Ja he comentat abans que a dinar érem onze,...però dotze van ser les porcions de flam d'espinacs que van sortir. Un cop a taula, la safata amb els flams no va tenir temps ni de tocar les estovalles, va anar passant de mà en mà, i d’un a l’altre, enmig de comentaris, opinions, demandes per omplir de nou la copa de vi, de la gresca i les rialles de tots,...mentre cadascú anava agafant la seva porció de flam, fins a completar la ronda i arribar de nou al primer, que, despistat , o no -?- , en veure el seu plat ja buit, va començar (i acabar) la segona ... ¿Voleu millor prova per imaginar-vos el bons que estan ?
Despatxeu
-300 gr. d’espinacs
-8 ous
-200 ml. de nata líquida
-1 gamba per cap
-pebre
-sal
Preparació
1- En un cassó amb aigua escaldeu els espinacs durant uns tres minuts fins que siguin tendres. Refredeu-ho amb aigua freda, escorreu-ho i tritureu-ho juntament amb els ous, i la nata per tal d’obtenir una crema homogènia. Salpebrar-ho al vostre gust .
2.- Disposeu-ho en un motlle rectangular i coeu-ho al bany maria durant uns 45 minuts a 160º, o fins que el flam es qualli.
3.-En una paella salteu les gambes amb unes gotes d’oli i un polsim de sal. Un cop fredes peleu-les i reserveu-ho.
4.- Un cop el flam sigui fred, desemmotlleu-ho i en feu porcions .
Muntatge
Alhora de servir-ho, decoreu les porcions de flam amb una gamba per sobre, unes gotes d’oli, un polsim d’escates de sal ... i gaudiu-ho de gust
Jajaja....molt llest aquest q es va emportar dos!!! pero no m'extranya, amb aquesta pinta jo tb m'hagues fet la tonta...
ResponEliminaPrenc nota.
Una abraçada,
Bueno, bueno....no he pogut ni acabar de lleixir la recepta i ja la estava posant a favorits.
ResponEliminaImpresionant, fantástic,....és massa!!!
Sencill i preciós .
Te hago la ola.....
Un petó.
Jo també hauria repetit sense adonar-me'n (o adonant-me'n i sense dir-ho a ningú, je je je...)
ResponEliminaCombinat amb la gamba ha de ser molt bo!
T´han quedat fantàstics aquets flams d´espicans, tan colorits! m´agrada molt la idea de possar-hi la gamba! anotada queda la teva recepta! una abraçada
ResponEliminaAlfons, hola guapo,
ResponEliminaÉs una recepta fantàstica d'estiu, m'ha encantat aquest verd amb el taronja de la gamba...Ja m'imagino la textura i el saborcito, ummm! Prenc nota ;)
Un petonàs,
Marina
Una bona proposta aquests petits flamets, tan acolorits i vistosos, me l'apunto!. I quina sort la primera persona que va agafar i repetir! No vas ser tu, oi?
ResponEliminahumm, debían de estar exquisitos. Doy por hecho que las fotos fueron anteriores a servir en la mesa, ya que si no tocaron el mantel, jajaja
ResponEliminaBesos, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
Quina bona pinta aquests flams d'espinacs i gamba ,sort va tenir el que va començar , si toca , toca , oh no? És senzill , bo i bells , ho tenen tot. Me l'apunto.
ResponEliminaUna abraçada
T'han quedat genials, no m'extranya que el primer repetís, amb lo bo que estan jo també l'hauría fet.
ResponEliminaPetonets
Com sempre m'agrada molt el que veig (i això que no puc pegar un pessic i tastaro... De segur que ho tindré en ment per a algún dinar. un beset.
ResponEliminaQuin color!, quina forma!, quins ingredients!...segur no n'ha quedat ni un?...vaja...prenc nota,em sembla un mos fantàstic Alfons!a reveure.
ResponEliminaM'agraden els espinacs i amb aquesta presentació encara més!
ResponEliminaHola gracias por tener un blog tan interesante, quisiera hacerte un apregunta sobre el flam de llimon a capes, cuando al final incorporas las claras a punto de nieve a la crema y despues dejas que cuaje, quieres decir que las claras quedan crudas?
ResponEliminagracias por tu respuesta
ana
Yo lo tomaría de primero,segundo y postre....Increíbleeee!!!
ResponEliminaUn abrazo ;))
I si poses a taula 24 racions també haguessin volat!!!!!
ResponEliminaUn mos deliciós i molt apropiat per aquesta època.
ResponEliminaSo ho se, vinc i m'assento a taula per ser la que fa 12!!
ResponEliminaAquest flan em fa venir salivera, té molt bona pinta!!
Hola Ana!
ResponEliminaGracias por tu visita y amables comentarios. En la receta que mencionas, las claras a punto de nieve se incorporan al resto de ingredientes en caliente, justo después de ser retirarlas del fuego, por lo que no se si propiamente podría aplicarse el termino de crudas. La Salmonella es una bacteria muy poco resistente a la temperatura y un proceso de cocinado que alcance alrededor de los 70 º garantiza su eliminación. Algo parecido sucede con la elaboración del merengue italiano o en el suizo. Con todo, si así lo prefieres, puedes utilizar claras ya pasteurizadas que encontraras en comercios tipo Mercadona.... y desde luego intentando siempre mantener las normas básicas de higiene y seguridad alimentaria tanto en el momento de adquisición del producto como en su conservación y almacenaje en frio, después de completar su elaboración
Un abrazo
Riquísimo y la presentacion inmejorable.
ResponEliminaUn besiño.
Caram quin plat més cridaner, ho dic pel colorit que agafa la gamba i els espinacs, fa venir gana, segur que deu estar deliciós. Ho provaré aviat.
ResponEliminaSalut i bona cuina
Que bien presentado me encanta y para cualquier cena de verano estará super bueno.
ResponEliminaSaludos
A mi aquests pastissets m'encanten, i es poden fer amb una capa d'espinacs i una de tonyina...boníssims i resultons!
ResponEliminaLa idea de la gamba em sembla fantàstica!
hahaha, jo també hagués repetit!!! Son espectaculars!!!
ResponEliminatrès original et magnifique présentation
ResponEliminabonne soirée
Fa de mal tallar fer 11 talls de qualsevol cosa, és número primer i, per tant, només es divideix per 1 i per ell mateix ;-)
ResponEliminaFantàstics aquests flams, segur que provaré de fer-los.
ResponElimina