Avui, vull confessar-vos una petita xafarderia. Tenim un amic, que a la vegada té una amiga, que arribada aquesta època de l’any decideix anar de vacances... fins aquí tot normal. El cas és que l’amiga del nostre amic viu en una d’aquestes cases fantàstiques,... amb jardí, gespa, arbres, plantes, piscina... i gos, al que cal cuidar també durant aquests dies en els que la seva mestressa no hi es... cosa que de forma totalment altruista ;-)), el nostre amic s’hi ofereix. Amb l'excusa de poder tenir millor cura, i amb el consentiment de la propietat, decideix instal·lar-s’hi com si fos a casa seva, i com no... per fer més distreta la seva estança, convidar a alguns dels seus amics, és a dir a nosaltres, a passar-hi alguna que altra vetllada.... Aixi és que el nostre amic posa l’escenari i entre tots la matèria per assortir la taula, ... i d’això és del que volia parlar-vos.... del menjar, ....de la casa ja en parlaré un altre dia. Aquesta és una de les nostres aportacions, uns vasets de crema de carabassó combinada amb iogurt i ceba confitada, que sens dubte van estar a l’alçada d’aquest magnífic entorn. (Treta de l’últim num. de “Descobrir Cuina”)
Despatxeu ( per uns 6 gotets)
-2 iogurts cremosos naturals
-2 cebes
-30 g de mantega
-1 cullerada de mel
-2 carbassons mitjans
-4 branques de menta
-La pell de 1/2 llimona ratllada
-Oli d’oliva
Preparació
1.-Peleu i talleu la ceba a juliana i salteu-la en una paella amb un raig d’oli, un cop comenci a daurar-se abaixeu el foc i deixeu que vagi suant. Quan es comenci a confitar, afegiu-hi la mel
2.-Per a la crema. Ofegueu els carbassons tallats a rodelles en una cassola amb la mantega, cobriu-los amb aigua i coeu-los fins que siguin tous. Coleu-los i trinxeu-los fins. Reserveu-los
3.- Talleu fi les fulles de menta i la llimona. Barregeu-ho amb el iogurt
4.- Poseu al fons del vaset el iogurt aromatitzat, en una capa superior la crema de carbassó i acabeu-ho amb la ceba confitada.... i gaudiu-ho de gust !
2.-Per a la crema. Ofegueu els carbassons tallats a rodelles en una cassola amb la mantega, cobriu-los amb aigua i coeu-los fins que siguin tous. Coleu-los i trinxeu-los fins. Reserveu-los
3.- Talleu fi les fulles de menta i la llimona. Barregeu-ho amb el iogurt
4.- Poseu al fons del vaset el iogurt aromatitzat, en una capa superior la crema de carbassó i acabeu-ho amb la ceba confitada.... i gaudiu-ho de gust !
Hola Alfons,
ResponEliminaAcabo de descobrir el teu bloc i el trobo molt interessant. A mi també m'agrada fer tastets de l'estil dels teus.
Salut,
Pepin