Després dels excessos calòrics l'últim post, cal cedir el pas a plats nutritius, saborosos i equilibrats, que ha aconseguit tranquil.litzar alguna mala consciència post-empatx d' "embotits" ... alhora que em permeten participar en el HEMC d'aquest mes, que organitzat per Palmira, del bloc "Come conmigo", pretén preparar-nos per l'operació biquini d'aquest any ... que així sigui!
Font: micocina, núm 7: cuidar la línea.
Despatxeu ( 4 unitats)
-500 gr. de tomàquets.
-1 pebrot vermell.
-1/2 ceba tendra.
-1 cull. de coriandre fresc picat.
-4 ous.
-sal , pebre negre
-unes làmines de formatge parmesà
-oli d’oliva.
Per a la vinagreta
-3 cullerades d’oli d’oliva.
-1 cullerada de vinagre balsàmic.
-1 culleradeta de c. de mostassa.
Per a la salsa de julivert
-un manat de julivert.
-1/2 ceba tendra.
-1 gra d’all.
-oli d’oliva.
-sal.
-2 cullerades de iogurt natural desnatat.
Preparació
1.- En un cassó amb aigua bullint, escaldeu els tomàquets durant 1 minut. Un cop freds peleu-los, lleveu les llavors i talleu-los amb petits daus. Poseu el pebrot a escalivar. Un cop fred, peleu-ho, retireu les llavors i talleu-lo en petits daus. Talleu en petits daus la ceba tendra . Aboqueu-ho tot en un bol, amb un pessic de sal, una mica de pebre i les fulles de coriandre. Feu la vinagreta i aboqueu-la també al bol. Remeneu-ho tot bé i reserveu-ho.
2.- Folreu l’interior d’un gotet amb paper film i pinteu-ho amb una mica d’oli. Aboqueu-hi l’ou, i tanqueu el paper film fent una bossa. Lligueu-la ben fort pel cap d’amunt amb un cordill.
3- Poseu un cassó amb aigua al foc i feu que arrenqui el bull. Aboqueu-hi els farcellets amb els ous embolcallats i deixeu-los coure uns 3 minuts, fins que la clara qualli i el rovell no. Traieu-los del l’aigua bullint, deixeu-los refredar i retireu el paper film amb cura de que no es trenquin
4.-Renteu les fulles de julivert i, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu-les durant un minut. Escorreu-ho bé i tritureu-ho juntament amb la ceba, el gra d’all, dues cullerades de iogurt, un pessic de sal i un bon raig d’oli d’oliva.
Muntatge
Repartiu el contingut del bol entre quatre anelles d’emplatar. Retireu-les i dipositeu amb molta cura l’ou escalfat a sobre. Acompanya-ho d’una bona cullerada de salsa de julivert, unes escates de sal, les llavors del tomàquet , unes làmines de formatge parmesà ... i gaudiu-ho de gust
2.- Folreu l’interior d’un gotet amb paper film i pinteu-ho amb una mica d’oli. Aboqueu-hi l’ou, i tanqueu el paper film fent una bossa. Lligueu-la ben fort pel cap d’amunt amb un cordill.
3- Poseu un cassó amb aigua al foc i feu que arrenqui el bull. Aboqueu-hi els farcellets amb els ous embolcallats i deixeu-los coure uns 3 minuts, fins que la clara qualli i el rovell no. Traieu-los del l’aigua bullint, deixeu-los refredar i retireu el paper film amb cura de que no es trenquin
4.-Renteu les fulles de julivert i, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu-les durant un minut. Escorreu-ho bé i tritureu-ho juntament amb la ceba, el gra d’all, dues cullerades de iogurt, un pessic de sal i un bon raig d’oli d’oliva.
Muntatge
Repartiu el contingut del bol entre quatre anelles d’emplatar. Retireu-les i dipositeu amb molta cura l’ou escalfat a sobre. Acompanya-ho d’una bona cullerada de salsa de julivert, unes escates de sal, les llavors del tomàquet , unes làmines de formatge parmesà ... i gaudiu-ho de gust
Me ha encantado la receta, pero lo de poner las pepitas del tomate me ha parecido de lo más ocurrente, normalmente se suelo tirar y bien mirada es una pena. Me lo apunto todo.
ResponEliminaAra mateix em menjava un, fresc, saborós, una mol bona aposta per l'estiu. Me la guardo per quant arribin els tomàquets.
ResponEliminaMuas!
En plena operació bokini estic jo permenentment, així que apuntada esta!! T'ha quedat un plat molt bonic!!!
ResponEliminaT'ha quedat genial, ho he de tastar ben aviat!
ResponEliminaUna abraçada,
fantàstic, una presentació perfecte.
ResponEliminapetons
Ara.
Mmm! Quin timbal més fresquet, perfecte per als dies caloros d'estiu.
ResponEliminaSalut! i dubto que els macarrons no et surtin millor que jo, jo encara en soc aprenent d'això de la cuina.
Quin timbal més bo!ara a l'estiu aquests plats venen molt de gust.
ResponEliminaOH! Fantàstic! Amb un plat així sí que ve de gust començar l¡operació bikini! no he fet mai ous escaldats...però amb la teva explicació no sembla gaire complicat...m'hi hauré de posar...
ResponEliminaOhhh, amb aquest ou al damunt és tota una meravella.
ResponEliminaPetonets
mare meva, quina pinta tant impressionant! aixi qualsevol fa operacio bikini!
ResponEliminaPour mettre le bikini cet été, je note ta recette.
ResponEliminaA bientôt.
Una manera de llevar bikini este verano !!!
ResponEliminaGracias por tu participación en este HEMC.
¡Y muy contenta de descubrir tu blog!
Un saludo,
Palmira
Un timbal ben fresquet i ben saludable, i molt ben presentat, com totes les coses que fas!
ResponEliminaPer cert, tu també et posaràs bikini?????
Una abraçada
Amb receptes així no sap greu posar-se a fer dieta!. Encara que me la saltaria per menjar un trosset de "l'embotit" que hem vist més avall, je, je.
ResponEliminaAquesta és una recepta sublim: em poso a dieta demà mateix!
ResponEliminaM'encanta l'ou escumat, amb la sopresa del rovell cru per dins... i presentat així, ningú diria que és un plat de dieta, je je je...
ResponEliminaAlfons, hola guapo,
ResponEliminaAixí sí que m'apunto a l'operació bikini! És un plat de luxe amb una presentació excel·lent! Enhorabona!
Un petonàs i bon finde,
Marina
Una excelente combinación con una presentación exquisita!
ResponEliminaQue bo, així fas dieta sense adonar-te'n.
ResponEliminaEsperarem uns bons tomàquets per fer-lo!
PTNTS
Dolça
¡¡¡Espectacular!!!
ResponEliminaBuen fin de semana.
Que original con esta receta si que nos pondremos el bikini. La presentación es de 11.
ResponEliminaSaludos
Aquest timbal t'ha sortit perfecte ... a més coronat amb l'ou escalfat. Molt ric ...
ResponEliminaSensacional,perfecto,me encanta!!!
ResponEliminaUn abrazo y feliz fin de semana amigo.
M'ho apunto tot junt i per separat, per fer un dia la vinagret amb...i un dia la salsa de julivert amb...i un altre aquest tomàquet tant fresquet amb...M'agrada TOT!A REVEURE ALFONS!
ResponEliminaOye que rico! y muy ligerita, me anoto la receta, me está Viniendo de bien las propuestas del HEMC, porque Así haber si llego agosto un poquito más ligera jaja
ResponEliminabesitos
Precioso plato y excelente blog.
ResponEliminaes 1° vez que llego por aquí.
Un abrazo desde Chile
Edith
La brujita