29/10/09

PANELLETS DE PINYONS AMB PANSES AL ROM ... O NON.

A partir de la mateixa recepta de la Carme Ruscalleda amb què la Mercè de Cuina per a Llaminers, ha fet el magnífic assortiment de panellets que ens ofereix en el seu últim post, us proposo una petita variació que dona un nou joc de textures i sabors als panellets que més èxit tenen en totes les cases, els de pinyons. Amb la meitat de la massa mare fem els panellets de pinyons en la forma tradicional, i amb l'altra meitat hi afegim panses remullades en rom. A la taula els servim tots barrejats, i l’atzar determinarà l’elecció ... a l'estil dels pebrots de Padrón ... "uns con pasas al ron e outros mon "... ;-)






Despatxeu

-1/2 Kg d’ametlles en pols
-350 gr. De sucre
-150 d’aigua
-1 clara d’ou
-200 g. de pinyons
-2 rovells d’ou
- panses sense pinyol
- rom


Elaboració

1- De la massa mare. Mesclar en una cassola al foc el sucre i l’aigua, per convertir-ho en xarop. Abocar-hi les ametlles en pols i no deixar de remenar fins fer una pasta lligada que es desprèn de les parets

2- Apartar del foc, deixar refredar i incorporar la clara d’ou, remenant bé i deixar-ho reposar la pasta a la nevera unes 2 hores com a mínim.

3- Amb la meitat de la massa mare , formar boles i arrebossar-les amb els pinyons. Amb la altre meitat afegiu-hi les panses prèviament remullades en el rom, feu-hi també boles regulars i arrebosseu-los amb els pinyons.

4-Colocarlos en un plàtera de forn, pinteu-los amb el rovell d’ou mesclat amb sis gotes d’aigua. Fornejar a 200 º només el temps de daurar els pinyons... ... i gaudiu-ho de gust .

12 comentaris:

  1. Quina pinta!!! aquesta recepta es molt bona!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Je je je... una idea molt original, segur que a part de la sopresa, el resultat és deliciós! M'ho apunto ;)

    ResponElimina
  3. StHilari, tens una cuina fantàstica!! :) M'ha agradat molt el teu blog! Així que t'afegeixo al reader. ;)
    Pel que fa als panellets, una idea ben original! Així són sorpresa! :)
    Petons!

    ResponElimina
  4. Hola MaryLou!!..per unes postres tan tradicionals com aquestes, amb tantes variacions al voltant d'una mateixa recepta, que la recepta de la massa mare sigui de la Carme Ruscalleda, sempre és una garantia de bon resultat. Ptons!
    Hola Gemma! .. a taula és un petit divertiment però que pot donar molt joc, i el sabor és veritablement diferent. Tastal's ja m'ho diràs...Una abraçada!
    Gràcies pels teus amables comentaris Mercè,..crec que llegire novament els teus panellets de cacau... són molt i molt temptadors...i crec que els incorporaré en la meva propera fornada... Petons

    ResponElimina
  5. Hola inventor de nous sabors en les menges més clàssiques i més nostrades! Em sembla un encert la teva creativitat.

    ResponElimina
  6. Que guapo! Jo encara no he començat a fer-los! Els faré demà, tot just he anat a comprar els ingredients avui. Tinc pensat fer-ne uns (ja els veuràs al bloc) també una mica diferents i m'ha agradat molt la teva idea de barrejar-los i que l'atzar decideixi!!!! També ho faré Alfons si em deixes!

    Molts petons i bona castenyada!!!

    ResponElimina
  7. Hola amics de la cuina vermella !!.. per uns moments m'heu fet tornar del mateix color que la vostra cuina...Gràcies amics, sou molt grans!!

    ResponElimina
  8. Hola Nuni!!, Ja tinc ganes de veure el teu proper post ... segur que aquests panellets seràn bonissims ... Ah!! i no et cal cap permís .. els tens sempre tots
    Petons

    ResponElimina
  9. Quina entrada tan divertida! i el teu suggeriment molt bo, en prenc oportuna nota per a l'any que ve, que no pateixis me n'oblidi així com així.
    Bona castanyada i petons

    ResponElimina
  10. Gràcies Quinta del Luculus,... em trec el barret davant la teva envejable memòria ... jo seria incapaç de recordar-ho d'aquí a un any ...
    Feliç castanyada,... una abraçada!

    ResponElimina
  11. Me encantan los empiñonados. En Slamanca hay unas monjitas que los hacen deliciosos, pero con tu receta los intentaré.
    Besos

    ResponElimina
  12. Hola mese!, cuando algún dia, vuelva por Salamanca, buscaré los empiñonados,... pero lo tienen dificil para superar el hornazo que compre en la confiteria " La Industrial"... que gozada !!
    Besos

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails