Si el misteri del flam de cafè a capes, és encara obert a intuïcions, suposicions, i especulacions sobre si si, o si no, a determinats components o marques comercials dels productes que l'integren ... avui us presento aquest flam de llimona a capes ... unes postres refrescants i dedicades especialment als amants dels sabors àcids .... i sense crema de llet de cap marca!!.... ara només fa falta que algú es decideixi a fer-ho i esperar que per alguna estranya i misteriosa raó, els components no es separin formant les capes .... i la segona part del misteri del flam de cafè , ara en forma de flam de llimona, quedarà inaugurada ...
Despatxeu (per uns 8 gotets)
-200 ml de llet
-1 ou
-35 gr. de sucre glaç
-25 ml. de suc de llimona
-7 gr. de gelatina neutra en pols
Elaboració
1.-Bateu el rovell d’ou amb el sucre fins que quedi ben cremós.
2.-En un cassó, poseu la llet a escalfar. Un cop trenqui el bull, incorporeu-hi, fora del foc, sense deixar de remenar i de mica en mica, la crema anterior. Torneu-ho novament al foc (molt baix) i continueu remenant fins que s’espesseixi.
3. Fora del foc, incorporeu-hi el suc de llimona ( amb una mica de sucre si no ho voleu tan àcid) i remeneu-ho tot.
4.-Hidrateu la gelatina amb unes dues cullerades d’aigua i dissoldre-la a foc baix. Incorporeu-ho a la crema.
5.- Munteu la clara d’ou i amb moviments suaus, aneu incorporant-hi la crema anterior
6.-Ompliu els gotets i deixeu-los en fred fins que qualli , es separin les capes ... i gaudiu-ho de gust
-200 ml de llet
-1 ou
-35 gr. de sucre glaç
-25 ml. de suc de llimona
-7 gr. de gelatina neutra en pols
Elaboració
1.-Bateu el rovell d’ou amb el sucre fins que quedi ben cremós.
2.-En un cassó, poseu la llet a escalfar. Un cop trenqui el bull, incorporeu-hi, fora del foc, sense deixar de remenar i de mica en mica, la crema anterior. Torneu-ho novament al foc (molt baix) i continueu remenant fins que s’espesseixi.
3. Fora del foc, incorporeu-hi el suc de llimona ( amb una mica de sucre si no ho voleu tan àcid) i remeneu-ho tot.
4.-Hidrateu la gelatina amb unes dues cullerades d’aigua i dissoldre-la a foc baix. Incorporeu-ho a la crema.
5.- Munteu la clara d’ou i amb moviments suaus, aneu incorporant-hi la crema anterior
6.-Ompliu els gotets i deixeu-los en fred fins que qualli , es separin les capes ... i gaudiu-ho de gust
Ja m'agradaria tastar-ho, ja....pero la llimona no m'agrada....a veure si trobo a qui li agradi i ho preparo!
ResponEliminaUna abraçada,
Alfons m'encanta la llimona i el flam cau aquest diumenge, se separin o no!!!!
ResponEliminaPetonets
La llimona a casa ens torna bojos, o sigui que els teus flamets triomfaran (i si a sobre hi posem un Mikado) ja serà la bomba. Petons cítrics.
ResponEliminaQuins gotets tant elegants! n'ha quedat algún?...a reveure i feliç SANT JORDI,ALFONS!
ResponEliminaAlfons, aquests flams de llimona han de ser deliciosos!! I quina elegància!
ResponEliminaFeliç Diada de St Jordi!
Feliz Diada de Sant Jordi alfons!!
ResponEliminaTus gotets,maravillosos,me gusta mucho el limón.
Que tengas un mágico día ;))a mi me encanta esta fiesta,la que mas,me voy para la calle a disfrutar.
Besos
Impresionante, colorido y riquísimo. Como me ha gustado este vasito cargado de tanta vitamina. Excelente receta.
ResponEliminaBesos.
Aquests gotets han de ser molt refrescants i molt vistosos a la taula.
ResponEliminaFeliç dia de Sant Jordi, Alfons.
Mm... refrescants i molt bonics, les postres amb citrics m'encanten! I el misteri de les dues capes es ben estrany, sera questio de provar-ho a veure si a mi tambe em surten ;)
ResponEliminaUns gotets de llimona deliciosos com sempre, Feliç dia de Sant Jordi en companyia de la gent estimada
ResponEliminaPetons
Exquisits aquests gotets, i sense crema de llet!.
ResponEliminaTot plegat amb una presència fantàstica.
Una abraçada
je plongerai volontiers ma cuillère pour goûter à ce sublime dessert
ResponEliminabonne soirée
Aquests gotets deuen ser força refrescants... M'encanta la llima! Crec que el provaré de fer!
ResponEliminatotes les postres que porten llimona m'encanten! Haurem de provar això del misteri de les dues capes!
ResponEliminaUna abraçada
interesante receta. La pruebo fijo Alfons ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Avui he trobat aquesta precepte teva i m´encanta!!!!!
ResponEliminaGracies