El primer d’aquests vasets es una recepta treta d’un retall de premsa que va aparèixer perduda per entre els fulls d’un llibre de cuina, que l’altre dia estava fullejant per casa. Crec que es de “El Periodico”, ....però no estic segur. La recepta es fàcil i agraïda, sobre tot ara que la calor de l’estiu ja es aquí ... Si no sou gaire amants del gaspatxo o teniu un dia inspirat, podeu fer innovacions sobre la mateixa formula: granissat i fruita, que també funciona en clau de dolç,
Per a la versió salada
Despatxeu:
-5o6 tomàquets de branca madurs
-1/2 pebrot vermell
-1/2 ceba tendra
-½ gra d’all
-cireres
- vinagre de xerès, oli, pebre i sal
Preparació
1.- Pel gaspatxo. Netegeu els tomàquets, talleu-los a quarts. Tritureu-los juntament amb el pebrot, la ceba i l’all. Quan estigui ben fi afegiu-hi una cullerada de vinagre, un rajoli d’oli i si cal, una mica d’aigua per tal de fer-ho més líquid. Passeu-ho per un colador fi i poseu-ho a punt de sal i pebre.
2.- Poseu-ho en una placa al congelador un minin de dues hores. Traieu-lo del congelador deixeu-lo temperar uns minuts, raspeu-hi una forquilla o espàtula pel damunt fins obtenir la textura de granissat.
3.-Col.loqueu el granissat en el vas, afegiu-hi les cireres tallades a quarts, un rajolí d’oli i un polsim de sal per damunt i .... gaudiu-ho de gust !!
Per a la versió dolça
Despatxeu
-Cireres
Pel granissat de llimona
-2 llimones
-100 gr. de sucre
-3/4 l. d’aigua
Per a l’escuma de iogurt
-1 iogurt
-sucre
-30 cc. de crema de llet
Preparació:
1.-Pel granissat de llimona. Poseu-ho en una placa al congelador el suc de les llimones dissolt amb l’aigua i el sucre, un parell d’hores com a mínim. Traieu-lo del congelador deixeu-lo temperar uns minuts, raspeu-hi una forquilla o espàtula pel damunt fins obtenir la textura de granissat.
2.-Per a l’escuma de iogurt. Barregeu el iogurt la crema de llet amb una mica de sucre i ompliu-ne el sifó .Carregueu-lo amb un cartutx de gas i deixeu-lo reposar a la nevera en posició horitzontal.
3.-Col.loqueu el granissat de llimona en el vas, afegiu-hi les cireres tallades a quarts, incorporeu-hi l’escuma de iogurt pel damunt i .... gaudiu-ho de gust !!
Osti, quines receptes més maques! I dic maques perquè entren per la vista amb la presentació que has fet amb gots de vidre de doble fons (estil bodum no?). M'encanten! En especial la versió dolça!
ResponEliminaFins ben aviat!
Exacte!!... veig que els coneixes.
ResponEliminaSón vasos tèrmics, de doble paret, ideals per a conservar la temperatura en aquest cas dels granissats però també serveixen per mantenir el cafè o el te calent durant més estona. Ja fa algun temps que els tinc i els hi tret un gran partit,... segur que apareixeran de nou en moltes altres fotos.
Gràcies per la visita
fins aviat!!
aquests dies he vist alguns gaspatxos de cireres, em sembla que el descobrir cuina en va publicar també un, però aquest teu em sembla més original, amb el gaspatxo granisat i les cireres senceres per damunt
ResponEliminaA casa, a l'estiu, sempre ens ve de gust un gaspatxo ben fred, i aquesta és veritablement una forma divertida de prendre'l, ...
ResponEliminaGràcies per la visita!
fins aviat!!
Renoi!!
ResponEliminaQuina cosa més bona i divertida, de ben segur que ho faig.
Apa, salut,