Diuen que els extrems es toquen... i si és així, després de l'ultima recepta, amb l’ull posat en l’estiu que s'acosta, avui en toca una per contrarestar-la .... per recuperar-se de les penúries energètiques de receptes light... Una delícia en forma de barretes integrals, on la llimona hi aporta una dosi extra d'estimulant frescor....però .. a petites dosis... Eh!!
Chyntia, del bloc "Aroma de mi cocina", és l'organitzadora de l'HEMC d'aquest mes d'abril, i ha triat com a tema principal les nous... així és que aquesta recepta em ve com anell al dit per participar-hi....
Chyntia, del bloc "Aroma de mi cocina", és l'organitzadora de l'HEMC d'aquest mes d'abril, i ha triat com a tema principal les nous... així és que aquesta recepta em ve com anell al dit per participar-hi....
-->
De la colecció de llibres "Selección culinaria". "Dulces"
Despatxeu
- 2 llimones
-10 gr. de sucre de llustre
-50 gr. de farina integral
-15 gr. de farina de blat
-50 gr. de sucre moscovado
-70 gr. de nous pelades
-60 gr. de mel
-60 gr. de mantega
-40 gr. de talls de fruita confitada variada (cireres, taronja...)
Elaboració
1.- Barregeu amb les mans, el sucre de llustre amb la pell ratllada d’una llimona per tal d’incorporar el seu perfum en el sucre. Esteneu-ho en un plat pla i deixeu-ho que s’assequi.
2.-Folreu un motlle rectangular pla (10cm x 20cm ), amb paper de forn.
3.-En un bol foneu la mantega, i incorporeu-hi el sucre, la mel i el suc d’una llimona.
4-Tamiseu les farines i afegiu-hi les nous trossejades, i la fruita confitada tallada en petits bocins i la pell ratllada de la segona llimona. Incorporeu-ho en el bol amb la mantega amb el sucre la mel i el suc de llimona i remeneu-ho bé fins que quedi tot ben barrejat
5.-Aboqueu-ho en el motlle i enforneu-ho a uns 180 º durant uns 25-30 min. fins que sigui cuit. Deixeu-ho refredar, desemmotlleu-ho, empolsineu-ho amb el sucre amb aroma de llimona, feu porcions (no molt grans)... i gaudiu-ho de gust
Jo m'esperaré a l'hivern per menjar això, quan pugui tapar els excesos amb l'abric! :-)
ResponEliminaUna abraçada,
Això és per degustar amb tranquilitat...que bons aquests dauets!Les nous me les poso a l'amanida, al iogurt, a les coques...ummmmmm!A reveure Alfons.
ResponEliminaAlfons, cada cop ho poses més difícil això. Aquesta setmana ja vaig tornar a fer la torta capresse, a casa ja s'ha convertit en tot un clàssic, i ara aquestes barretes integrals de llimona i anous!
ResponEliminaPer cert, a la torta caprese hi faig afegir per sobre tota una capa d'anous trossejades i el resultat va ser extraordinaria, ja només hi faltava això. Prova-ho! Bomba pura!
Una abraçada.
Aixó és una bomba! a més es veuen compactes.
ResponEliminaMuas!
Oh, oh, oh, oh, ...venga aquí!!!
ResponElimina(no es pot resistir això).
Molt bona aportació al HEMC, aquestes barretes serien perfectes per portar d'excursió i menjar-les entre escalada i escalada...
ResponEliminaAlfons, hola guapo!
ResponEliminaJo ja m'he mentalitzat i portaré banyador, així que no renunicaré a la panna cotta ni faré cap lleig aquestes irresistibles barretes :)
Fan una pintica, ummm! Una pregunta: què és el sucre moscovado? Gràcies!
Petonets,
Marina
Alfons, això és per quan ens falten les forces i ens volem recuperar ràpidament, perquè és més que un simple (kit-kat), per`o tenen una pinta espectacular!!!
ResponEliminaPTNTS
DOlça
Una delícia de barretes i el sucre moscovado li queda molt be.
ResponEliminaPetons
amb aquestes barretes energètiques estic segur que milloraria en les sortides amb bici, ni punt de comparació amb les que venen!
ResponEliminaCon lo que me gustan las nueces y las barritas integrales.Yo aprendí de Lolah,eso de mezclar muy bien las ralladuras con el azúcar y la diferencia es exagerada,tanto en el gusto como en el aspecto,y color de lo que se haga.Te quedaron perfectas,muy buena elección Alfons!!
ResponEliminaUn abrazo
une belle gourmandise ça doit être délice bravo
ResponEliminabonne soirée
Haurem d'anar a fer footing després de menjar aquestes barretes, perquè no podrem resistir la temptació!
ResponEliminaMe encanta la receta y el resultado.
ResponEliminaBesos.
Menuda energia tendran las barritas y que buenas estarán.
ResponEliminaLes hauria de fer amb un altre fruit sec dons les nous hem donen al•lèrgia
ResponEliminaPetons
Unas barritas ¡¡¡fabulosas!!! seguro que están muy buenas. Mis felicitaciones, un beso.
ResponEliminaEn prenc bona nota! que molt millors i saludables que les envasades sí que ho són.
ResponEliminaMil petons