana blanca llavors!! aquesta coca és tota una delícia! de massa fia i cruixent i amb uns ingredients boníssims!
    Petonss

    ResponElimina
  13. Genial la mezcla de las sardinas con el mango!!!. Las sardinas enlatadas tanto en aceite como en excabeche me encantan y en España tenemos unas calidades excelentes. Un bocado crujiente y delicioso para un aperitivo diferente. Besos.

    ResponElimina
  14. sardines, orellanes, mango i ruca: explosió de sabors!!! ha de ser boníssima!! Apa, a disfrutar la setmana blanca!!

    ResponElimina
  15. Aquí la setmana blanca ja és història, però aquesta coca l'aprofitarem d'allò més, t'ho asseguro!

    ResponElimina
  16. La setmana blanca pels nanos es converteix en setmana negra pels pares que no tenen amb qui deixar-los, però amb una coca d'aquestes pot se es vegi d'un altre color.
    Petons.

    ResponElimina
  17. me parece una buena propuesta esta coca me gusta la mezcla de ingredientes
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  18. Quina combinació d'ingredients més original... Penso que lliguen molt bé, ha de quedar una coca molt gustosa i molt bona. A més, ben fàcil de fer. Me l'apunto!

    ResponElimina
  19. aquesta combinació ha d'estar molt bona. la veritat és que les conserves i productes precuinats ens ajuden molt a la cuina, perquè si haguéssim de fer la pasta de full aquestes coques tindrien una elaboració molt llarga. de tota manera, les sarines jo sí que les preparo a casa, se'n poden fer moltes perquè es conserven molt de temps i són un bon recurs per molts plats com aquest.

    ResponElimina
  20. Queda anotada per la propera vegada que faci sardines escabetxades, doncs les de llauna com que no m’agraden, provaré aquesta coca, amb tots aquets ingredients te de quedar molt bona.
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. m'agraden molt aquests tipus de coques. Com a entrant son perfectes.

    ARa

    ResponElimina
  22. Que bona!!!!
    Espero que la Setmana blanca (i rosa jejeje...) anés bé a tots.

    ResponElimina
  23. No me he enterado de nada del primer párrafo! No sé si será por el idioma (aunque entiendo catalán) o qué pero weno me quedo con la coca que tiene una pinta fantástica!

    Besis!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails