Amb el meló a les mans, i desprès de fer-ne unes boletes pel Gotet de meló amb arrop de fulles de til.la” de l’últim post , no podia deixar passar l’oportunitat de retornar com cada any, a tot un clàssic de l’estiu. Més de 100.000 entrades al google per aquesta recepta..., una proposta d'exit segur, una sopa freda que no pot faltar en alguna d’aquestes càlides nits d’estiu.
Despatxeu ( per unes 8 copes)
- ½ meló ( de pell de granota)
- 1 ceba
-1/2 l. de caldo de verdures
-100gr de pernil serrà
-1 rajolí de crema de llet
-oli d’oliva, sal i pebre
Preparació
1.- Feu encenalls amb el pernil, i els enrossiu en una cassola amb oli d’oliva. Reserveu-lo i amb el mateix oli, sofregiu la ceba picada fins que agafi color.
2.-Buideu de granes el meló, extraieu-ne unes quantes boletes per la decoració, i afegiu la resta a la cassola, amb el caldo de verdures. Deixeu-ho coure uns 20 m.
3.- Tritureu-ho ben fi i verifiqueu-ho de sal. Incorporeu-hi el rajoli de crema de llet, remeneu-ho tot i guardeu-ho a la nevera
4.-Disposseu d’unes quantes boletes de meló al fons de la copa, aboqueu-hi la sopa de meló, uns quants encenalls de pernil per sobre i ..... gaudiu-ho de gust !!
2.-Buideu de granes el meló, extraieu-ne unes quantes boletes per la decoració, i afegiu la resta a la cassola, amb el caldo de verdures. Deixeu-ho coure uns 20 m.
3.- Tritureu-ho ben fi i verifiqueu-ho de sal. Incorporeu-hi el rajoli de crema de llet, remeneu-ho tot i guardeu-ho a la nevera
4.-Disposseu d’unes quantes boletes de meló al fons de la copa, aboqueu-hi la sopa de meló, uns quants encenalls de pernil per sobre i ..... gaudiu-ho de gust !!
una recepta que, com dius, és un clàssic de l'estiu, però que trobo que has sabut versionar amb gust exquisit.
ResponEliminaÉs el mateix sabor però amb una presentació més divertida i alhora gens complicada.
ResponEliminaEiiii, St.Hilari... molt i molt bona aquesta recepta.
ResponEliminaSalut,