17/5/10

LLONGANISSA .... DE XOCOLATA


Aquesta és la recepta que fa número 100 !!!... i avui per celebrar-ho .... res de pastissos de nata, ni de copes de cava!! ... avui, una llonganissa !!!.... això si .... de xocolata!! Una llonganissa, que com en les de debò, en les que que a partir d'una matèria primera inicial,- carn de porc en unes, o xocolata en aquesta-, cadascun hi va afegint allò que millor creu per tal de donar més qualitat i singularitat al producte. I en aquesta llonganissa d'aniversari d’avui, entre d’altres ingredients, jo he fet servir uns 5 o 6 "Jaumets", una especialitat típica de la localitat de Sant Hilari Sacalm, unes galetes petites, seques, i molt saboroses, de forma arrodonida i irregular, que s'elaboren amb avellanes, ametlles, sucre i clares d'ou. .... i és que en aquest cas, ... la toponímia obliga!!... serviu-vos un bocí...

P.D.
Aquesta recepta ha estat seleccionada com una de les finalistes en l'apartat de postres , en el 11è Concurs de Cuina Bonpreu-Esclat, i ha estat publicada per l'entitat organitzadora en un llibre recopilació, amb la totalitat de les receptes finalistes, juntament amb les guanyadores, en cada un dels diferents apartats: infantil,entrants, primers, segons i postres.





Despatxeu:

-5-6 “Jaumets” (opcional) poden ser carquinyolis, merengues seques...
-100 gr. de xocolata 70% cacau
-40 gr. de mantega
-75 gr. de galetes “Chiquilin”
-60gr. de mel
-60 gr. de sucre
-6 galetes “Pim’s Deligh Orange”
-3 talls de taronja confitada
-35 gr. de farina de rebosteria
-35 gr. de farina d’ametlles
-35gr. d’avellanes
-35 gr. de nous
-Sucre de llustre


Preparació

1-En un cassó al bany maria , o al microones, foneu la xocolata.

2.-En un altre cassó a foc suau, barregeu-hi la mantega, la mel i el sucre. Fora del foc incorporeu-hi tot remenant la farina, la farina d’ametlles i la xocolata desfeta. Torneu-ho a posar al foc, sense deixar de remenar, per tal de que torni a agafar temperatura i espesseixi una mica. Retireu-ho del foc i afegiu-hi les galetes Chiquilin aixafades grollerament amb el corró, les nous i les avellanes esmicolades i els Jaumets, les Pims i la taronja confitada, tallades en petits bocins .

3- Deixeu-ho refredar una mica, i aboqueu la barreja sobre un paper film. Enrrolleu-ho i doneu-hi la forma que més s’acosti a la d’una llonganissa. Reserveu-ho a la nevera unes 8 hores.

4- Un cop ben endurit, retireu el paper film i arrebosseu-ho amb el sucre de llustre. Feu alguns talls que convidin a la degustació ... i gaudiu-ho de gust.

39 comentaris:

  1. Felicitats i gràcies per les teves 100 receptes i amb el teu permís agafo un tall de llonganissa.

    Muas!

    ResponElimina
  2. Mare meva, quina llonganissa mes bona!

    Pero no deu ser una mica extrany? sembla salat i es dolç....ho he de tastar!

    Una abraçada i felicitats per les 100 receptes! ara a per les 200!

    ResponElimina
  3. Queda com una llonganisa de veritat, havia vist diverses d'aquesta receptes, però l'aspecte d'aquesta teva és realment espectacular!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Felicitats per a les 100 receptes!!!! aquesta llonganisa s'ha de provar. T'ha quedat ben maca!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Enhorabona per l'aniversari 100 receptes! Que les que vagin venint siguin tan bones com la d'aquesta llonganissa...i les anteriors!

    ResponElimina
  6. Però això s'ha de tastar, ens hauries d'enviar una llesqueta a cada un.

    Enhorabona

    Ara

    ResponElimina
  7. 100 receptes espectaculars!!! Felicitats!
    Aquesta llangonissa la tinc a pendents des de fa molt temps, però de totes les versions que he vist aquesta teva és de llarg la millor.
    No coneixia això dels Jaumets... m'hauré d'acosta a St Hilari Sacalm ;)

    ResponElimina
  8. Bravíssimo amic!!! és que m'he hagut de mirar la foto vàries vegades, sembla una llonganissa de debó. Enhorabona per aquestes 100, anem ara a per 100 més!!

    ResponElimina
  9. No he vist cap com aquesta, la millor sens dubte.
    Però si és una llangonissa, déu meu!!!!
    Felicitats per les 100 receptes.
    Un peto.

    ResponElimina
  10. Per molts anys... o més ben dit, per moltes receptes més!

    Aquesta llonganissa de xocolata m'ha encantat. Un altre dia podries posar la foto dels jaumets o la recepta per a veure com es fan!!!

    Salut!

    ResponElimina
  11. uau, el resultat és espectacular...a mi que no m'agrada la llonganissa, me n'han vingut ganes d'agafar-ne un tros!
    Felicitats pel centenari!! Espero que en puguis fer molts més!

    ResponElimina
  12. Increible!!! que originalidad, me has sorprendido gratamente con esta llonganissa dolça!! un abrazo y felicidades

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats Alfons, des de que et vam conèixer, a tu i al teu blog, cada dia estem mes enamorats de la teva cuina. Ens alegra molt que hagis pensat inclús avui en nosaltres per compartir la teva celebració, amb molt de gust ens prendríem un trocet de llonganissa y faríem un glopet per brindar, ¡¡per molts centenars de receptes més!!

    Gracies

    ResponElimina
  14. Felicitats per aquestes 100 fantàstiques receptes Alfons! Aquesta llonganissa l'haig de provar, però necessito els ingredients autòctons! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  15. Qué chulada, me encanta, Felicidades por tus 100 recetas.

    ResponElimina
  16. En primer lloc: Per molts posts! (ara pel 200, que quan hi arribis, anirem pel 300). En segon lloc una llonganissa genial i finalment... els Jaumets! quin records!. Es de les coses més bones que he menjat mai. Haig de tornar a Sant Hilari encara que només sigui per comprar-ne, ara fa temps que no hi hem estat. Suposo que saps qui era el Jaumet oi?.
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Felicidades por tus 100 recetas y gracias por compartirlas, tengo que decirte que si no nos dices que es de chocolate pienso que es una longaniza de las de toda la vida, increible el aspecto y de sabor tiene que estar espectacular. Un saludo.

    ResponElimina
  18. Ara sí que ja m'ho crec tot...la foto no és d'una llonganissa?!...ostres,doncs per més que la miro em sembla sentir la flaire de l'embotit...GENIAL!!! aquesta recepta es mereix un 100!, moltíssimes felicitats i a per les 200! (ens faràs un coulant de...xoriço?, je,je) a reveure!

    ResponElimina
  19. I què cent receptes mes bones enhorabona m'agraden totes i esta ha d'estar bonísima.

    ResponElimina
  20. Quin puntàs de recepta!!!! Et felicito per la llonganissa, i per les 100...

    Ohh i els jaumets, feia temps que no en sentia a parlar!

    Ptnts

    ResponElimina
  21. 100 recetas ya!, ¿A que parece mentira?, Cuanto trabajo verdad ?.... Mis felicitaciones Alfons.Y como no podía ser de otra manera, siempre destacan y Aún más hoy ... vaya con la longaniza, se realmente espectacular la forma que has sabido darle, Una gran sorpresa de postre amigo ... a seguir Creando ....

    Un abrazo;))

    ResponElimina
  22. Primer de tot felicitats pels 100!!!
    ETs genial Alfons, de veritat que he alucinat, m'ho he hagut de mirar de ben aprop pq es q l'has clavat!!!
    Molt bé, molt bé!!
    Petonets

    ResponElimina
  23. Felicitats per el aniversari i per les 100 receptes.
    Impresionant aquesta llonganissa.
    Ets genial.
    Petons.

    ResponElimina
  24. Moltes felicitats per la recepta 100!!!
    i ara... anirem per les 200!!!
    Puc agafat un tallet de "llonganissa"???

    petons

    ResponElimina
  25. Alfons! lo teu és espectacular! Ja els hi agradaria ja als carnissers del meu poble tenir aquesta recepta com a exquissitesa típica! Bé, veig que les teves receptes són del Sant Hilari que jo conec, el Sant Hilari dels Jaumets. Jo sóc de les que arraso amb els Jaumets, no duren res dins la caixa. Qui en tingués una caixa ara mateix, Mmmmmm, que bons, us els recomano. Una abraçada!

    ResponElimina
  26. Ah, i felicitats, que pensant en tenir una caixa de Jaumets ara mateix davant meu ja me n'havia oblidat! Ups! ptó.

    ResponElimina
  27. Un saucisson au chocolat ne peut être que très bon.
    Avec ton accord, je te prends une tranche.
    A bientôt.

    ResponElimina
  28. Gràcies a tot pels vostres comentaris, felicitacions i ànims per continuar fins a la 200 o 300 .. buff!! ... Bé, espero que de moment, us hagueu servit un bon tros de llonganissa ...
    Veig que molts ja sou fans dels "Jaumets", No sé si en Josep ens pot explicar quelcom més, però aquests dolços volen recordar a en “Jaumet del Flabiol” , el que va ser un personatge singular i molt popular de Sant Hilari, incapacitat per parlar, és dedicava a carretetjar cantis d'aigua des de la Font Vella al poble, tot tocant un flabiol. Si alguna vegada aneu per Sant Hilari no us serà difícil trobar-los a qualsevol pastisseria,... els heu de tastar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  29. Alfons, hola guapo,
    Ja van 100?! Quina marxa! Enhorabona! Endavant!
    M'ha fet molta gràcia trobar aquesta llonganissa de xoco, és una delícia! Què bo trobart-te els jaumets!Penso que amb un bocí no tindré prou però la compartirem ;)
    Per moltes més!
    Un petonàs,
    Marina

    ResponElimina
  30. Primer de tot et vull felicitar pels 100 i esper que en facis molt més i sobre tot que noltros ho vegem. I ara :

    ooooooooooohhhhhhhhhhh!!! aquesta llonganissa és espectacular i m'has deixat en la boca oberta. Alfons ets un artista .

    Magnífic de veres.

    Una abraçada

    ResponElimina
  31. Felicitats per la recepta número 100 i felicitats per aquesta llonganissa tan aconseguida i bona.
    salutacions
    Sugiere una t

    ResponElimina
  32. Ostres! realment sembla llangonissa! bé, com el Xolís del pallars, d'Isona..!! felicitats per les 100!

    ResponElimina
  33. Perfecto!! te ha quedado perfecto, yo lo hice el otro día pero no me quedó ni la mitad de bien q a ti.
    Bss

    ResponElimina
  34. Felicitats per aquestes primeres 100 receptes!
    El que més m'ha agradat d'aquesta llonganissa és la forma: és perfecta!!!!
    I els Jaumets, que bons! El meu avi estiuejava a Sant Hilari i sempre ens portava una caixa de Jaumets, que devoràvem en un moment (érem 6 a casa)!
    Havia vist receptes de llonganissa però cap tan bona com la teva. Ara, amb uns tallets ja en tindrem prou! I no ens caldrà el pa.
    UNa abraçada

    ResponElimina
  35. Moltes felicitats per aquesta entrada 100! M'ha sorprès molt el teu fuet de xocolata, i sóc tan beneïta que ni t'explico que m'he imaginat quan he vist el títol, merece un capítulo a parte.
    Salut company!

    ResponElimina
  36. Alfons,
    El que has explicat del "Jaumet del Flabiol" és el que jo conec. El meu pare me'n parlava ja que ell l'havia conegut en persona. Ara fa temps que no he anat per Sant Hilari i tot i que ni de bon tros és com jo el recordo de quan hi anava de petit, sempre és agradable passejar-hi i per descomptat comprar "Jaumets".
    Una abraçada

    ResponElimina
  37. madre mía Alfons, si parece un fuet de verdad!!!, me anoto la receta para hacerlo ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

    ResponElimina
  38. MOLT BONA LA LLONGANISA PERO A MI M'AGRADARIA LA RECEPTA DELS JAUMETS

    ResponElimina
  39. Hola Alfons! Avui he publicat al bloc una d'aquestes llangonisses. De fet és la versió més xocolatera de totes (no podia ser d'altra manera vivint on visc ;D) I al final de l'entrada t'he enllaçat perquè m'agrada molt la idea d'afegir-hi taronja confitada! M'ho apunto!
    Una abraçada

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails