Aquesta és una recepta senzilla, amb una magnífica presència i amb tot el sabor d'allò més natural,.. i a sobre és pot preparar amb antelació. Està treta d'un llibre de receptes, "Plats de Festa", que s'adjuntava, ja fa algun temps, amb els suplements de la premsa dominical. No puc dir-vos ni el seu autor, no ho especifica, ni quin era el diari amb el que venia, no ho recordo, però el resultat està aquí: bo i senzill... dos cops bo!
PETIT XEF ha seleccionat aquesta recepta com els entrants del seu menú del dia 10 de febrer de 2010... ,i no cal dir que m'ha fet molta il.lusió.... :- )
-->
Despatxeu:
-Una llauna d’espàrrecs blancs (400gr)
-400 cc de llet
-20 gr. de maizena
-40 gr. de mantega
-3 dotzenes de gambes ( poden ser congelades)
- cibulet, sal, pebre i nou moscada
Preparació
1-Poseu les cloves i els caps de les gambes en una paella amb un rajolí d'oli i salteu-ho lleugerament fins que deixin anar el seu suc, ofegueu-ho amb una mica d'aigua i coleu-ho. Recupereu el suc i deixeu-ho reduir a foc lent fins que estigui al vostre gust. Reserveu-ho per la decoració final
2-Per al carpaccio de gambes. Un cop netes, salteu les cues de les gambes en una paella amb una mica d'oli durant uns instants. Un cop fredes, partiu-les en dues meitats, col·loqueu-les en petits grups, entre dues làmines de paper film i aixafeu-les discretament amb l’ajut d’un corró de cuina, per tal d’aconseguir làmines de cua de gamba.
3-Per a la crema d'espàrrecs. Tritureu els espàrrecs, la llet, la maizena fins a obtenir-ne una crema fina, tamiseu-ho i poseu-ho en un cassó al foc amb la mantega tot removent constantment fins que s'espesseixi al vostre gust. Afegiu-hi una mica de nou moscada i rectifiqueu-ho de sal i pebre si calgués. Reserveu-ho.
Vaja, estem de carpaccios...jo vaig penjar ahir un de bacalla....aquest tb te una pinta excelent, el tastaré!
ResponElimina.
ResponEliminaAquet carpaccio esta boníssim a casa lem preparat, i el llibre el van dona amb els dominicals de La Vanguardia
Eii! Aquest és el carpacho del que em vas parlar! Quina bona pinta!!
ResponEliminaI no sembla complicat de fer no? Apuntat a la llista de pendents! ;-)
Una abraçada!
Una receta buenísisma me ha encantado, y así de simple, los carpaccios me encantan, sanito y muy original.
ResponEliminaSaludosss
...carpaccio de gambes...les passes per la paella !! prenc nota pel proper cop!
ResponEliminaPtns
Ja l´he apuntada perquè trobo que aquest plat és ideal per un sopar d´amics...petonets
ResponEliminaVes como todo es Chic?...que palto,que ingredientes y que presencia...impecable!!Hice varias veces el Carpaccio de gambas,me encanta,sobre la crema ha de estar tremendo.
ResponEliminaUN abrazo
Quina presència aquesta plata de carpaccio de gambes!! Fantàstica com tot el que fas! ;)
ResponEliminaPetons!
Uau, això sí que és un plat per quedar bé! ho té tot: una presentació bonica, uns ingredients de luxe, un gust bonísim (ja m'imagino la reducció del suc de les gambes...) i a sobre, molt senzill de fer. Apuntada queda!
ResponEliminamagnifica receta, no me extraña que te la hayan vuelto a publicar en petitchef ;), felicidades
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Mmmm, té bona pinta. Nois/es, quan no ens moderem una mica aquí acabarem amb uns quilets de més, és que tot està deliciós.
ResponEliminaGemma
Que bo!! quina idea més bona!El llibre em sona així que hauré de mirar la meva biblioteca però per si de cas me l'apunto.
ResponEliminaSonia he vist el teu carpaccio de bacallà al pesto en el teu bloc, el seu aspecte és fantàstic, jo també ho provaré així podrem fer intercanvi d'opinions
ResponEliminaFem un mos estic admirat amb la teva fantàstica memòria, està a l'alçada de la teva cuina .... i gràcies per la informació
Ei Nuni, me n'alegro molt de trobar-te navegant per la blogosfera culinària .... si, aquest és el carpaccio que vàrem comentar fa alguns dies, crec que t'agradarà
Mª José a mi también me encantan los carpaccios, son muy resultones y tremendamente sanos
Marta, la passada per la paella és simbòlica, només perquè prengui una mica de temperatura, així s'aixafen millor amb el corró, i una mica d'oli, així no s’enganxen tant amb el paper film
M ª José per un sopar informal, formal, d'amics o més reservat ... és una mena de comodi s'ajusta a la ocasió i es pot deixar enllestit amb molta antelació
Gracias Silvia, es el halago mas CHIC que me han dado .... viva lo CHIC!!
Gràcies Mercè, veritablement té una magnífica presència i encara un millor sabor i a sobre és molt i molt fàcil de fer
Si Gemma, unes gotetes de la reducció de gambes al final li donen el toc just que potència tot el seu sabor a mar i la suavitat del a crema de fons
Paula gracias por las felicitaciones y por la información.... voy a petitchef a ver....
Jo també soc d’aquesta formula Gemma, bo, sa i amb moderació.... amb alguna excepció , no?
Silvia el llibre és de fa ja alguns anys, però revisant sempre trobes receptes que en el seu moment no els vas fer cap cas i ara et sorprenen
Una abraçada a tots
Preciòs, m'encanten tots els carpaccios i aquest deu ser deliciòs.
ResponEliminapetons
Ara.
M'ha encantat! Un plat senzill per quedar com un rei, i ben fàcil de preparar!
ResponEliminaM'ha agradat que les gambes les passessis per la paella (i és que no podria menjar peix cru!).
Una abraçada