3/11/11

BAVAROIS DE TARONJA AMB MADUIXES I COULIS DE TARONJA



Aquesta d'avui, és una recepta que feia alguns dies duia al cap amb la idea de penjar-la al blog,... així és que un cop he vist la convocatòria de "Gastronomia y Cia", del concurs, que en aquestes dates ja comença a ser tota una tradició, de receptes amb mandarines i taronges ... m'ha vingut com anell al dit ....



 


Despatxeu: per a 4 persones

-25 cl de nata liquida 35%
-10 cl de suc de taronja
-Ratlladura de la pell d'una taronja
-3 Fulles de gelatina
-20 g de farina de blat de moro
-2 cullerades de Cointreau
-80 g de sucre en pols
-3 rovells d'ou
-15 cl de llet
Per acompanyar:
-4 maduixes
-Fulles de menta fresca
-40 cl de suc de taronja
-50 g de sucre



Preparació:

1.-Per a la bavarois: En cassó, poseu la llet a escalfar. Blanquegeu els rovells d'ou amb el sucre en pols i incorporeu-hi la farina de blat de moro prèviament dissolta amb una mica de la llet calenta. Aboqueu la barreja en el cassó amb la resta de la llet i deixeu-ho espessir, a foc mig, i sense deixar de remenar, fins que bulli. Aboqueu la crema en un bol i afegiu-hi la gelatina prèviament rehidratada en aigua freda, el Cointreau, el suc de taronja i la ratlladura de taronja. Deixeu-ho refredar, remenant-ho de tant en tant.


2.-Munteu la nata líquida i afegiu-la amb suavitat a la mescla anterior.


3 .-Ompliu els motlles circulars, d'uns 8 cm. de diàmetre, als que prèviament se'ls ha cobert un  extrem amb paper film. Poseu-ho a la nevera un mínim de 3 hores. Fins que agafin consistència.


4.-Per al coulis: Prepareu la salsa de taronja, reduint a la meitat el suc de taronja amb sucre.


5.-Talleu les maduixes a làmines i feu alguns filaments amb la pell de les taronges restants, per a la decoració final

Muntatge

En el moment de servir, treure el paper film dels motlles circulars i apliqueu una mica d’escalfor  amb el bufador de cuina pel voltant dels cercles de metall per facilitar desemmotllar la bavaroise. Decoreu-ho amb les làmines de maduixa al voltant, amaniu-ho amb el coulis de taronja i decoreu-ho amb els filaments de pell de taronja,  una mica de menta fresca.
...i gaudiu-ho de gust

24 comentaris:

  1. Com sempre tot un plaer venir a veure't sobre tot amb receptes com aquestes, deliciós bavarois, felicitats!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Que ràpid has anat!! Jp ho he vist aquesta nit, però aquesta no he fet res... jejejje Una recepta genial la que has aportat i a sobres afegimt-hi el punt del licor amb cointreau...mmm!!
    Molta sort i petons

    ResponElimina
  3. No solo es una receta fantástica, es que visualmente es una maravilla.
    Un beso

    ResponElimina
  4. Feia dies que no venia, quantes meravelles m'he perdut,

    Es un espectacle veure aquest pastis, el color i la presentació son de luxe.

    ResponElimina
  5. Me ha encantado!. Yo soy poco de los postres, pero algo así me parece fresco y con un sabor delicioso. También la presentación queda genial, pero acaso hay algo que no presentes de maravilla?.Besos

    ResponElimina
  6. T'ha quedat un plat sensacional, precios i molt bo. Les receptes refrescants amb fruites son les meves preferides ;)
    Molta sort en el concurs!

    ResponElimina
  7. M'encanta la bavaroise, i la teva té una pinta boníiiiissima!! :D Segur que el coulis de taronja li dóna un toc final deliciós jeje

    Un petó!! :D

    ResponElimina
  8. Unes bones postres de cara al Nadal i sense base de galetes es més lleuger.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Ingredients espectaculars, colors vius i gust segur que deliciòs!! Perfecte, em sembla que m'ho anoto ara mateix!! jejje
    tens molts punts per guanyar el concurs crec jejje
    Petons

    ResponElimina
  10. Unes postres molt elegants i de temporada!!! Una textura deliciosa la bavarois... petons,

    ResponElimina
  11. Fascinada!!!!....no sabes lo que me gusta la naranja en postres....fresco....aromatico.....textura suave y delicada.....fascinante!!!!!....abrazotes, marcela

    ResponElimina
  12. Genials!!! Unes postres boníssimes. No n'he preparat mai cap de taronja. M'emporto la recepta....
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Quina cosa tan bona!!! Fa una pintassa!!! M'encanta ^__^
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  14. Se'm fa la boca aigua... tinc un munt de ganes de cuinar amb cítrics, ara ja tinc recepta!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  15. Una recepta digne d'un gran bloc. Quina bellesa! i quina finor. Un 10!, prenc nota, que dels postres amb fruita els de taronja son dels que més m'agraden. Una abraçada.

    ResponElimina
  16. Si está tan rico como parece en la foto tiene que ser de pecado.

    Besos.

    ResponElimina
  17. Quins colors que té aquest postre, només de veure'l ja m'animo!

    ResponElimina
  18. Tiene que ser exquisito, nunca he preparado un bavaroa con nata, pero debe quedar como una panacotta?.
    Muy buena salsita.
    Bss

    ResponElimina
  19. madre mia que bavaroise y que colorido mas bueno tiene que estar todavia,besos

    ResponElimina
  20. Debe estar de muerte y resulta esteticamente una preciosidad.
    Buen día

    ResponElimina
  21. Que bien te ha quedado WOW una bavaroise acompañada de lujo! un abrazo

    ResponElimina
  22. Unes postres molt lleugeres i refrescants, ideals per a després d'un bon tiberi!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails