És probable que remenant en el vostre congelador pugui aparèixer el taper amb el fumet d’aquell dia que, amb la intenció d’aprofitar aquelles raspes, caps de peix o de marisc sobrers, vàreu tenir la bona pensada de improvisar un fumet i guardar-lo per una millor ocasió, doncs aquí està!... amb aquest flam salat de vieires, que juntament amb el fumet us farà gaudir de totes les aromes del mar.
Font: Lecturas especial cocina, nº 56.
Despatxeu ( per 4 persones)
- 1 Vieira per cap
-400 cc. de nata líquida
-1 ou
-Mantega
-1/2 gotet d’oporto
-250 cc. de fumet de marisc
-sal i pebre
Elaboració
1.- Netegeu les vieires i retireu el corall per tal de quedar-se tant sols amb la part blanca.
2.- Tritureu les vieires juntament amb l’ou, l’oporto i la nata líquida fins homogeneïtzar-ho tot. Salpebreu-ho.
3.- Unteu amb una mica de mantega les parets de quatre flameres i aboqueu-hi el puré . Poseu-ho al forn a coure al bany maria a uns 180 º, fins que quallin.
Muntatge
Quan siguin fredes, desemmotlleu les flameres i serviu-ho amb un plat fons acompanyat del fumet de marisc. Serviu-ho tebi . ... i gaudiu-ho de gust
Quin flam mes maco i deu estar bonissim...apuntat queda!
ResponEliminaUna abraçada,
Mmmm.... aquests flams m'encanten, ademeten mil variacions i queden molt ben presentats. Amb vieires no els he fet mai, però han de quedar amb un gust de mar deliciós. Entre el fumet i l'oporto, aquesta recepta és espectacular, per a un àpat amb convidats molt exigents!
ResponEliminaUna recepta per un gran sopar de compromís, excel.lent !!! Ptons
ResponEliminaEstupendas las recetas que pones en tu blog, este flan salado me gusta mucho. Un saludo.
ResponEliminaLlegint els ingredients, ja salivejo una mica.
ResponEliminaMuas!
Flams,pastissos,terrines...salades! no em cansaré de dir que són de les meves receptes preferides.Aquesta n'és una per a una ocasió especial.Boníssima segur.A reveure,mercè-DC
ResponEliminaCom ho saps que tinc un tuper amb fumet mig perdut pel congelador??? És una bona recepta per a fer-lo servir!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Una bona recepta sobre tot si tenim en compte que tinc toooots els ingredients!!!
ResponEliminaL'anoto pel cap de setmana.
Gràcies
Carai noi... un flam per quedar d'allò més bé amb els comensals!!! Tot un luxe!!
ResponEliminaPetonets
Seguro que buenísimo,preciosa presentación,de lujo ;))
ResponEliminaUn abrazo
Genial, genial i genial!!
ResponEliminaBona idea! Tinc fumet congelat! Només em falten les vieires... bé, tot té solució! ^^
La presentació xulíssima! I el gust a mar m'encaaaaantaaaaaa!!! I un gotet de vi blanc fresquet! Ooooohh!! Ja m'ho imagino!
Ptns!!
Alfons,
ResponEliminaF-A-N-T-A-S-T-I-C, el gust ha de ser deliciós i la presentació, mantenint el nivell, extraordinària.
Una abraçada
Uns flams espectaculars, i segur que amb un sabor sensacional, queden anotats
ResponEliminaUna abraçada
Alfons, una combinació boníssima!! Entre el fumet i el flam de vieires... deliciós!!
ResponEliminaPetons!
Tus recetas son todas un lujo! de verdad voy mirando hacía atrás y no puedo cerrar la boca. Así que desde aquí va mi aplauso plas, plas, plas.
ResponEliminaBss
Alfons, hola guapo!
ResponEliminaUn plat de luxe i una presentació excel·lent! L'apunto per quan hagi de sorprendre als meus convidats ;)
Gràcies!
Besets,
Marina
Que bona recepta y m'agraden molt les teues presentacións individuals.
ResponEliminaUn plato de esos de domingo y para quedar como una reina. Para esas cenas y comidas importantes viene estupendo.
ResponEliminaBesos.
Alfons, es tan exquisito todo lo que preparas!!! me parece una delicia ;)
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net