12/5/09

SOPA D’ALBERGÍNIES AMB IOGURT


Jo, a l'igual que en Serrat, “nací en el Mediterraneo”, i si hi ha un producte que el trobem de punta a punta d’aquest mar, cuinat i elaborat de mil i una manera, és l’albergínia . La mussaca grega o el babaganuix libanès, són gràcies a aquesta hortalissa, plats coneguts arreu del món i gaire bé identificatius culinaris de tot un país. Així dons, és l’albergínia l’escollida per participar a l'Hemc d'aquest mes, que té com a tema "Piensa globalmente, come localmente", proposat per Ajonjoli de La flor del Calabacin., amb la recepta “sopa d’albergínies i iogurt” , una combinació feta amb productes d’aquí, però que et transporten fàcilment a l’atre cantó de la Mediterrània.







Despatxeu

- 500 ml de brou de pollastre
- 3 albergínies
- 1 ceba tendra
- 1 iogurt grec
- oli d’oliva
- sal
- anet i porradell

Preparació

1. Coeu les albergínies a la brasa o al forn. Deixeu-les refredar i peleu-les

2. Poseu-les al recipient de la batedora juntament amb el brou, ½ ceba tendra, una mica d’anet i un bon raig d’oli d’oliva. Emulsioneu –ho afegint més brou i/o més oli, fins que n’obtingueu una textura amorosa. Rectifiqueu-ho de sal .

3. Talleu ben fi l’altra ½ ceba i una mica de porradell. Reserveu-ho

Muntatge

Poseu una cullerada de iogurt al centre del plat/bol i serviu la sopa al voltant. Deixeu-hi caure una mica de la ceba i de porradell per sobre amb un fil d’oli d’oliva.. i gaudiu-ho de gust.

2 comentaris:

  1. Hola, Alfons la veritat es que fa temps que segeuixo el teu blog m'agada molt el que fas, i ens ajuda molt las teves teus explicacions. felicitats Anna Maria

    ResponElimina
  2. Hola Anna Maria!! estic molt content de conèixe't i de que avui hagis deixat aquest comentari,... però sobretot estic molt satisfet de saber que tambè, algun cop, t'hagi servit d'ajuda a la cuina de casa teva....
    Una abraçada!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails