6/2/10

BACALLÀ AMB CEPS I POMA VERDA

El post d'avui no és per mostrar-vos una recepta, que també, ... sinó per complir una promesa ..... la d'ensenyar-vos un premi. El que vaig rebre de part dels amics de Gastronomiaycia, per la recepta, que ja coneixeu, la dels “Financiers de mousse de castanya al perfum de moscatell “: un premi en forma de plats. Uns magnífics plats rectangulars de pissarra natural, que a taula aquestes passades festes, van aconseguir robar tot el protagonisme no ja al cuiner, sinó a les mateixes viandes!!... però no els hi guardo rancúnia ... al menys de moment!






Despatxeu (per unes 4-6 persones)

- 1 tall de bacallà, ja dessalat, per cap.
- 3 pomes Granny Smith
- Suc de ½ llimona
- 1/ 2 cullerada de gelespessa (o 1 full de gelatina)
- Uns 200 gr. de ceps
- Cibulet
- Gingebre fresc,
- Oli,i mantega,
- Sal

Preparació

1- Peleu i retireu les llavors a les pomes. Talleu-ne la meitat (1 ½), en bastonets, com si fossin patates, i salteu-les en una paella amb una nou de mantega fins que siguin rosses. Ratlleu l’altre meitat i tritureu-la amb el suc de llimona i una mica de gingebre. Tamiseu-ho per tal de que quedi un puré fi, i amb l’ajut d’unes barilles, o de nou amb el turmix, afegiu-hi la gelespessa fins obtenir la textura desitjada. (Si feu servir la gelatina, hauríeu de dissoldre-la amb una mica de suc de llimona calent, prèviament hidratada, i afegir-la al final).

2- Renteu els bolets i salteu-los en una paella amb una nou de mantega i una mica de gingebre ratllat, fins que siguin al vostre gust. Saleu-los i reserveu-los.

3-En una paella amb una mica d’oli i foc viu, feu els talls de bacallà, uns 1-2 minuts per cantó, al vostre punt.


Muntatge

Feu un llit amb un parell de cullerades del puré de poma, a sobre el tall de bacallà i acompanyeu-ho amb els bastonets de poma, un polsim de cibulet tallat , ... i gaudiu-ho de gust

7 comentaris:

  1. Quien diría que el bacalao puede ser elegante...magnífica presentación...lo rico ni me lo planteo,la combinación en su conjunto ha de ser exquisita....un plato de lujo y encima se me hace fácil de hacer y rápido...todo cuenta,a la hora de realizar un plato.
    Felíz fín de semana Alfons!!

    ResponElimina
  2. El bacallà, el preparis com el preparis, sempre és bo. Però amb aquest acompanyament resulta una menja exquisida. I m'ha agradat molt el llit de puré de poma!
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. El bacallà m'encanta!! i aquesta recepta de ben segur la duré a la practica, per que ha d'esta boníssim!!
    UNA ABRAÇADA!!

    ResponElimina
  4. Felicitats pel premi, aquests plats es veuen molt bonics. I clar, amb el bacallà, encara fan més festa!

    ResponElimina
  5. Els has de tindre embelesats als teus convidats, i ja no tenen paraules per agrair-te lo bé els tractes (encara que facin de cunillets de proves), com cuines i presentes els plats, a més de la creativitat que mostres, han trobat l’excusa perfecta amb els plats de pissarra, que també es cert que son una passada, quan venen convidats a casa també se’ls miren molt ;) Ens alegra moltíssim que gaudeixis del merescut premi.

    ResponElimina
  6. Felicitats pel premi. Aquest plat pinta boníssim i la presentació, genial. Una abraçada

    ResponElimina
  7. Ummmmmm a casa som uns amants del bacallà i aquet ha d`estar brutal, el provarem segur

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails