3/11/11
BAVAROIS DE TARONJA AMB MADUIXES I COULIS DE TARONJA
Aquesta d'avui, és una recepta que feia alguns dies duia al cap amb la idea de penjar-la al blog,... així és que un cop he vist la convocatòria de "Gastronomia y Cia", del concurs, que en aquestes dates ja comença a ser tota una tradició, de receptes amb mandarines i taronges ... m'ha vingut com anell al dit ....
Despatxeu: per a 4 persones
-25 cl de nata liquida 35%
-10 cl de suc de taronja
-Ratlladura de la pell d'una taronja
-3 Fulles de gelatina
-20 g de farina de blat de moro
-2 cullerades de Cointreau
-80 g de sucre en pols
-3 rovells d'ou
-15 cl de llet
Per acompanyar:
-4 maduixes
-Fulles de menta fresca
-40 cl de suc de taronja
-50 g de sucre
Preparació:
1.-Per a la bavarois: En cassó, poseu la llet a escalfar. Blanquegeu els rovells d'ou amb el sucre en pols i incorporeu-hi la farina de blat de moro prèviament dissolta amb una mica de la llet calenta. Aboqueu la barreja en el cassó amb la resta de la llet i deixeu-ho espessir, a foc mig, i sense deixar de remenar, fins que bulli. Aboqueu la crema en un bol i afegiu-hi la gelatina prèviament rehidratada en aigua freda, el Cointreau, el suc de taronja i la ratlladura de taronja. Deixeu-ho refredar, remenant-ho de tant en tant.
2.-Munteu la nata líquida i afegiu-la amb suavitat a la mescla anterior.
3 .-Ompliu els motlles circulars, d'uns 8 cm. de diàmetre, als que prèviament se'ls ha cobert un extrem amb paper film. Poseu-ho a la nevera un mínim de 3 hores. Fins que agafin consistència.
4.-Per al coulis: Prepareu la salsa de taronja, reduint a la meitat el suc de taronja amb sucre.
5.-Talleu les maduixes a làmines i feu alguns filaments amb la pell de les taronges restants, per a la decoració final
Muntatge
En el moment de servir, treure el paper film dels motlles circulars i apliqueu una mica d’escalfor amb el bufador de cuina pel voltant dels cercles de metall per facilitar desemmotllar la bavaroise. Decoreu-ho amb les làmines de maduixa al voltant, amaniu-ho amb el coulis de taronja i decoreu-ho amb els filaments de pell de taronja, una mica de menta fresca. ...i gaudiu-ho de gust
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Com sempre tot un plaer venir a veure't sobre tot amb receptes com aquestes, deliciós bavarois, felicitats!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Que ràpid has anat!! Jp ho he vist aquesta nit, però aquesta no he fet res... jejejje Una recepta genial la que has aportat i a sobres afegimt-hi el punt del licor amb cointreau...mmm!!
ResponEliminaMolta sort i petons
No solo es una receta fantástica, es que visualmente es una maravilla.
ResponEliminaUn beso
Feia dies que no venia, quantes meravelles m'he perdut,
ResponEliminaEs un espectacle veure aquest pastis, el color i la presentació son de luxe.
Me ha encantado!. Yo soy poco de los postres, pero algo así me parece fresco y con un sabor delicioso. También la presentación queda genial, pero acaso hay algo que no presentes de maravilla?.Besos
ResponEliminaT'ha quedat un plat sensacional, precios i molt bo. Les receptes refrescants amb fruites son les meves preferides ;)
ResponEliminaMolta sort en el concurs!
quina bona pinta la veritat que te d'estar molt bo,petons
ResponEliminaM'encanta la bavaroise, i la teva té una pinta boníiiiissima!! :D Segur que el coulis de taronja li dóna un toc final deliciós jeje
ResponEliminaUn petó!! :D
Unes bones postres de cara al Nadal i sense base de galetes es més lleuger.
ResponEliminaPetons.
Ingredients espectaculars, colors vius i gust segur que deliciòs!! Perfecte, em sembla que m'ho anoto ara mateix!! jejje
ResponEliminatens molts punts per guanyar el concurs crec jejje
Petons
Unes postres molt elegants i de temporada!!! Una textura deliciosa la bavarois... petons,
ResponEliminaFascinada!!!!....no sabes lo que me gusta la naranja en postres....fresco....aromatico.....textura suave y delicada.....fascinante!!!!!....abrazotes, marcela
ResponEliminaGenials!!! Unes postres boníssimes. No n'he preparat mai cap de taronja. M'emporto la recepta....
ResponEliminaUna abraçada
Quina cosa tan bona!!! Fa una pintassa!!! M'encanta ^__^
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Se'm fa la boca aigua... tinc un munt de ganes de cuinar amb cítrics, ara ja tinc recepta!
ResponEliminaPetons
Sandra
Una recepta digne d'un gran bloc. Quina bellesa! i quina finor. Un 10!, prenc nota, que dels postres amb fruita els de taronja son dels que més m'agraden. Una abraçada.
ResponEliminaSi está tan rico como parece en la foto tiene que ser de pecado.
ResponEliminaBesos.
Quins colors que té aquest postre, només de veure'l ja m'animo!
ResponEliminabuenisimmmmmmmmmmmmmmmm
ResponEliminaTiene que ser exquisito, nunca he preparado un bavaroa con nata, pero debe quedar como una panacotta?.
ResponEliminaMuy buena salsita.
Bss
madre mia que bavaroise y que colorido mas bueno tiene que estar todavia,besos
ResponEliminaDebe estar de muerte y resulta esteticamente una preciosidad.
ResponEliminaBuen día
Que bien te ha quedado WOW una bavaroise acompañada de lujo! un abrazo
ResponEliminaUnes postres molt lleugeres i refrescants, ideals per a després d'un bon tiberi!
ResponEliminaPetonets!
Anna