10/5/12

PASTÍS DE XOCOLATA I GERDS.


Per avui, un pastís deliciós,  molt més fàcil de fer del que a primera vista podria semblar ... i que els  addictes a la xocolata  no oblidaran fàcilment .... tasteu-ho...!!




 
 
Font: Cristina Batlló


Despatxeu:


-6 ous
-120 g. de sucre
-20 g. de cacau pur
-50 g. de farina d'ametlla
-150 g. de sucre
-30 g. d'aigua
-3 cullerades de licor de gerds
-300 g. de xocolata 60%
-75 cc de nata líquida 35%
-150 g. de gerds


Preparació



1.-Munteu les clares dels 6 ous a punt de neu, afegint-hi a mig muntar 100 gr de sucre. En un altre bol, blanquegeu-hi els rovells amb els 20 g. de sucre restants fins que dupliquin el seu volum. Barregeu-ho amb delicadesa i incorporeu-hi el cacau i la farina d'ametlla.

2.-Esteneu la barreja en una safata d'anar al forn, coberta amb paper sulfuritzat, procurant que no tingui més d'1 cm de gruix i enforneu-ho uns 15 minuts a 200 º. Deixeu-ho refredar, desemmotlleu i reserveu-ho.
 

3.-Talleu els gerds per la meitat, reservant uns 8 o 10 sencers per a la decoració final.
 
4.-En un bol al foc, prepareu un xarop amb els 30 g d'aigua i els 150 de sucre. Retireu-ho del foc i afegiu-hi les cullerades de licor de gerds. Reserveu-ho.


5.-Escalfeu la nata líquida i aboqueu-la per sobre de la xocolata per tal de fondre-la. Reserveu.
 
6.-Folrreu amb paper film l’interior del motlle que feu servir per muntar el pastis

7.-De la planxa que heu tret del forn, en feu tres bocins de les mides de l’interior del motlle folrat, que seran les tres capes del pastís. (Recupereu els retalls, es poden congelar )  


8.- Per muntar el pastís, col.loqueu una primera capa al fons del motlle i pinteu-la amb el xarop de gerds, escampeu-hi després una capa de xocolata i repartiu-hi ordenadament en files horitzontals la meitat dels gerds, calculant que com a mínim a cada tall que feu del pastis en el moment de servir, us quedi una filera de fruita. Pinteu  ambdues cares de la segona capa i incorporeu-la al motlle tot fent una lleugera pressió sobre la capa anterior. Repartiu-hi una nova capa de xocolata i repartiu-hi ordenadament els gerds restants. Pinteu un dels costats de la tercera capa i col·loqueu-la tapant la capa de gerds i fent novament una lleugera pressió. Reserveu-ho a la nevera una mitja hora perquè prengui cos.
 
9.- Treure de la nevera retireu el paper film i repartiu-hi la xocolata restant cobrint la superfície i els costats del pastís. Decoreu-ho amb els gerds reservats, deixeu-ho en fred fins una estona abans de servir.....i gaudiu-ho de gust

20 comentaris:

  1. Ooh! Obrir l'ordinador i veure això!!! No m'hi podria pas resisitir a un pastís així. Llàstima que encara estic sense forn que si no ja seria a la cuina!
    Es veu deliciós!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Este pastel es un "pecao"... buffff. Me llevo la receta y lo haré para este fin de semana. A mi familia y a mi nos encanta el chocolate. A ver si soy capaz de hacerlo. Un cordial saludo.
    Juan Carlos

    ResponElimina
  3. Aixo esta clar que es per a mi, xocolata...meu...i gerds, nomes falta que posis NO TOCAR...ES PER LA NEUS

    una abraçada

    ResponElimina
  4. Difícil d'oblidar, ja ho dius be, la xocolata amb gerds és una combinació explosiva, boníssimmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Hola guapo tu

    quina cosa més bona, copio, ja i estic sommiant

    gràcies per compartir aquest pecat mortal
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  6. Combinació 10, presentació 10, d'un cuiner 10!!!, preciós i deliciós!Una abra´çada Alfons.

    ResponElimina
  7. Jo vull un tros però el gran, eh!!!!!!!!!!
    M'encanten els gerds.

    ResponElimina
  8. Oleee amb lo que m´agraden els gerds, cada dia en menjo.....boníssims i amb aquest pastís un escàndol dels grans!! et felicito:)) Muaks

    ResponElimina
  9. Se ve delicioso....claro que quiero un trozo....pero Grande!,.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  10. Sin duda que estará delicioso, pero me ha impresionado la perfección del montaje. Un corte divino!!!. Besos y dulces tardes.

    ResponElimina
  11. Vaya bocado más exquisito tiene que ser con la mezcla de chocolate y frambuesa, pura magia en la boca. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  12. Alegra la vista aquest pastís, em sembla que m'està cridant pel meu nom.
    Petons.

    ResponElimina
  13. una alegria para la vista y el paladar Alfons,demasie para el cuerpo
    una abraçada

    ResponElimina
  14. Si us plau!!! te'l copio, i tant que te'l copio!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. Això no és un pastís és un pecat mortal!!!! va directe a la carpeta de pendents!!!!
    petonets

    ResponElimina
  16. I tant que ho haurem de tastar, només de veure les fotos ja penso en si demà tindré una estona per fer-lo!

    ResponElimina
  17. LA "Neus" que se ponga a la cola...y a tí ni se te ocurra dejarla pasar,eh!...Aquí si hablamos de chocoadictas,es para mí,aparte ella ahora mismo no puede comer...Que postre tan delicado,de esos,para una gran ocasión,de gala,delicioso Alfons.
    Me alegra mucho leerte.

    Un abrazo

    ResponElimina
  18. T'ha quedat de pastisseria professional, la foto del tall és preciosa. I segur que boníssim!

    ResponElimina
  19. Ja és a pendents!!!! Però quina cosa tan bona Alfons!!!
    T'ha quedat preciós!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  20. UAU!!!! aquest pastís no m'ho puc perdre, és massa pecador per no fer-ho. Ja t'explicaré el dia que ho faci.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails